Cafea de specialitate Roastery 29 Honduras Corquin (microlot)

Savurează

Atunci când vrei să te bucuri de fiecare moment al dimineții!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate Roastery 29 Honduras Corquin (microlot)

65,00 lei251,00 lei

+

Această cafea de specialitate Roastery 29 Honduras Corquin, prăjită de Roastery 29 la Sibiu, te va încânta cu aromele florale și notele de papaya, mango și vanilie.

Cafeaua de specialitate Roastery 29 Honduras Corquin este un microlot și are un scor de degustare de 87,5 în nota SCA.

Ana Cecilia Estévez a moștenit pasiunea pentru cafea de la tatăl ei, care era producător de cafea și și-a învățat fiica totul despre cultivarea cafelei când era încă foarte mică. Inspirată de realizările tatălui ei, Ana a muncit din greu pentru ca visul ei de a-și deține propriul teren să devină realitate. În 2012, ea și-a achiziționat propria fermă în Corquín, Copán, unde cultivă soiurile de Catuaí, Lempira și IHCAFE 90. Plantația este înconjurată de cedru, mahon și portocali pentru a oferi umbră arborilor de cafea.
În 2014, Ana a început să studieze controlul calității și cuparea cafelei la Școala de Formare IHCAFE Cupper și face parte și din echipa Empresa Aruco, organizație care sprijină fermierii din zonă în ceea ce privește controlul calității, prăjirea și selecția cafelei.

Cu personalitatea ei dinamică și veselă, Ana este dornică să afle mai multe despre calitatea cafelei și să aplice aceste cunoștințe culturii sale. De asemenea, este interesată să experimenteze diferite metode de procesare pentru a crea noi arome pe ceașcă.

Acest lot este prelucrat prin macerarea carbonică, o tehnică de prelucrare inspirată din vinificație. Ca și fermentarea anaerobă, macerarea carbonică are loc de obicei într-un mediu etanș. Deși metoda este similară, principala diferență dintre fermentarea anaerobă și cea carbonică este că anaeroba descrie un mediu fără oxigen și carbonic descrie un mediu bogat în dioxid de carbon. Crearea unui mediu bogat în dioxid de carbon modifică tipurile de microbi care vor supraviețui și vor înflori în timpul fermentației. Activitatea microbiană diferită va modifica profilul de arome și poate produce arome unice și delicioase.

Honduras este un mic, dar puternic producător de cafea. Țara se mândrește cu cea mai mare producție de cafea pe cap de locuitor din lume. Începând cu 2017, Honduras a început să se plaseze pe locul trei pentru volumul producției de Arabica la nivel global. Pentru acest slot, ei concurează cu Etiopia, o țară de 10 ori mai mare decât Honduras. Cele două țări se schimbă anual între locul trei și al patrulea, dar realizarea este totuși impresionantă. Honduras are tot ce are nevoie pentru a deveni un producător de cafea de specialitate de prim rang. Țara are condițiile de creștere potrivite, soluri fertile abundente și altitudini ridicate (aproape toate fermele se află la peste 1.000 de metri deasupra nivelului mării), plus o varietate de microclimate.

Savurează

Atunci când vrei să te bucuri de fiecare moment al dimineții!

Brand: Roastery 29
Țară de origine: Honduras
Regiune: Corquin
Producător: Ana Estevez, Finca Ana
Procesare: Macerare Carbonică 72h
Varietate: Red Catuai
Altitudine: 1.200 m
Scor degustare: 87,5 în nota SCA
Anul recoltei: 2022
Note cupping: Florală, Mango, Papaya, Vanilie
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Roastery 29 Honduras Corquin este prăjită la prăjitoria 29 Roastery din Sibiu.

În mod standard, cafeaua de specialitate Roastery 29 Honduras Corquin este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze în funcție de data la care ai plasat comanda.

Cafeaua de specialitate Roastery 29 Honduras Corquin este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită și tipul de măcinare înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0