Cafea de specialitate Sloane Colombia Monteblanco Passion Fruit

Cafea de specialitate Sloane Colombia Monteblanco Passion Fruit

112,00 lei

+

Această cafea de specialitate Sloane Colombia Monteblanco Passion Fruit face parte din categoria EXPERIMENTALE din gama Sloane Speciality Coffee Roasters.

Ferma Monteblanco este situată în Municipiul Acevedo, Jurisdicția San Adolfo, în satul La Tocora, la o altitudine de 1730 masl. În împrejurimile sale se află Parcul Național Natural, Cueva de los Guácharos care este una dintre cele 59 de zone protejate ale sistemului de parcuri naționale naturale din Columbia, evidențiind și apropierea care există cu valea râului Suaza, calitate care oferă o conexiune înnăscută cu natura și tot ceea ce oferă.

Monteblanco este o fermă de familie administrată de Rodrigo Sánchez Valencia în tradiția cultivării cafelei care a început cu bunicul său. Cele 14 hectare ale fermei Monteblanco au reușit ca diversele soiuri să poată dobândi toate facilitățile de creștere și productivitate, datorită ofertei sale de mediu permite cultivarea soiurilor precum Geisha, Pink Bourbon, Pacamara, Caturra Purpura, Caturra Red, printre altele; fermierii au realizat condiții ideale de adaptare atât fizică cât și senzorială, dezvoltând profiluri unice care au obținut o recunoaștere la nivel mondial cu o largă acceptare a celor mai exclusiviste palate ale diferitelor piețe de cafea.

Pentru acest proces varietalul Caturra Purpura a fost ales datorită versatilității sale în prepararea oricărui proces, datorită concentrației mai mari de grade Brix, adăugată la aceasta are un material foarte dulce care permite microorganismelor sa aiba o zona optima de lucru, unde unele dintre ele sunt extrase sub formă de lactobacillus, saccharomyses și cerevisiae, apoi încep să fie cultivate separat, înainte de a le încorpora în cafea, dând loc la scară largă unde se ajunge să producă un volum semnificativ.

Odată ce aceste microorganisme au fost separate, o parte dintre ele este dusă într-o altă cultură nouă, iar fructele sunt adăugate cafelei, astfel încât producătorii să poată induce acea aromă la sfârșit. Cu alte cuvinte, separă o masă de 80 de litri printr-un rezervor de plastic de 200 de litri din acea cultură-mamă la care a fost deja adăugat fructul și l-a îndulcit, cu aceasta este luată la câteva grade Brix egale cu gradele pe care cafeaua le aduce deja ; Această cultură mamă durează 8 zile pentru a ajunge la starea optimă, care poate fi rezumată în 190 de ore de fermentație pentru ca recolta să poată fi prelucrată împreună cu fructele până când acesta obține gradele PH și Brix adecvate pentru a intra în cafea.

În cazul acestui proces ca fructul pasiunii co-fermentat, microorganismele au fost separate și fructul pasiunii și cholupa, (cholupa, din arborele „Passiflora maliformis” cunoscută și sub denumirea de stone granadilla, stone granadilla sau patch cimorrana, este un fruct înnăscut al departamentul Huila si recunoscut cu distinctia de Denumire de Origine) au fost adaugate, apoi se pune la fermentat si incepe sa hraneasca cultura mamei cu ceva baza energizanta, precum melasa, zahar sau panela oferind energia astfel incat microorganismele sa functioneze, putin. incet se hraneste cu fructe si dulce pana se realizeaza prepararea culturii care este deja fermentata si cu o incarcatura excelenta de microorganisme.

Ulterior, se ia cafeaua care a fost recoltată, se măsoară gradele Brix de îndată ce lotul ajunge la locul de recepție cum ar fi buncărul sau locul plutitor, din masa de cafea se iau 100 de boabe pentru a cunoaște gradele Brix în care acestea. se gasesc impuritatile se plutesc si se elimina apoi se procedeaza la depulpare si depozitarea lor in interiorul cosurilor de plastic de 200 de litri care sunt complet sigilate, se toarna cafeaua si se aplica cei 80 de litri din solutia deja preparata si care vine cu fructele sau aromă pe care vrem să o guste produsul.

Cafeaua se încorporează și se pune la fermentat încă 150 de ore, astfel încât gradele Brix să nu coboare sub 6 și PH-ul să nu coboare sub 4, acest punct de echilibru a fost descoperit pentru ca cafeaua să poată realiza pentru a evidenția notele de fructul, dar să nu fie o aromă invazivă pentru a nu altera sau contamina aroma cafelei ci să preia notele fructelor la care sunt induse și fermentate, fără a uita că baza principală pentru preparare este cafeaua.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: Sloane Coffee Roastery
Țară de origine: Columbia
Regiune: Huila
Producător: Finca Monteblanco, Rodrigo Sanchez
Procesare: Passion fruit co-fermentation
Varietate: Caturra Purpura
Altitudine: 1.750 m
Anul recoltei: 2022
Note cupping: Fructul pasiunii, Iasomie, Bubble gum, Fructe tropicale galbene
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 200 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Sloane Colombia Monteblanco Passion Fruit este prăjită de Sloane Speciality Coffee Roasters, la București. Această cafea de specialitate face parte din categoria EXPERIMENTALE din gama Sloane Speciality Coffee Roasters.

Stilul de prăjire caracteristic Sloane Speciality Coffee Roasters este OMNI, care pune în valoare aromele cafelei. Cafeaua este prăjită într-un prăjitor profesional, cu mare atenție la fiecare profil.

În mod standard, cafeaua de specialitate Sloane este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Toate comenzile de cafea Sloane sunt procesate în aceeași zi și expediate de îndată ce cafeaua este prăjită, nu mai târziu de următoarea zi de miercuri. Se recomandă consumarea cafelei în maxim 6 luni de la data prăjirii.

Cafeaua de specialitate Sloane Colombia Monteblanco Passion Fruit este disponibilă în pungi de 200 de grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0