Cafea de specialitate Roastery 29 - Nicaragua Mozonte

Savurează

Atunci când vrei să te bucuri de fiecare moment al dimineții!

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ETICHETE

Cafea de specialitate Roastery 29 - Nicaragua Mozonte

55,00 lei211,00 lei

Golește
+

Această cafea de specialitate Roastery 29 Nicaragua Mozonte, prăjită de Roastery 29 la Sibiu, te va încânta cu notele de ananas, portocale, caramel, zahăr brun și ceai negru. Cafeaua de specialitate Roastery 29 Nicaragua Mozonte are un scor de degustare de 85,75 în nota SCA.

În anul 2000 Gloria și Hubert au început ferma cu 10 manzane. Ferma s-a extins la 28 de manzane (aproximativ 20 de hectare) douăzeci de ani mai târziu, dar doar 12 manzane sunt destinate plantației de cafea. Au lăsat intactă cea mai mare parte din pădurea originală și cultivă cafeaua sub baldachinul natural al lichidambarului, guava și pinii. Gloria și Hubert cresc Maracaturra, Catuaí, Catimor și Maragogype. Când plouă, accesul cu mașina în fermă este foarte dificil, deoarece drumul va fi supus inundațiilor cu ușurință. De multe ori, in perioada de recoltare, trebuie sa transporte cafeaua pe jos, mergand prin padure pana la un loc de unde poate fi transportata mai departe cu camioane mici la moara pentru prelucrare ulterioara.

Cafetos de Segovia este o moară uscată situată în Ocotal și înconjurată de terenuri de cafea, astfel încât producătorilor le este ușor să livreze pergamentul umed în aceeași zi în care îl recoltează și îl procesează. În 2015, o familie de producători locali și-a dat seama că prețurile plătite pentru cireșele de cafea în regiune sunt prea mici și că pot produce cafea de înaltă calitate în propria fermă. Au decis să creeze o moară uscată pentru a adăuga valoare produsului lor, iar acea moară este acum condusă de surorile Martha și Ana, împreună cu echipa lor. Familia deține câteva ferme care au fost moștenite de la tatăl Marthei și al Anei. La fel ca multe proprietăți din zonă (în nord, la granița cu Honduras), povestea proprietății fermelor este una complexă. Din 1975-1979 revoluția din Nicaragua a lovit întreaga țară, dar a fost și mai intensă la granița cu Honduras, forțând familia să emigreze în SUA. S-au întors la Ocotal șase ani mai târziu și au descoperit că casa lor și o mare parte din terenurile lor agricole fuseseră confiscate de guvern. Doar casa le-a fost restituită – pierduseră peste 100 de manzane (70 ha) de fermă de cafea.

Moara uscată deservește fermele și sera lor – pe care le-au construit în 2020 pentru a cultiva loturi experimentale și soiuri mai delicate – dar și cafeaua unor rude și a câtorva producători neafiliați din zonă. În total, alți 47 de producători lucrează cu Cafetos de Segovia. În timpul recoltei de vârf, până la 300 de chintale pe zi sunt livrate la moară, care are o capacitate de uscare de 3.000 de chintale la un moment dat (1 chintală = aproximativ 46 kg de cafea verde). Până la 30 de persoane lucrează la moară în timpul sezonului.

Cea mai mare parte a cafelei este livrată sub formă de pergament umed sau cireșe și 80% din loturi sunt spălate. Uscarea se începe de obicei pe o terasă, la umbră timp de 5-6 zile și apoi în plin soare. Toate terasele sunt acoperite cu plasă neagră, astfel încât cafeaua să nu fie așezată direct pe podea. Uscarea la umbră este necesară deoarece soarele lovește puternic la această altitudine mai joasă (mai puțin de 900 msl).

Cafetos de Segovia trimite loturi la Cup of Excellence în fiecare an și ocupă întotdeauna locuri bune.

Savurează

Atunci când vrei să te bucuri de fiecare moment al dimineții!

Brand: Roastery 29
Țară de origine: Nicaragua
Regiune: Montezumba – Nueva Segovia, Mozonte
Producător: Gloria Rivas & Hubert Aguilar
Procesare: Spălare
Varietate: Red Catuai
Altitudine: 1.400 – 1.650 m
Scor degustare: 87,75 în nota SCA
Anul recoltei: 2022
Note cupping: Ananas, Caramel, Ceai negru, Portocale, Zahăr brun
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Recomandat pentru: Espresso, Filtru
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Roastery 29 Nicaragua Mozonte este prăjită la prăjitoria 29 Roastery din Sibiu.

În mod standard, cafeaua de specialitate Roastery 29 Nicaragua Mozonte este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze în funcție de data la care ai plasat comanda.

Cafeaua de specialitate Roastery 29 Nicaragua Mozonte este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită și tipul de măcinare înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 150 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 150 lei taxa fixă de transport este de 15 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ETICHETE

Coș cumpărături
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0