Cafea de specialitate Sloane Etiopia Dimtu

Cafea de specialitate Sloane Etiopia Dimtu

75,00 lei

+

Această cafea de specialitate Sloane Etiopia Dimtu face parte din categoria PREMIUM din gama Sloane Speciality Coffee Roasters.

Această cafea a fost aleasă în primăvara anului 2023, când Teodora a vizitat Typica în New York și l-a cunoscut pe Biniyam Aklilu.

Biniyam, producătorul acestei cafele, s-a născut în Addis Abeba, capitala Etiopiei. Când avea nouă ani, s-a mutat în Guji, unde a petrecut trei ani. Cu vizite frecvente la casele familiei și ale rudelor sale și la stația de spălat a tatălui său, nu a durat mult până când Biniyam s-a îndrăgostit de cafea.

„Am crescut cu, cafeaua, așa că a fost greu să devin interesat de locuri de muncă în afara cafelei. De fapt, nu m-am gândit niciodată să fac altceva decât producția de cafea.”

După ce s-a întors la Addis Abeba când avea 12 ani, Biniyam s-a mutat în Statele Unite în timpul unei pauze de vară la vârsta de 16 ani și a început liceul în statul Virginia. A început universitatea la New York și a studiat marketingul. Principalele sale scopuri au fost să învețe limba engleză și să construiască relații cu clienții săi din SUA.

„În fiecare stat, am avut cel puțin un client al companiei tatălui meu. Chiar și în SUA, viața mea era inseparabilă de cafea. Când le-am povestit oamenilor din SUA despre afacerea mea de familie, am primit adesea răspunsuri pozitive precum „Îmi place cafeaua!” Asta a fost o parte din motivația mea de a continua să lucrez la cafea.”

Biniyam a renunțat la universitate în 2013, când avea 20 de ani, și s-a întors în Etiopia.

„Am crezut că pot reuși mai repede în Etiopia decât în SUA.”

Plecând din Etiopia, Biniyam a avut șansa de a revedea valoarea de a fi producător de cafea în țară, lucru pe care îl luase de la sine înțeles acasă.

La întoarcerea acasă, Biniyam a început să-și ajute tatăl la fermele și stațiile de spălat. După un sezon de patru până la cinci luni de lucru drept casier, Biniyam s-a ocupat de toate cele patru stații de spălat unde a învățat despre procesare. S-a mutat apoi la Addis Abeba, unde a lucrat ca manager de marketing timp de un an. După încă trei ani de manipulare a operațiunilor de export, Biniyam a devenit manager la Nardos Coffee.

Nardos Coffee datează din anii 1960, când străbunicul lui Biniyam a început producția de cafea în Guji. Mai târziu, bunicul său a construit acolo o stație de spălat. Aceasta a fost prima stație de spălat privată din regiune. Apoi, în 1998, tatăl lui Biniyam a fondat o companie de export de cafea. În trei generații, familia a renunțat la această acțiune majoră, lăsând o amprentă de neșters în istoria cafelei etiopiene.

Astăzi, Nardos Coffee conduce nouă stații de spălat și șase mori uscate în Guji, Yirgachefe și Uraga, cu o forță de muncă de 115 angajați permanenți.

Acum, la 28 de ani, spune că meseria lui este mai împlinitoare decât se aștepta.

„Când gestionam exporturile, am avut șanse să vizitez diverse țări și să cunosc mulți producători și cumpărători de cafea. Acum, am cunoștințe mai profunde despre cafea. Și îmi dau seama că tatăl meu a avut dreptate când mi-a spus că, odată ce m-am implicat în cafea, nu o să mai pot părăsi domeniul. Dragostea mea pentru cafea devine tot mai puternică și toată atenția mea se concentrează pe cafea. Nu contează dacă afacerea este profitabilă sau nu. Am o pasiune atât de imensă, aproape dependență, în inima mea.”

Cafeaua etiopiană este adânc înrădăcinată în sufletul lui Biniyam. Nu este niciodată o problemă dacă îi place sau nu, ci mai degrabă un destin pe care trebuie să-l trăiască.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: Sloane Coffee Roastery
Țară de origine: Etiopia
Regiune: Guji, Oromia
Producător: Biniyam Aklilu
Procesare: Natural
Varietate: Heirloom
Altitudine: 2.150 m
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Ceai verde, Iasomie, Piersică, Struguri albi
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Sloane Etiopia Dimtu este prăjită de Sloane Speciality Coffee Roasters, la București. Această cafea de specialitate Sloane Etiopia Dimtu face parte din categoria PREMIUM din gama Sloane Speciality Coffee Roasters.

Stilul de prăjire caracteristic Sloane Speciality Coffee Roasters este OMNI, care pune în valoare aromele cafelei. Cafeaua este prăjită într-un prăjitor profesional, cu mare atenție la fiecare profil.

În mod standard, cafeaua de specialitate Sloane este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Toate comenzile de cafea Sloane sunt procesate în aceeași zi și expediate de îndată ce cafeaua este prăjită, nu mai târziu de următoarea zi de miercuri. Se recomandă consumarea cafelei în maxim 6 luni de la data prăjirii.

Cafeaua de specialitate Sloane Etiopia Dimtu este disponibilă în pungi de 250 de grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0