Cafea de specialitate Sloane Guatemala Tzikin

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate Sloane Guatemala Tzikin

58,00 lei208,00 lei

+

Această cafea de specialitate Sloane Guatemala Tzikin face parte din categoria de cafele ACCESIBILE din gama Sloane Coffee Roastery.

În cultura mayașă, Tz’ikin este un nahual (animal spiritual) și păstrătorul pământurilor mayașe. Inspirați de nahualul protector, cei de la Sucafina contribuie cu o parte din profitul fiecărui sac de cafea vândut, direcționând în sprijinul „Coffee Kinder”, un program școlar de 35 de zile care le permite copiilor cu vârste între 3 și 12 ani să continue să învețe în timp ce părinții lor lucrează ca zilieri în activitățile din sezonul recoltei.

Astăzi, aproximativ 75% din populația lui Huehuetenango este indigenă Maya. Tz’ikin provine de la micii proprietari dintr-o microregiune din jurul orașelor La Libertad, lanțul muntos Cuchamantes și San Pedro Necta din regiunea Huehuetenango.

Oamenii cultivă pământul din Huehuetenango de mii de ani. Tehnicile tradiționale de agricultură includ folosirea gunoiului de grajd de la oile lor pentru îngrășământ organic, rotația terenului pentru a oferi solului timp să se recupereze și recoltarea în comun. Fermierii au plantat, de asemenea, în mod tradițional o mare varietate de culturi într-un mod care utilizează cel mai bine schimbările bruște de altitudine de-a lungul pantelor abrupte ale Huehuetenango.

Datorită locației unice a regiunii, care aduce aer cald din vest și aer rece din nord, fermele din Huehuetenango sunt capabile să cultive cafea la înălțimi care depășesc adesea 2000 de metri deasupra nivelului mării. Aceste condiții ajută la producerea acidității uluitoare și a notelor fructate atât de îndrăgite în cafelele din regiune.

Datorită distanței sale, majoritatea producătorilor din Huehuetenango își prelucrează propria cafea. Procesarea acasă complet spălată este cea mai comună metodă.

Guatemala se mândrește cu o varietate de regiuni și condiții de creștere care produc cafele spectaculoase. Astăzi, țara este venerată ca producător al unora dintre cele mai aromate cafele din întreaga lume.

Industria cafelei din Guatemala a avut parte de un eșec major odată cu apariția în 2010 a Ruginii de frunze de cafea (CLR) în America Latină. Epidemia a atins apogeul în 2012 și, deși CLR continuă să afecteze unele ferme, Guatemala continuă să producă cafea de înaltă calitate, record. În 2017, metode noi și variate de procesare au împins prețurile la Cup of Excellence Guatemala la cote record.

Calitatea cafelei produsă în Guatemala este în creștere, în general, datorită diversității producătorilor din industrie. Există din ce în ce mai mulți fermieri mici care produc cafea excepțională la altitudini mari. Cooperativele devin din ce în ce mai atractive pentru atât de mulți agricultori, deoarece oferă adesea fermierilor finanțare și alt sprijin pentru îmbunătățirea agriculturii și procesării lor și sunt capabile să ofere prețuri mai mari pentru cireșe decât intermediarii. Multe cooperative au inițiat cursuri de îmbunătățire a calității pentru membrii fermieri și devin din ce în ce mai pricepuți în a-i ajuta pe membri să își comercializeze cafeaua de specialitate.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: Sloane Coffee Roastery
Țară de origine: Guatemala
Regiune: Huehuetenango
Producător: ferme mici din regiune
Procesare: Spălare
Varietate: Bourbon, Catuai, Caturra, Pache
Altitudine: 1.500 – 2.100 m
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Ciocolată cu lapte, Nuci de Macadamia, Crème brulée, Dulceață de caise
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua Sloane Guatemala Tzikin este prăjită de Sloane Speciality Coffee Roasters, la București. Această cafea de specialitate face parte din categoria de cafele ACCESIBILE din gama Sloane Coffee Roastery.

Stilul de prăjire caracteristic Sloane Speciality Coffee Roasters este OMNI, care pune în valoare aromele cafelei. Cafeaua este prăjită într-un prăjitor profesional, cu mare atenție la fiecare profil.

În mod standard, cafeaua de specialitate Sloane este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Toate comenzile de cafea Sloane sunt procesate în aceeași zi și expediate de îndată ce cafeaua este prăjită, nu mai târziu de următoarea zi de miercuri. Se recomandă consumarea cafelei în maxim 6 luni de la data prăjirii.

Cafeaua de specialitate Sloane Guatemala Tzikin este disponibilă în pungi de 250 de grame și 1.000 de grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0