La o cafea despre cafea cu… Eugenia Nicolae

Eugenia Nicolae a participat anul acesta la emisiunea Românii au talent de la Pro TV, impresionând publicul și juriul cu momentul său muzical. Și, evident, este pasionată de cafea.

Eugenia Nicolae a lansat anul acesta melodia Inima n-o mai răbda, o colaborare cu Cezar si Anatol Cazanoi, care ne-a cucerit pe loc. Așa că am vrut neapărat să povestim cu ea la o cafea…

Cât de mult ești dependentă de cafea, pe scară de la 1 la 10, unde 10 înseamnă “nu pot să trăiesc fără cafea”?

9 😊

Ce îți place la o cafea?

Mirosul ❤️

Câte cafele bei pe zi atunci când ești în turnee și ai concerte?

Destul de multe; într-o zi cu concert beau in jur de 3-4 cafele: dimineața, cum mă trezesc, la probele de sunet, imediat înainte să intrăm pe scenă, când avem momentul nostru de socializare, iar ultima pe la miezul nopții, să-mi mai iau o doza de adrenalină, dacă mai avem de cântat.

Dar într-o zi obișnuită?

Beau o cafea dimineața. Daca simt nevoia de un boost de energie, îmi mai prepar un caffe latte spre după-amiază, iar în zilele de vara un frappe ❤️.

Te ajută cafeaua să fii mai creativă sau să fii într-o formă mai bună la un concert?

Probabil că mă ajută. Am observat că activitatea în sine este plăcută. Savuratul unei cafele însoțit de socializarea cu gașca sau cititul atunci când sunt singură sunt activități relaxante pentru mine; un ritual la care nu vreau să renunț vreodată.

La o cafea cu Eugenia Nicolae

Când ești în turneu pleci cu cafeaua de acasă sau te bazezi pe ce găsești la fața locului?

Plec cu cafeaua de acasă doar când știu că am cele necesare pentru a o pregăti. În turnee și deplasări mă bazez pe cafeaua găsită la fața locului. Deplasările sunt imprevizibile, cu multe răsturnări de situații.

Care este modul tău preferat de preparare al cafelei?

Beau o cafea dimineața: îmi pregătesc cafeaua la ibricul din alamă, procurat de la maestrul cafegiu Gheorghe Florescu. Toată casa se trezește datorită mirosului. Nu aș da ibricul acesta pe nici un aparat extraordinar de făcut cafea.

Pregătesc cafeaua tot după recomandările domnului Florescu, dar recunosc că adaug și lapte. El crede că stricam cafeaua dacă punem lapte 😊

Espresso sau combinații pe bază de lapte?

Tot felul de combinații. Experimentez și iubesc băuturile pe bază de cafea. Îmi plac caramelul și cafeaua.

Care este cafeaua preferată?

Am încercat multe sortimente de cafea, dar rămân fidelă cafelei Sfânta Elena, culeasă de pe insula cu același nume și pregătită tot de cafegiul Gheorghe Florescu. Are un gust consistent și plăcut, cu tente florale de citrice și caramel – o cafea cu adevărat imperială.

Un coffee shop preferat?

Cu siguranță “Delicatese Florescu” din Piața Rosetti, unde nu doar că poți bea o cafea foarte bună, dar poți avea parte de compania domnului Florescu, care te întâmpină mereu cu sfaturi despre cafele și povestiri din viața lui.

Ce înseamnă o cafea la tine acasă?

Cum mă trezesc îmi pun ibricul pe aragaz, pun apă și o linguriță de zahăr. Când apa devine călduță adaug 2 linguri de cafea cu vârf și amestec. Încep deja să simt mirosul, să mi se trezească simțurile. Când cafeaua începe să se învolbureze în ibric adaug o altă liguriță de cafea, dar presărată, cernută ca o pulbere deasupra ibricului. Am aflat că acesta era secretul cafegiului Avedis Carabelaian. Se amestecă, iar crema care se formează deasupra o iau cu o lingurița și o pun în cana de cafea, iar după aceea opresc focul. Las cafeaua să se liniștească puțin în ibric, și după aceea o torn in ceașcă. La final adaug laptele.

Dacă ți s-ar îndeplini o dorință, cu cine ai vrea să ieși la o cafea?

Aș ieși la o cafea cu Rosalie 😊 Se potrivește cu stilul meu. Aș vrea s-aud despre cum și-a găsit direcția, cât timp i-a luat toate cele. Mi se pare că e tot timpul cool și dă tendințele și în muzică, și în clipuri; în tot ceea ce face.

Care sunt planurile tale profesionale în partea a doua a acestui an?

Voi păstra direcția pe care am creat-o deja de la începutul anului, adică muncă, muncă și iar muncă. Vreau să lansez cât mai multe piese, de altfel compun tot mai mult. Urmează piesele create la Famous Production în colaborare cu Randi, mai urmează niște colaborări interesante și cu alți artiști, cum ar fi Puya, cu care lansez 2 piese cu mesaj puternic. Vreau să fiu cât mai productivă în continuare și să bucur lumea cu muzica mea.

Sip tastefully, ☕

a

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE​

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0