La o cafea despre cafea cu Alex Filip

Alex Filip este pilot de raliuri și are în palmares două titluri de campion național la clasa 2WD și două titluri în competiția internațională Tour European Rally la aceeași categorie. Și, evident, este pasionat de cafea. 

În 2012 a câștigat primul său titlu de campion național la raliuri la categoria 2WD. La 13 ani de la debut. De atunci a mai repetat performanța încă o dată și în plus a obținut și două titluri internaționale în competiția de raliuri Tour European Rally (TER).  Într-un weekend în care concurează pe probele speciale ajunge și la 12 espresso-uri pe zi, dar într-o zi normală încearcă să se oprească la două.

L-am scos la o cafea și am povestit, evident, despre cafea. Dar și despre planurile sale pe 2021 și cu cine i-ar plăcea să stea cel mai mult la o cafea.

Alex Filip - campion TER

Cât de mult ești dependent de cafea, pe scară de la 1 la 10, unde 10 înseamnă “nu pot să trăiesc fără cafea”?

10, clar. Pentru mine cafeaua este un ritual, o chestie socială, ceva ce-mi place să savurez. La asta nu pot renunța. La fel de bine nu beau cafeaua cu plăcere dacă este într-un pahar din plastic sau dacă nu am timp pentru ea, așa că sunt multe zilele în care nu beau deloc cafea.

Ce îți place la o cafea?

Partenerul de cafea, cana și relaxarea.

Câte cafele bei într-un weekend de cursă și când?

Pentru că de doi ani alerg alături de o echipă italiană, Gima Autosport, cafeaua are alt gust, dar și numărul shot-urilor a crescut exponențial. Într-un weekend de cursă, fără exagerare, încap vreo 12 espresso-uri pe zi.

Alex Filip - Renaul Clio RS3

Dar într- zi obișnuită?

Sunt zile în care ajung și la trei-patru espresso-uri, alteori nu beau deloc. Dar de regulă încerc să mă mențin la două.

Crezi că o cafea îți îmbunătățește performanța sportivă la un raliu?

Da, mai ales pentru că mă relaxează și-mi dă o senzație de confort.

La o cafea despre cafea cu Alex Filip

Pleci la un raliu cu cafeaua de acasă sau te bazezi pe ceea găsești la fața locului?

Mă bazez pe ce găsesc, dar de când cu prietenii de la echipa italiană de raliu, merg la sigur 😉. Deja-mi știu gusturile și tabieturile. Este de nedescris când un italian te întreabă dacă vrei o cafea cu accentul specific 🤌

Care este modul tău preferat de preparare al cafelei?

Mi-ar plăcea să am un espressor profesional acasa și în unele dimineți să mă cred barista de succes 😉. Dar în realitate am un espressor automat în care doar pun boabele și el face toata treaba. Iar când compania e plăcută și cănuța frumoasă, beau și cafea „de pastilă”.

Espresso sau combinații pe bază de lapte?

Espresso, fără zahăr, fără lapte. Rar mă mai alint cu un flat white sau cortado, când e povestea lungă 😉.

Care este cafeaua preferată?

De departe Mabo, cea prăjită de amicul Bogdan Georgescu, vice-campion mondial într-ale cafelelor.

Un coffee shop preferat?

Fără să stau pe gânduri, AMAR coffee tribe care foloseste exclusiv cafea Mabo, pregătită de Bogdan Burlec, barista cu peste 12 ani de experiență.

Ce înseamnă o cafea la tine acasă?

De cele mai multe ori, dimineața după micul dejun, un espresso cremos de 35 ml. După o alergare prin pădurea din spatele cartierului.

La o cafea despre cafea cu Alex Filip

Care sunt planurile tale, pe plan sportiv, în 2021?

În primul rând sper ca situația să revină cât mai aproape de normal și să putem călători fără restricții în Europa. Voi concura și anul acesta cu un model Renault Clio R3T și în program sunt trei etape internaționale incluse în competiția europeană TER. Prima etapă ar fi Rallye Antibes Côte D’Azur în perioada 12 – 15 mai.

Dacă ți s-ar îndeplini o dorință, cu cine ai vrea să ieși la o cafea?

Cu Fabian Cancellara, ciclist elvețian, la o cafenea micuță din Elveția dup-o tură strașnică pe două roți.

Fabian Cancellara
Foto: pagina personală de Facebook Fabian Cancellara

Sip tastefully, ☕

a

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE​

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0