Capsule cafea de specialitate MABÓ Columbia Finca El Diviso, compatibile Nespresso, 10 capsule

Capsule cafea de specialitate MABÓ Columbia Finca El Diviso, compatibile Nespresso, 10 capsule

59,00 lei

+

Savurează noile capsule cu cafea de specialitate, compatibile Nespresso®, MABÓ Columbia Finca El Diviso. Cafeaua provine din regiunea Huila, Pitalito, în Columbia.

Capsulele cu cafea de specialitate, compatibile Nespresso®, MABÓ Columbia Finca El Diviso sunt perfecte pentru un espresso și vei fi răsfățat de gustul acestei cafele cremoase, cu o aciditate echilibrată și cu note delicioase de căpșuni, vanilie și boabe de cacao. Cafeaua din capsulele cu cafea de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso face parte din categoria MABÓ Black Rarities.

În urmă cu 5 ani, Nestor Lasso și fratele său Adrian au preluat ferma familiei și s-au ramificat spre cafea de specialitate și experimentare, mai degrabă decât să cultive cafea ca părinții lor. Astăzi, la 22 și 24 de ani, cei doi frați au făcut echipă cu Jhoan Vergara, și el copilul unui fermier de cafea, pentru a crea El Diviso. El Diviso reunește fermele cu două familii, El Diviso (Nestor și Adrian Lasso) și Las Flores (Jhoan Vergara), aproape de orașul Pitalito, din regiunea Huila din Columbia. Acest parteneriat a fost grozav deoarece acești 3 tineri și-au unit cunoștințele pentru a îmbunătăți calitatea.

Apoi, în urmă cu 3 ani, Cat & Pierre, fondatorii CATA Export, și cei 3 producători au început o călătorie de încercare și eroare pentru a defini procesele și protocoalele de fermentație la fermă, cu scopul de a lega aceste cafele direct de piața din Marea Britanie. Acest proces de învățare a consumat timp și bani, dar cu un rezultat interesant ca și astăzi, aceste cafele au fost folosite în multe competiții de barista din Europa. A câștigat recent locul 1 la Brewers Cup din Irlanda și locul 3 în Austria.
Prietenia lui Nestor și Cat este un bun exemplu a ceea ce face Cata Export, lucrul direct de la ferme este un proces foarte îmbogățitor pentru ei nu numai pentru complexitatea temelor precum agronomia, ci și pentru relațiile pe care le construiește Cata care se traduce în cele din urmă într-un beneficiu economic. pentru comunitatea lui Cata, în acest fel mulți alți producători tineri precum Nestor au rămas la cafea și au avut șansa de a-și construi o carieră.

Fermentare Anaerobă Naturală 180h
pasul 1 – selectarea cireselor recolate boabele copte, oxidare 12 ore la temperatura de 25 °C;
pasul 2 – fermentarea anaerobă în tanvă de plastic timp de 50 ore la temperatura de 18-16 °C, apoi cafeaul stă într-un rezervor de oxidare 60 ore, la temperatura maximă de 42 °C;
pasul 3 – ciresele se pun in saci de 50 kg pentru fermentare anaeroba timp de 30 ore, la temperatura 16-20 °C
pasul 4 – cafea este scufundată în apa la 45 °C, apoi se aplică recircularea lesiatului timp de 70 ore;
pasul 5 – uscare în marcă (cort) la temperatura maximă de 32 °C, uscarea se întrerupe la 18% umiditate, apoi cafeaua se transferă în sacuri de plastic negre în pivnită fără lumina și se lasă 60 de ore și apoi continuă uscarea până obținerea 11 % umiditate.

Varietate Arabica Bourbon Roz
Bourbon este cel mai faimos dintre soiurile descendente de bourbon. Este un soi înalt, caracterizat prin producție relativ scăzută, susceptibilitate la boli majore și calitate excelentă la ceașcă. Numele acestui soi provine de la frumoasa culoare roz a cireșelor complet coapte.

Misionarii francezi l-au introdus pe Bourbon din Yemen pe insula Bourbon (acum La Réunion) – dându-i numele pe care îl are astăzi – la începutul anilor 1700. Până la mijlocul secolului al XIX-lea, bourbonul nu a părăsit insula. Dar începând cu mijlocul anilor 1800, varietatea s-a răspândit în noi părți ale lumii, pe măsură ce misionarii s-au mutat pentru a stabili puncte de sprijin în Africa și Americi.

Soiul bourbon a fost introdus în Brazilia în jurul anului 1860 și de acolo s-a răspândit rapid spre nord în alte părți ale Americii de Sud și Centrale, unde este cultivat și astăzi. Aici s-a amestecat cu alte soiuri legate de bourbon, introduse din India, precum și cu rase locale etiopiene. În prezent, multe soiuri asemănătoare bourbonului se găsesc în Africa de Est, dar niciuna nu se potrivește exact cu soiul distinct Bourbon găsit în America Latină.
Astăzi, în America Latină, bourbonul în sine a fost în mare parte înlocuit de soiuri care descind din el (in special, inclusiv Caturra, Catuai și Mundo Novo), deși bourbonul în sine este încă cultivat în El Salvador, Guatemala, Honduras, Peru și Columbia.

Savurează

Atunci când vrei să-ți începi dimineața cu o călătorie exotică!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Columbia
Prăjire: OMNI light
Număr capsule: 10
Conținut cofeină: Cu cofeină
Recomandat pentru: Espresso
Boabe: 100% Arabica
Altitudine: 1.750 m
Note cupping: Aciditate citrică echilibrată, Boabe de cacao, Căpșune, Vanilie
Producător: Finca El Diviso, Nestor Lasso
Procesare: Natural Anaerobic 180h
Varietate: Pink Bourbon
Compatibilitate capsulă: cu sistemul Nespresso
Tip capsulă: 100% biodegradabilă, celuloză naturală, uleiuri vegetale

Boabele de cafea din capsulele de cafea de specialitate MABÓ Columbia Finca El Diviso provin de la ferme independente care practică agricultura bio și un comerț echitabil.

Un pachet de capsule cu cafea de specialitate MABÓ Columbia Finca El Diviso, compatibile cu aparatele de cafea Nespresso, conține 10 capsule.

Fiecare capsulă conține aproximativ 6,5 grame de cafea.

Capsulele sunt compatibile cu aparatele de cafea Nespresso®, Inissia, Pixie, Citiz, Latissima, U, Maestria și Essenza.

Compoziție: cafea de specialitate, boabe 100% Arabica, măcinată.

Capsulele cu cafea de specialitate MABÓ Columbia Finca El Diviso sunt capsule din celuloză naturală și uleiuri vegetale, 100% compostabile și nu afectează în niciun fel gustul cafelei.

Selectează opțiunea espresso  de pe aparatul tău de cafea. Conform setărilor din fabrică ale aparatelor Nespresso, volumul de apă pentru un espresso este de 40 ml, iar pentru o cafea lungo de 110 ml.

Preț / capsulă: 5,90 lei

Nespresso® este o marca inregistrata a Société des produits Nestlé SA. MABO Coffee Roastery și coffeelicious.ro nu sunt asociate sau sponsorizate în niciun fel de Société des produits Nestlé SA.

Păstrează capsulele într-un loc uscat și ferit de razele directe ale soarelui.

Capsulele cu cafea MABÓ Columbia Finca El Diviso sunt disponibile pe stoc și se livrează în 24 – 48 de ore în funcție de zona de acoperire a companiei Fan Courier.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0