Cafea de specialitate Sloane Tanzania Acacia Hills Kent AB

Cafea de specialitate Sloane Tanzania Acacia Hills Kent AB

63,00 lei227,00 lei

+

Această cafea de specialitate Sloane Tanzania Acacia Hills Kent face parte din categoria CLASICE din gama Sloane Speciality Coffee Roasters și te va încânta cu note de mere caramelizate, sirop de arțar, nuci pecan și crêpe.

Tribul Haya din nord-vestul Tanzaniei a adus cafea înapoi din Abisinia (Etiopia de astăzi) în secolul al XVI-lea. Această „cafea Haya”, sau amwani, a fost un soi de Robusta. Tanzanienii timpurii preparau amwani prin fierbere a cireșelor necoapte cu ierburi și apoi afumând amestecul timp de câteva zile. Amestecul de cireșe rezultat era mestecat întreg. Rolul cafelei în cultura Haya a fost mai mult pentru funcții culturale decât pentru consumul zilnic. Amwani a fost inclus în salutările formale, tributurile aduse familiei regale și ritualurile religioase. Utilizarea cafelei a fost atât de atent restricționată încât, pentru a cultiva cafea, oamenii aveau nevoie de autorizație din partea familiei regale. Acest control strict asupra culturii cafelei i-a sporit, de asemenea, valoarea și statutul prin restrângerea ofertei și raritatea cafelei.

Când Germania a preluat controlul asupra Africii de Est la sfârșitul secolului al XIX-lea, guvernul colonial a instituit rapid legi care răspândesc plantarea cafelei în întreaga regiune. Aceste legi au fost menite să forțeze Haya să intre în economia de numerar și, la rândul lor, să devină mai puțin independenți și mai guvernabili. Când cafeaua a devenit omniprezentă, Haya și-a pierdut bogăția care a venit cu deținerea unui monopol. Aceste legi însemnau, de asemenea, că germanii puteau exporta cafeaua de mare valoare și solicitată pentru profituri generoase.

Similar cu Rwanda, Tanzania a devenit recent recunoscută pentru cafeaua de specialitate. Cu o infrastructură din ce în ce mai bună, acces la stațiile de spălat și organizarea fermierilor, Tanzania produce acum în mod constant cafea de înaltă calitate de specialitate.

Cafeaua în Tanzania a fost cultivată aproape exclusiv în nord pentru o lungă perioadă de timp. Regiunile Kilimanjaro, Arusha, Tarime, Kagera, Kigoma și Karatu/Ngorongoro au fost apreciate pentru condițiile ideale de cultivare a speciei Arabica. La acea vreme, producția de cafea era atât de concentrată în nord încât Moshi, o municipalitate din nord, era singurul centru pentru măcinarea și vânzarea cafelei.

Operațiunile din Moshi au crescut la proporții cu adevărat masive în anii 1950 și începutul anilor 1960. Deoarece atât Tanzania, Kenya, cât și Burundi au fost sub stăpânire britanică în deceniile postbelice, Moshi a fost al doilea centru de vânzări (după Nairobi, Kenya) pentru producția britanică de cafea.

Chiar dacă transportul de la puținele ferme din sudul Tanzaniei la Moshi putea dura aproape o săptămână, pur și simplu nu a existat suficientă producție pentru a deveni avatanjos din punct de vedere economic pentru guvern sau companii private să construiască în sud până în anii 1970 și 1980.

Cultivarea cafelei s-a extins spre sud în ultimii ani. Pe lângă regiunile istorice din nord, cafeaua este acum cultivată și în regiunile sudice Ruvuma și Mbeya/Mbozi. Cea mai mare parte a expansiunii sudiste a culturii cafelei a avut loc în anii 1970 și 1980 și a fost încurajată de două proiecte susținute de susținători europeni. Într-o întorsătură ironică, astăzi 75 până la 85% din producția totală de cafea din Tanzania provine din fermele din sud.

Povestea producătorului, Leon Christianakis, întruchipează istoria producției de cafea chiar în nordul Tanzaniei și, de asemenea, reflectă în mod viu viitorul cafelei de specialitate în țara din Africa de Est. Leon este a treia generație de producători de cafea din familia sa. Casa familiei este situată la marginea orașului Arusha, lângă Aeroportul Internațional Kilimanjaro. Bunicii lui au fost, de asemenea, imigranți care au venit în Tanzania din Grecia pe la începutul anilor 1900 și și-au câștigat existența din producția de cafea.

Ferma, Acacia Hills, a fost listată drept câștigătoarea unei licitații private din Tanzania organizată de ACE (The Alliance for Coffee Excellence).

Kent a fost introdus în Tanzania și în alte părți din Africa de Est în anii 1920, ca parte a unui program intensiv de selecție la Stația de Cercetare Lyamungu din Tanzania, axat pe calitate și producț

 

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca într-o vacanță exotică!

Brand: Sloane Coffee Roastery
Țară de origine: Tanzania
Regiune: Karatu, Arusha
Producător: Acacia Hills, Leon Christianakis
Procesare: Spălare
Varietate: Kents
Altitudine: 1.750 – 1.950 m
Anul recoltei: 2024
Note cupping: Nuci pecan, Sirop de arțar, Crêpe, Mere caramelizate
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 200 g, 1000 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Sloane Tanzania Acacia Hills Kent este prăjită de Sloane Speciality Coffee Roasters, la București. Această cafea de specialitate Sloane Tanzania Acacia Hills Kent face parte din categoria CLASICE din gama Sloane Speciality Coffee Roasters și te va încânta cu note de mere caramelizate, sirop de arțar, nuci pecan și crêpe.

Stilul de prăjire caracteristic Sloane Speciality Coffee Roasters este OMNI, care pune în valoare aromele cafelei. Cafeaua este prăjită într-un prăjitor profesional, cu mare atenție la fiecare profil.

În mod standard, cafeaua de specialitate Sloane este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Toate comenzile de cafea Sloane sunt procesate în aceeași zi și expediate de îndată ce cafeaua este prăjită, nu mai târziu de următoarea zi de miercuri. Se recomandă consumarea cafelei în maxim 6 luni de la data prăjirii.

Cafeaua de specialitate Sloane Tanzania Acacia Hills Geisha este disponibilă în pungi de 200 și 1.000 de grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0