Bogdan Georgescu, vicecampionul mondial la prăjit cafea, a deschis și un coffee shop

Acum poți savura cafeaua MABÓ și la coffee shop-ul din Bucureși, în strada Vulturilor, nr. 31, acolo unde este și prăjitoria unde Bogdan Georgescu, vicecampion mondial la prăjit cafea, prăjește cafeaua MABÓ.

Denumirea MABÓ vine de la numele celor doi antreprenori Marius Beju și Bogdan Georgescu. Marius Beju provine dintr-un mediu artistic, fiind impresarul Amadeus, Aylin Cadir, Vlad Miriță, în timp ce Bogdan are un background tehnic, fiind inginer și având experiență în zona de vânzări de echipamente IT, însă pasiunea pentru o cafea de calitate i-a unit și ajutat să construiască acest business.

‘’Eu am învățat de la Bogdan ce înseamnă o cafea bună, până atunci aceasta fiind doar o băutură consumată într-un moment de socializare. Percepția mea despre cafea era că trebuie mereu să  fie amară, greu de băut fără suficient zahăr. Am descoperit o lume fascinantă, sunt atâtea variabile care pot influența cafeaua care ajunge în ceașcă, este știință pură și trebuie respectate mai multe aspecte. Bogdan este foarte riguros, fiind uneori foarte dificil să lucrezi cu el dat fiind faptul că este un perfecționist, pentru că la MABÓ calitatea e mereu pe primul plan’’, povestește Marius Beju, co-fondator MABÓ Coffee.

Bogdan Georgescu a devenit vicecampion mondial la prăjit cafea la ediția din 2019 a World Coffee Roasting Championship. La acest campionat au participat 23 de țări, cel mai mare număr de țări participante din istoria concursului, podiumul fiind completat de doi concurenți din Rusia, respectiv Polonia.

Bogdan Georgescu - Vicecampionul Mondial la Prajit Cafea - MABO
Bogdan Georgescu – vicecampion mondial la prăjit cafea

’’Înainte să deschidem oficial prăjitoria au venit clienții către noi deoarece voiau să încerce cafeaua prăjită de „campion”. A durat ceva până am avut toate autorizațiile de funcționare, iar pentru că întrebarea ’’când bem și noi o cafea de la tine?’’, era zilnic pe buzele multor pasionați de cafea, am decis să deschidem un mic coffee shop, pe strada Vulturilor, nr. 31, București, în aceeași locație unde prăjim cafeaua’’, spune și Bogdan Georgescu, co-fondatorul MABÓ Coffee.

Cu toate că sunt la început, MABÓ se regăsește în aproximativ 60 de cafenele din România și din străinătate, dar și pe coffeelicious.ro.

’’Sunt mulți oameni care nu ne știu încă bine, poate că au auzit de MABÓ și sigur își aduc aminte de personajul funky de pe eticheta pungilor de cafea’’, spune vicecampionul Bogdan Georgescu.

Calitatea cafelei pe care o oferă MABÓ Coffee este una la cele mai ridicate standarde internaționale, având printre cele mai bune loturi de cafele verzi disponibile.

’’Cafeaua de specialitate reprezintă ce este mai bun din cafelele de origine care au peste 80 de puncte SCA (Specialty Coffee Association). Noi alegem ce e mai bun dintre cafelele de specialitate, de aceea vei vedea mereu pe site sau pe pungă informația cu privire la punctajul cafelei, originea, ferma etc. De multe ori fermele sunt atât de mici încât nu au o producție foarte mare, ci numai niște loturi mici de câteva zeci sau sute de kilograme, adică microloturi. Dintre cafelele alese de clienții noștri, putem spune că se preferă originile din Brazilia, Columbia și Etiopia’’, a mai spus Bogdan Georgescu, despre cafeaua MABÓ.

Despre MABÓ Coffee

MABÓ Coffee este o prăjitorie de cafea & coffee shop, născut din dorința de a oferi cafeaua de cea mai bună calitate, iar cafeaua atent selectată de MABÓ provine din loturi care confirmă cele mai înalte standarde ale cafelei de specialitate.

Bogdan Georgescu este co-fondator MABÓ Coffee, fiind și Campion Național și Vicecampion Mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Testează cu mai multe profiluri de prăjire fiecare lot de cafea pentru o consistență a calității, iar apoi face cupping pentru identificarea și evidențierea notelor dezvoltate. Pe coffeelicious.ro găsești cafele de specialitate proaspăt prăjite din Etiopia, Columbia, Kenya, Rwanda și Brazilia.

Sip tastefully, ☕

a

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE​

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0