Cafea de specialitate Ethnic Plantation Coffee – Jamaica Blue Mountain, raritate

Savurează

Atunci când vrei să savurezi o cafea cu adevărat specială!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate Ethnic Plantation Coffee – Jamaica Blue Mountain, raritate

60,00 lei120,00 lei

+

Cafeaua de specialitate Jamaica Blue Mountain, prăjită de Ethnic Plantation Coffee din București, este una dintre cele mai rare și căutate cafele din lume.

Marca de cafea Jamaica Blue Mountain este protejata la nivel global iar CIB (Coffee Industry Board Of Jamaica) a certificat autenticitatea ei.

Cafeaua de specialitate Jamaica Blue Mountain este luxuriantă, cremoasă, are un corp bogat și o aciditate echilibrată. Te vor surprinde notele florale și fructate, cu un retrogust de ciocolată.

Cafeaua provine de la  ferma Greenwell, din Mamalahoa, Kona district, în vestul insulelor Hawaii, fermă care anul acesta a primit premiul  #1 Best Hawaii Farm Tour in Hawaii Magazine’s Readers Choice Awards.

În 1728, Sir Nicholas Lawes, guvernatorul din Jamaica, a introdus arbori de cafea în parohia Sf. Andrei. Producția de cafea a fost raportată pentru prima dată la Flamstead, St. Andrew, în 1764 și a devenit rapid cafeaua prăjită pentru consumul întregului Imperiu Britanic.

Diverși guvernatori britanici au deținut secțiuni ale proprietății Flamestead și s-au delectat cu calitatea înaltă a cafelei produse la Flamstead.

În 1982, ambasadorul Carlyle Dunkley, președinte și fondator al Blue Mountain Coffee Venture Limited, a achiziționat o secțiune din proprietatea Flamstead și a început să cultive cafea.

Astăzi, cei doi fii ai ambasadorului Dunkley, Stephen și Graham, conduc compania, care s-a dezvoluat si include lucrări de achiziții și prelucrări.

În 2000 BMCV a fost instalat un depulpator modern la Flamstead, unde se pregatesc fructele de cafea în aceeași zi in care sunt culese. Depulpatorul  folosește o cantitate minimă de apă posibilă pentru a pregăti în mod corespunzător cafeaua Arabica spălată.

Cafeaua este uscată la soare pe tăvi din lemn, suspendate  și este răscolită constant la un interval de timp, pentru ca și straturile inferioare să se usuce și pentru a împiedica apariția mucegaiurilor.

În această zonă se găsesc cei mai înalți munți din Insulele Caraibe, de aceea cafeaua a întâlnit condiții deosebit de prielnice pentru a dezvolta fructe de o calitate rară, alături de ploile abundente, un sol fertil și răcoarea necesara dezvoltării lente a compușilor precursori aromelor.

Arborele de cafea este bineinteles Typica, de aceea și calitatea așteptată este deosebită.

Doar cafeaua produsă de la arborii cultivați între 910 și 1.700 de metri se poate numi Jamiaca Blue Mountain, cea produsă din arborii cultivați la 460 – 910 metri se numește Jamaica High Mountain, iar cea cultivată la sub 460 de metri se numește Jamaica Supreme.

Exista 3 gradări în cazul cafelei de specialitate Jamaica Blue Mountain ( nr. 1 , nr. 2, nr. 3), iar cafeaua prăjită de Ethnic Plantation Coffee din București este nr. 1, ea având și denumirea de GOLD CUP.

Savurează

Atunci când vrei să savurezi o cafea cu adevărat specială!

Brand: Ethnic Plantation Coffee
Țară de origine: Jamaica
Regiune: zona muntoasă din Jamaica
Producător: Flamstead Estate
Procesare: Spălare, Uscare manuală
Altitudine: 910 – 1.700 m
Anul recoltei: 2020
Varietate: Typica
Note cupping: Aciditate citrică echilibrată, Ciocolată, Floral, Fructată
Scor degustare: 90+ în nota SCA
Gramaj: 100 g, 50 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Recomandat pentru: Espresso
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate Jamaica Blue Mountain Flamestead Estate, prăjită de Ethnic Plantation Coffee din București, este una dintre cele mai rare și căutate cafele din lume.

Cafeaua de specialitate Jamaica Blue Mountain Flamestead Estate este luxuriantă, cremoasă, are un corp bogat și o aciditate echilibrată. Te vor surprinde notele florale și fructate, cu un retrogust de ciocolată.

Cafeaua de specialitate Jamaica Blue Mountain Flamestead Estate este disponibilă în pungi cu gramaje de 50 grame și 100 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0