Cafea de specialitate Sloane Columbia Argelia Sugarcane DECAF (fără cofeină)

Savurează

Atunci când ai chef să bei o cafea bună la orice oră!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate Sloane Columbia Argelia Sugarcane DECAF (fără cofeină)

70,00 lei

+

Această cafea de specialitate Sloane Columbia Argelia Sugarcane DECAF (fără cofeină) este originară din municipiul Argelia, care este situat în sud-vestul departamentului Cauca, din Columbia. Cauca este al patrulea producător de cafea de specialitate din Columbia, cu aproximativ 90.000 de mici fermieri care produc mai multe soiuri, precum Typica, Tabi, Caturra, Castillo, Columbia pe exploatații de aproximativ 1ha. Pe lângă producția de cafea, cresc cantități mici de alimente, inclusiv banane, avocado și portocale pentru consum sau comerț.

Municipiul Argelia este situat într-o zonă care este afectată de mulți ani de tulburări civile și trafic ilegal de droguri. Aceasta este încă o problemă relevantă pentru familiile care locuiesc acolo și mulți dintre ei caută să își câștige existența prin canale legale și să-și susțină familiile și comunitățile.

În 2020, Siruma Coffee, un mic exportator de specialitate, condus de femei, a lansat un proiect în Argelia pentru o perioadă inițială de 15 luni până la începutul anului 2022. Finanțarea a venit de la USAID pentru a sprijini cinci asociații mici care încorporează aproximativ 220 de familii care cultivă cafea pentru a-și câștiga existența.

Siruma a oferit asistență tehnică de la sol cu agronomul lor ținând sesiuni educaționale despre tehnicile pre și post-recoltare pentru familiile care doresc să se alăture. Producătorii sunt, de asemenea, instruiți în analiza senzorială a cafelei și a impactului procesării asupra calității acesteia. Datele de referință au fost strânse de la producătorii care produc fiecare anual aproximativ 17 pungi de cafea verde exportabilă.

Despre procesul de decofeinizare prin intermediul trestiei de zahăr: Cafeaua este mai întâi supusă la abur la presiuni scăzute pentru a îndepărta învelișul protector al boabelor de cafea. Se umezesc apoi cu apă fierbinte pentru a permite boabelor să absoarbă umiditatea. Acest pas pregătește cafeaua pentru hidroliza cofeinei, care este atașată de sărurile acidului clorogenic din cafea.

Extractoarele, care sunt obținute în mod natural din fermentarea trestiei de zahăr și nu din sinteza chimică, sunt apoi combinate cu, cafeaua umezită, care este spălată de mai multe ori cu solventul natural de acetat de etil, pentru a reduce cofeina până la nivelurile dorite. Odată ce acest proces este terminat, cafeaua trebuie curățată de acetat de etil rămas printr-un flux de abur la presiune scăzută, înainte de a trece la etapele finale. Cafeaua este apoi trimisă în camere de uscare în vid, unde apa folosită anterior pentru umezirea boabelor este îndepărtată și cafeaua este uscată pentru a ajunge la nivelul de umiditate cuprins între 10-12%.

Odată uscată la nivelul dorit, cafeaua este răcită rapid la temperatura ambiantă cu ajutorul ventilatoarelor înainte de etapa finală – aplicarea de ceară de carnauba pentru a lustrui și a oferi cafelei protecție împotriva condițiilor de mediu și pentru a ajuta la asigurarea stabilității.

Savurează

Atunci când ai chef să bei o cafea bună la orice oră!

Brand: Sloane Coffee Roastery
Țară de origine: Columbia
Regiune: Argelia, Cauca
Producător: ferme mici din regiune
Procesare: Decofeinizarea cu trestie de zahăr
Varietate: Castillo, Caturra, Colombia, Tabi, Typica, Blend
Altitudine: 1.700 – 2.000 m
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Caramel, Ciocolată neagră, Pomello, Prune uscate
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Fără cofeină
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Sloane Columbia Argelia Sugarcane DECAF (fără cofeină) este prăjită de Sloane Speciality Coffee Roasters, la București. Această cafea de specialitate face parte din categoria cafelelor decofeimnizate din gama Sloane Speciality Coffee Roasters.

Decofeinizarea este făcută prin acetat de etil din trestie de zahăr (E.A.).

Stilul de prăjire caracteristic Sloane Speciality Coffee Roasters este OMNI, care pune în valoare aromele cafelei. Cafeaua este prăjită într-un prăjitor profesional, cu mare atenție la fiecare profil.

În mod standard, cafeaua de specialitate Sloane este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Toate comenzile de cafea Sloane sunt procesate în aceeași zi și expediate de îndată ce cafeaua este prăjită, nu mai târziu de următoarea zi de miercuri. Se recomandă consumarea cafelei în maxim 6 luni de la data prăjirii.

Cafeaua de specialitate Sloane Columbia Argelia Sugarcane DECAF (fără cofeină) este disponibilă în pungi de 250 de grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0