Cafea de specialitate Sloane Colombia La Victoria DECAF (fără cofeină)

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ETICHETE

Cafea de specialitate Sloane Colombia La Victoria DECAF (fără cofeină)

69,00 lei

Golește
+

Această cafea de specialitate Sloane Colombia La Victoria DECAF este originară din regiunea Santa Maria, Huila Volcano și provine de la ferma Asociación La Victoria.

Cafeaua verde provine de la Asociația La Victoria situată în jurul orașului Santa Maria, la poalele Parcului Național Nevados de Huila (Vulcanul Huila). Andrés Perdomo este reprezentantul Asociației La Victoria și spune că  a fost fondată pentru a procesa cafele diferite față de cele normale.

Diferența vine de la faptul că regiunea Santa Maria, aflată la poalele vulcanului Huila, a fost închisă de restul țării zeci de ani din cauza războiului de gherilă din regiune. Există doar două căi de acces înguste și neasfaltate de-a lungul prăpăstiilor periculoase, deci era imposibil ca autoritățile să intre în zonă.

Acest lucru a fost însă și un avantaj pentru iubitorii cafelei de specialitate, în această perioadă aici fiind cultivate doar soiuri locale precum Caturra, Columbia sau Typica.

De aceea, chiar dacă este un lot cooperativ, calitatea este remarcabilă, iar dupa procesul de decofeinizare se păstrează toate aromele originale (marcând doar un punct mai puțin în nota SCA), cu un profil aromatic de lapte cu ciocolată, portocale, stafide și melasă.

Pentru decofeinizarea acestui lot s-a ales procesarea cu Dioxid de Carbon (CO2), care implică suprasaturarea cafelei verzi în apă mineralizată natural, extrasa din fântâni din sudul Germaniei. Aceeași apă minerală se poate găsi și îmbuteliată sub branduri precum Perrier sau Bru.

Procesul în sine implică pomparea apei la suprafață și menținerea ei sub presiune. CO2 este separat de apă și menținut sub presiune, rezultând CO2 lichid. Acest CO2 lichid este baia în care boabele verzi de cafea vor fi decofeinizate. CO2 lichid fiind un solvent mai slab decât apa îl face ideal pentru extracția cofeinei din boabe fără ca restul compușilor să fie dizolvați.

Lichidul circulă pe lângă boabe preluând toată cofeina și fiind repetat până când în boabe există mai puțin de 0,08% cofeină. La final cofeina este extrasa din sistem prin dizolvarea acesteia în apă.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: Sloane
Țară de origine: Columbia
Regiune: Huila Volcano, Santa Maria
Producător: Asociación La Victoria
Procesare: decofeinizare prin procesarea cu CO2 lichid
Varietate: Caturra, Colombia, Typica
Altitudine: 1.700 – 2.200 m
Anul recoltei: 2021
Note cupping: Lapte cu ciocolată, Melasă, Portocale, Stafide
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Fără cofeină
Recomandat pentru: Espresso, Filtru
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Sloane Colombia La Victoria DECAF este prăjită de Sloane Speciality Coffee Roasters, la București. Această cafea de specialitate face parte din categoria cafelelor decofeimnizate din gama Sloane Speciality Coffee Roasters.

Decofeinizarea este făcută prin procesarea cu Dioxid de Carbon (CO2).

Stilul de prăjire caracteristic Sloane Speciality Coffee Roasters este OMNI, care pune în valoare aromele cafelei. Cafeaua este prăjită într-un prăjitor profesional, cu mare atenție la fiecare profil.

În mod standard, cafeaua de specialitate Sloane este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Toate comenzile de cafea Sloane sunt procesate în aceeași zi și expediate de îndată ce cafeaua este prăjită, nu mai târziu de următoarea zi de miercuri. Se recomandă consumarea cafelei în maxim 6 luni de la data prăjirii.

Cafeaua de specialitate Sloane Colombia La Victoria DECAF este disponibilă în pungi de 250 de grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 150 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 150 lei taxa fixă de transport este de 15 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

COȘ CUMPĂRĂTURI
Nu ai produse în coș!
Continuă cumpărăturile
0