Cafea de specialitate Roastery 29 Indonezia Panta Musara

Savurează

Atunci când vrei să încerci o cafea cu adevărat specială!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate Roastery 29 Indonezia Panta Musara

68,00 lei263,00 lei

+

Această cafea de specialitate Roastery 29 Indonezia Panta Musara, prăjită de Roastery 29 la Sibiu, te va încânta cu aroma florală și notele de căpșuni, afine, pepene galben și piersici. Cafeaua de specialitate Roastery 29 Indonezia Panta Musara are un scor de degustare de 88 în nota SCA.

Această stație de spălare și fermă aparținând lui Hendra și familiei sale este o insulă de cafea de specialitate procesată experimental într-o mare de cafea convențională „wet hulled” pentru care este cunoscută de obicei zona. Tatăl lui Hendra, Hamdan, s-a mutat în zonă în 2006 din Banda Aceh și apoi a cumpărat un teren în Pegasing pentru a începe să cultive cafea. Această mișcare a inițiat o scânteie în fiul său Hendra, care apoi a început să lucreze cu tatăl său în 2010 și în curând a început să experimenteze cafelele spălate după ce a cercetat literatura veche și a căutat ajutor de la alții din Indonezia care se îndepărtau de procesarea umedă și într-adevăr, evidenţiind caracteristicile pe care le pot avea astfel de cafele.

Din aceasta cauza, Hendra și familia au investit masiv în fermă, dar mai precis în facilitățile post-recoltare, unde, cu ajutorul finanțării, au construit o mică moara umedă cu două mașini de pulpare, canale de spălare gravitaționale și mai multe paturi înălțate în tuneluri mari de polietilene pentru uscarea cafelei. Hendra a continuat să experimenteze și acum are în jur de 8 – 10 procesări diferite pe care le produce. Mica stație de spălare va produce până la 40 de tone de cafea verde în fiecare an. Cafeaua este achiziționată de la 70 de fermieri din zonă care doresc să lucreze cu Hendra și să culeagă cireșe coapte, deoarece el i-a stimulat să facă acest lucru, recompensând culesul bun. Dacă fermierii au călătorit de mai departe pentru a ajunge la ferma lui Hendra, atunci ei sunt plătiți suplimentar și pentru asta. Hendra a început, de asemenea, o pepinieră în care ajută la creșterea soiului Abyssinia care a fost plantat când cafeaua a venit pentru prima dată în Indonezia. El lucrează cu fermierii locali pentru a planta parcele mici pe pământul lor, unde plătește mai mult pentru acest soi datorită randamentului redus și calității mai ridicate a cafelei.

Hendra decide procesul în funcție de vreme și de cererea clientului, deoarece vinde o mulțime de cafea către prăjitorii de specialitate din Indonezia și în principal Jakarta.

Despre Procesare:

Cafeaua care este selectată provine de la cei mai buni fermieri din jurul lui Hendra, care culeg cireșe coapte excelente și se află la cea mai mare altitudine. Pentru o selecție atât de bună, Hendra le plătește o primă. Cireșele sunt puse în rezervoare de fermentare din plastic și CO2 este introdus pentru a scoate tot oxigenul. Cireșele se fermentează timp de 80 de ore. Cafeaua este apoi asezata pe paturi inaltate si uscata timp de 20 – 25 de zile pe paturi inaltate cu intoarcere regulata intr-un cort de uscare unde temperatura este monitorizata.

Savurează

Atunci când vrei să încerci o cafea cu adevărat specială!

Brand: Roastery 29
Țară de origine: Indonezia
Regiune: Panta Musara
Producător: Team Pegasing
Procesare: Macerare carbonică 80h
Varietate: Gayo 1, Tim Tim
Altitudine: 1.300 – 1.500 m
Scor degustare: 88 în nota SCA
Anul recoltei: 2022
Note cupping: Afine, Căpșune, Floral, Pepene galben, Piersică
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Roastery 29 Indonezia Panta Musara este prăjită la prăjitoria 29 Roastery din Sibiu.

În mod standard, cafeaua de specialitate Roastery 29 Indonezia Panta Musara este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze în funcție de data la care ai plasat comanda.

Cafeaua de specialitate Roastery 29 Indonezia Panta Musara este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită și tipul de măcinare înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0