Cafea de specialitate Sloane Peru San Fernando

Savurează

Atunci când te-ai întors din vacanță și mai vrei să savurezi încă amintirile!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate Sloane Peru San Fernando

73,00 lei

+

Această cafea de specialitate Sloane Peru San Fernando face parte din categoria PREMIUM din gama Sloane Speciality Coffee Roasters.

Acesta cafea provine din regiunea San Fernando, care în trecut a făcut parte din Imperiul Inca din Peru, în regiunea Cusco. Plantațiile de cafea sunt situate sub valea înzăpezită Choqesafra din sectorul Inkawasi. Aici fermierii indigeni calcă pe urmele strămoșilor lor lucrând în armonie cu mediul înconjurător.

Cafeaua se cultivă la umbră, cu o atenție deosebită acordată sănătății solurilor și irigațiilor pentru a ajuta arborii de cafea să prospere. Cafeaua este produsa de două Cooperative Valle Incahuasi și Cooperativa San Fernando care Împreună au 1000 de membri care lucreaza în medie 1,50 hectare de cafea, cu o productivitate de 20qq/hectar.

Aceasta înseamnă aproximativ 20 de pungi de cafea verde per fermă la fiecare recoltă. Calitatea cafelelor din această regiune este bine cunoscută și în anul 2020 unul dintre producătorii lor din Incahuasi s-a clasat pe locul 1 la Cupe of Excellence cu un lot de gheisha spălat, iar alti doi producători în top 10.

În fiecare zonă, există o fabrică de procesare centralizată în care se colectează cafeaua si se proceseaza, ulterior fiind transferată în depozitul central, unde se efectuează prelevarea și evaluarea fizică și senzorială de către analistul de calitate. Cafelele procesate natural provin din patru regiuni: San Fernando, Pacayamba, Amabamba și Apaylla, iar procesarea este controlată de Cooperativa Incahuasi.

Majoritatea cireșelor provine din zona San Fernando care produce aproximativ 60 – 70% din volumul total. Procesul se desfășoară cu un bun control al recoltei prin cules selectiv și separarea cireșelor în prima etapă. Cafeaua este apoi curățată și spălată înainte de a fi plasată pe paturi de uscare înalțate în stil african, așezate într-un strat subțire pentru a începe faza de uscare a pielii, unde umiditatea se reduce cu 55-60% până la 25-30%.

Această etapă ajută la prevenirea stricării cafelei și a oricărei șanse de apariție a defectelor. De aici, cafeaua durează aproximativ 28 de zile să se usuce, iar adată ce a atins gradul de 10% umiditate, cafeaua este depozitată pentru a se odihni și a a fi gustată și clasificată.

Procesul natural este, de asemenea, bun pentru mediu, reducând nevoia de apă care poate contamina sursele locale de apă, precum și nevoia de energie pentru alimentarea uscătoarelor mecanice. Toată uscarea acestor cafele se face folosind căldura naturală și căldura soarelui.

Savurează

Atunci când te-ai întors din vacanță și mai vrei să savurezi încă amintirile!

Brand: Sloane Coffee Roastery
Țară de origine: Peru
Regiune: Cusco, Sectorul Inkawasi
Producător: Cooperativa Incahauasi, Cooperativa San Fernando
Procesare: Natural
Varietate: Bourbon, Caturra
Altitudine: 2.100 – 2.300 m
Anul recoltei: 2022
Note cupping: Ciocolată albă, Cireșe Rainier, Rom, Stafide
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Recomandat pentru: Espresso, Filtru
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Sloane Peru San Fernando este prăjită de Sloane Speciality Coffee Roasters, la București. Această cafea de specialitate face parte din categoria PREMIUM din gama Sloane Speciality Coffee Roasters.

Stilul de prăjire caracteristic Sloane Speciality Coffee Roasters este OMNI, care pune în valoare aromele cafelei. Cafeaua este prăjită într-un prăjitor profesional, cu mare atenție la fiecare profil.

În mod standard, cafeaua de specialitate Sloane este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Toate comenzile de cafea Sloane sunt procesate în aceeași zi și expediate de îndată ce cafeaua este prăjită, nu mai târziu de următoarea zi de miercuri. Se recomandă consumarea cafelei în maxim 6 luni de la data prăjirii.

Cafeaua de specialitate Sloane Peru San Fernando procesată natural, este disponibilă în pungi de 250 de grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0