[REȚETĂ] Biscuiți cu nucă pentru cafea

E bună cafeaua dimineața, dar parcă e și mai bună alături de o porție de biscuiți cu nucă crocanți.

Există multe rețete de biscuiți pentru cafea, iar cea pe care ți-o propunem este o rețetă care se prepară ușor și nu vei pierde toată ziua în bucătărie. Rezultatul este delicios și cu siguranță îi vei savura alături de cafeaua ta preferată.

Noi avem o gamă variată de capsule compatibile cu sistemele Nespresso, Dolce Gusto sau Caffitaly, Cafissimo, Beanz și o selecție specială de cafea de specialitate de la unele dintre cele mai renumite prăjitorii de cafea din România.

Îți propunem o rețetă simplă și rapidă de biscuiți cu nucă pentru cafea, de care, îți garantăm, nu te vei mai sătura. Partea bună la rețeta de biscuiți cu nucă pentru cafea este că poți să înlocuiești nucile cu stafide, migdale sau bucățele mici de fructe confiate.

Ingrediente (pentru 50 biscuiți)

200 gr unt
160 gr zahăr (alb sau brun)
2 ouă
300 gr făină
3 gr praf de copt (o linguriță)
1 praf de bicarbonat (un vârf de linguriță)
100 gr de nuci sfărâmate

reteta biscuiti cu nuca pentru cafea

Mod de preparare

Se pregătește întâi aluatul. Pentru început, se amestecă bine untul moale cu zahărul. Poți folosi o lingură de lemn sau chiar mixerul. Se incorporează, pe rând, și ouăle.

Într-un vas separat se amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul, iar apoi se adaugă în compoziție.

La final, se adaugă bucățile de nucă (cât de mici îți dorești, mie îmi plac fursecurile crocante așa că doar am sfărâmat puțin jumătățile de nucă). Aluatul rezultat se acoperă și se lasă pentru minimum o oră la frigider.

Între timp, se preîncălzește cuptorul la 180 grade C și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

După timpul petrecut la rece, se iau cu lingurița bucăți din aluat si se așază pe tavă. Puteți sa le turtiți puțin cu lingurița și să mai adăugați câte o bucată de nucă deasupra.

Se lasă în cuptor cam 20 de minute, până se rumenesc pentru a fi crocanți.

În funcție de preferințe, puteți înlocui nucile cu alune sau migdale, dar și cu stafide, ținute în esență de rom cel puțin o oră înainte de a fi incorporate în aluat.

Sip tastefully, ☕

a

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE​

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0