Cafea de specialitate Sloane Columbia La Cristalina

Cafea de specialitate Sloane Columbia La Cristalina

99,00 lei

+

Această cafea de specialitate Sloane Columbia La Cristalina face parte din categoria de cafele PREMIUM din gama celor de la Sloane Speciality Coffee Roasters.

Finca La Cristalina este situată în Vereda Bajo Español, în municipiul Chinchina. Cele 21 de hectare ale sale ajung între 1460 și 1790 de metri deasupra nivelului mării, cu 4,1 hectare dedicate unei rezervații de mediu. Cele trei ferme ale familiei Valdes – Parana, La Cristalina și San Pablo – sunt proprietăți înalt tehnologizate, toate întreținute sub compania lui Luis Café Cuatro Generaciones. Denumite după cele patru generații ale familiei sale care s-au implicat acum în producția de cafea, cele trei ferme mențin niveluri admirabile de producție datorită totalului lor combinat de 421.000 de copaci, dintre care 142.000 cresc pe Finca La Cristalina.

Finca La Cristalina menține un accent pe mediu și susținerea biodiversității. Cafeaua este spălată și depulpată la moara ecologică, unde pulpa de cafea este plasată în tratament de compost și este transformată în îngrășământ organic pentru pomii de cafea. La Cristalina folosește și diverse tipuri de arbori pentru a umbri plantele de cafea. Multe dintre aceste specii de copaci – inclusiv nucul, cedru roșu și guava – acționează ca habitate pentru multe tipuri de păsări din jurul fermei. De asemenea, ei plantează cedru negru, un copac pe cale de dispariție, din propria pepinieră din fermă.

Această cafea Bourbon a fost recoltată cu un minim de 24 de grade Brix în pregătirea pentru procesarea naturală. Cireșele sunt mai întâi sortate manual pentru a elimina eventualele defecte, apoi fermentate întregi timp de 24 de ore. Cireșele sunt apoi uscate la 30°C timp de până la 60 de zile sub monitorizare atentă pentru a asigura o uscare uniformă. Cafeaua este apoi pregătită pentru export odată ce conținutul de umiditate ajunge la 11%.

Caldas este unul dintre principalele departamente de cultivare a cafelei din Columbia. Împreună cu Risaralda și Quindío învecinate, face parte din „axa cafelei” sau „triunghiul cafelei”, indicând activitățile importante de cafea – de la cercetare la programe de sprijin social, la liofilizare până la „dry milling” – care au loc în zonă care la rândul său face parte din „Peisajul cultural al cafelei”, recunoscut de UNESCO ca site al patrimoniului cultural mondial al cafelei. Multe programe ale Federației columbiene a cultivatorilor de cafea își au sediul oficial în Caldas, inclusiv centrul de cercetare Cenicafe.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: Sloane Coffee Roastery
Țară de origine: Columbia
Regiune: Caldas
Producător: Finca La Cristalina, Luis Jose Valdes
Procesare: Natural
Varietate: Bourbon
Altitudine: 1.650 m
Anul recoltei: 2024
Note cupping: Melasă, Portocale roșii, Vanilie, Violete, Zmeură
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Sloane Columbia La Cristalina este prăjită de Sloane Speciality Coffee Roasters, la București. Această cafea de specialitate face parte din categoria PREMIUM din gama Sloane Speciality Coffee Roasters.

Stilul de prăjire caracteristic Sloane Speciality Coffee Roasters este OMNI, care pune în valoare aromele cafelei. Cafeaua este prăjită într-un prăjitor profesional, cu mare atenție la fiecare profil.

În mod standard, cafeaua de specialitate Sloane este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Toate comenzile de cafea Sloane sunt procesate în aceeași zi și expediate de îndată ce cafeaua este prăjită, nu mai târziu de următoarea zi de miercuri. Se recomandă consumarea cafelei în maxim 6 luni de la data prăjirii.

Cafeaua de specialitate Sloane Columbia La Cristalina este disponibilă în pungi de 250 de grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0