La o cafea despre cafea cu… Cristiana Oprea

Cristiana Oprea a trecut de la arhitectură la automobilism, iar din 2015 o poți vedea pe probele speciale în raliuri atât în campionatul intern, cât și în competiții internaționale. Și, evident, este o mare amatoare de cafea. 

Motto-ul ei este că „toți cei care își urmează visul dau dovadă de curaj” și poți vedea cam tot ce face Cristiana Oprea urmărind, pe platformele din social media, hashtag-ul #DriveYourCourage.

La o cafea cu Cristiana Oprea

În afara participărilor din Campionatul Național de Raliuri, Cristiana Oprea, împreună cu Diana Hațegan, copilotul ei, a fost primul echipaj feminin românesc din ultimii 50 de ani care a participat la un raliu în afara țării (la Rally Sliven în Bulgaria), iar în 2019 a fost primul echipaj feminin care a reprezentat România în prestigiosul Campionat European de Raliuri FIA ERC, într-o etapă în afara țării – la Rally di Roma Capitale.

Indiferent că este la raliuri sau lucrează la alte proiecte, cum ar fi platforma Femei în Motorsport de exemplu, cafeaua face parte din viața ei. Așa că am povestit cu ea, evident, despre cafea, dar și despre planurile sale pe 2021 și cu cine i-ar plăcea să stea cel mai mult la o cafea.

Cristiana Oprea - teste raliuri

Cât de mult ești dependentă de cafea, pe scară de la 1 la 10, unde 10 înseamnă “nu pot să trăiesc fără cafea?

11, în ideea că uneori și cafeaua mea are nevoie de o cafea.

 Ce îți place la o cafea?

Ritualul, aroma, căldura.

 te cafele bei într-un weekend de cursă și când?

Într-un weekend de cursă se întâmplă să beau și patru cafele într-o zi. Prima este obligatoriu dimineața, în camera de hotel sau la micul dejun. Apoi mai beau o cafea în parcul de service, înainte să plecăm spre primele probe, iar apoi încă una sau două în fiecare parc de service, în funcție de cât de lungă e ziua de raliu.

Cristiana Oprea - Peugeot 208 R2

Dar într-o zi obișnuită?

Depinde de perioadă. În general beau o singură cafea pe zi, dimineața, eventual beau încă una decofeinizată în jur de ora 16:00, dar am încercat să o înlocuiesc cu ceai. Dacă am o zi stresantă, beau două cafele dimineața și încă una după-masă.

Crezi că o cafea îți îmunătățește performanța sportivă la un raliu?

În primul rând, cred că ritualul în sine îmi dă un plus de confort la raliu, pentru că m-am obișnuit să beau cafea zilnic. Însă cu siguranță și cofeina ajută, ea fiind prezentă și în alte suplimente pe care le iau la raliu pentru un plus de energie.

Pleci la un raliu cu cafeaua de acasă sau te bazezi pe ce găsești la fața locului?

Am chiar un aparat Nespresso micuț, special pentru raliuri!

 Care este modul tău preferat de preparare al cafelei?

Îmi place comoditatea aparatelor cu capsule, chiar dacă aroma nu se compară cu cea a cafelei făcută la un espressor clasic.

Cristiana Oprea

Espresso sau combinații pe bază de lapte?

Espresso, însă dacă sunt în oraș și lucrez de la o terasă, prefer să trag de un flat white bine făcut. Mai puțin în Italia, unde aș bea câte un espresso scurt la fiecare cafenea care îmi iese în drum, sau pe plajă în Grecia, unde găsesc cafea turcească la nisip.

Care este cafeaua preferată?

Cafea neagră, fără zahăr – ca sufletul meu, cum glumesc de obicei la raliu.

Un coffee shop preferat?

Frudisiac este locul meu absolut preferat din București. De ani de zile merg acolo să îmi scriu poveștile pentru blog sau comunicatele de presă și ador flat white-ul făcut de ei, mă inspiră.

la o cafea despre cafea cu Cristiana Oprea

Ce înseamnă o cafea la tine acasă?

Dimineața cafeaua este pe pilot automat – apăs pe un buton ca să încălzesc aparatul Nespresso, introduc capsula și iese lichidul vieții. Dacă e după-masă, mă gândesc dacă să îmi fac un sortiment aromat sau unul fără cofeină, fac și spumă de lapte uneori, în special vara când savurez ice-coffee în grădină, cu labradorii mei.

Care sunt planurile tale, pe plan sportiv, în 2021?

Am în plan să merg la cât mai multe raliuri, punctul culminant fiind participarea la Rally Islas Canarias in noiembrie, finala Campionatului European de Raliuri, pentru care lucrez din greu să găsesc parteneri pentru a completa bugetul necesar. Chiar și vacanța îmi este cu ADN sportiv, pentru că plănuiesc să merg în Grecia câteva zile la plajă în septembrie, apoi ca spectator la legendarul Rally Acropolis, care revine în calendarul WRC.

Cristiana Oprea

Dacă ți s-ar îndeplini o dorință, cu cine ai vrea să ieși la o cafea?

Pff… grea întrebare, pentru că admir mai mulți oameni din lumea sportului. Dar dacâ trebuie să aleg o singură persoană, aș vrea să ies la o cafea cu Serena Wiliams. O admir ca sportiv și ca om și mi se pare fascinantă povestea ei.

Sip tastefully, ☕

📷 Ioana Moldovan, Bogdan Para, Attila Szabo, Flavius Croitoru

a

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE​

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0