Cafeaua perfectă pentru Valtteri Bottas într-un weekend de cursă

Valtteri Bottas, pilot de Formula 1, este un mare amator de cafea de specialitate, iar într-un weekend de cursă metoda sa preferată de preparare a cafelei este aeropress.

Piloții de curse sunt mare amatori de cafea și această băutură este inclusă inclusiv în programul lor de nutriție pentru a fi în cea mai bună formă la fiecare cursă. Valtteri Bottas, pilotul echipei Mercedes-AMG Petronas, are aproape tot timpul o cafea în mână atunci când nu este în cockpit pentru o sesiune de antrenamente, calificări sau cursă. 😉

Finlandezul preferă, atunci când este acasă, să bea un flat white, dar în weekendul de cursă își prepară singur o cafea la aeropress. Este atât de pasionat de cafea încât a urmat și cursuri de prăjire a cafelei și de barista la una din prăjitoriile sale preferate din Finlanda, Kahiwa Coffee Roasters.

Valtteri Bottas - prăjitorie de cafea

Pentru prepararea cafelei folosește întotdeauna boabe proaspăt prăjite pe care le cumpără de la o prăjitorie locală din Nastola, locul său de naștere din Finlanda. Valtteri Bottas macină manual boabele înainte de fiecare preparare. Dar ne poveștește chiar el cum procedează.

Spre deosebire de filtru, la aeropress prin faptul că aplici presiune aroma extrasă este mult mai completă, gustul cafelei fiind foarte fin. În plus, ai un control complet asupra modului în care vrei să savurezi cafeaua.

Rosters Coffee Arad - Etiopia Sidamo

Metoda de preparare, cantitățile, timpii și temperaturile nu sunt absolute și reflectă gusturile personale. Modificând câte un singur parametru odată, vei putea înțelege mai ușor cum să ajungi la rezultatul pe care ți-l dorești.

Apoi, ca urmare a unui proces de preparare mai scurt și mai lin, nivelul acidității este semnificativ redus față de metodele convenționale de preparare (brew).

Un alt avantaj este că poți lua aeropress-ul cu tine oriunde, iar dacă încape în bagajul unui pilot de Formula 1 cu siguranță îi găsești și tu loc undeva. Iar după achiziție nu vei mai avea alte costuri, este complet manual și ușor de curățat și întreținut.

Iar dacă ești în căutarea unei cafele pe care să o foloșești pentru aeropress îți recomandăm Ethiopia Sidamo, prăjită de Rosters Coffee din Arad și pe care poți să o cumperi de pe coffeelicious.ro.

Cafeaua din regiunea Sidamo, cultivată la o altitudine de 1.800 – 2.000 de metri, are un caracter deosebit și un profil unic care justifică catalogarea acesteia drept unele dintre cele mai bune cafele din lume cu o aciditate echilibrată și plăcută.

La stațiile de spălare boabele sunt sortate cu atenție înainte de a fi procesate. Doar cireșele complet coapte își găsesc drumul spre pulper pentru a asigura o calitate omogenă și consecventă.

Pe coffeelicious.ro avem 7 sortimente de la Rosters Coffee cu cafea de specialitate din Columbia, Costa Rica, Etiopia, Guatemala, Indonezia și Nicaragua.

Sip tastefully, ☕

a

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE​

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0