Cafea de specialitate Roastery 29 Rwanda Karambi

Cafea de specialitate Roastery 29 Rwanda Karambi

55,00 lei211,00 lei

+

Această cafea de specialitate Roastery 29 Rwanda Karambi, prăjită de Roastery 29 la Sibiu, te va încânta cu notele de pepene galben, mango, banana bread, condimente exotice și nougat. Cafeaua de specialitate Roastery 29 Rwanda Karambi are un scor de degustare de 86 în nota SCA.

Gitwe este de fapt cea mai mică stație de spălare dintre toate stațiile din provincia de vest. Acoperind o suprafață de mai puțin de 1 hectar, Gitwe este binecuvântată să fie situată în vârful unei văi de munte, la aproape 2000 de metri.

La doar 3 km de Gatare și aproape de orașul Kamina din sectorul Karambi, Gitwe este numele terenului pe care este construită statia de spalare. Arborii de cafea sănătoși și fructele tropicale mărginesc poteca până la statie de la drumul de deasupra.

În ciuda faptului că este o stație minusculă, 1020 de fermieri contribuie la producția anuală a Gitwe de 500 de tone de cireșe, care reprezintă cafea specialitate cu scor înalt de calitate, toți aceștia fiind instruiți prin programul de instruire al RTC. Dimensiunile fermelor variază de la doar 150 de arbori de cafea la 6000 (2,5 hectare). Deși majoritatea fermelor se află la 2-3 km de stație, mulți dintre fermieri sunt vârstnici cu mobilitate limitată și astfel zona este deservită de RTC prin 15 puncte de colectare a cireșelor.

Managerul stației, Augustin, este din Kigali, dar după o perioadă de sănătate proastă a părăsit orașul în favoarea aerului de munte și a mediului rural. A părăsit orașul pentru a se gestiona și a locui lângă stația de spălare în 2018 și de atunci nu a mai fost bolnav.

Pentru sezonul 2022 – 2023, Gitwe experimentează pentru prima dată producția de loturi Honey. În timpul sezonului de recoltare, toată cafeaua este selectată manual. După sortare, cireșea este depulpificata în 6 ore de la livrare.

În timpul depulpificarii, cireșele sunt separate în densitate înaltă și scăzută pe un pulper Mackinon cu 3 discuri echipat cu un disc de separare suplimentar.

Cafeaua și mucilagiul rămas sunt apoi transportate pe mesele de uscare unde se vor usca lent timp de 2 până la 3 săptămâni, Cafeaua se lasa sa se usuce de la rasarit pana la apus si se acopera seara sau cand ploua. Nivelul de umiditate este atent monitorizat și orice defecte vizuale sunt îndepărtate.

Savurează

Atunci când vrei să ai o zi ca o vacanță!

Brand: Roastery 29
Țară de origine: Rwanda
Regiune: Karambi – Gitwe
Producător: ferme mici din regiune, Gitwe Washing Station
Procesare: Honey
Varietate: Red Bourbon
Altitudine: 1.750 m
Scor degustare: 86 în nota SCA
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Banana bread, Condimente exotice, Mango, Nougat, Pepene galben
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Roastery 29 Rwanda Karambi este prăjită la prăjitoria 29 Roastery din Sibiu.

În mod standard, cafeaua de specialitate Roastery 29 Rwanda Karambi este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze în funcție de data la care ai plasat comanda.

Cafeaua de specialitate Roastery 29 Rwanda Karambi este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită și tipul de măcinare înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0