Cafea de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Decaf

Cafea de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Decaf

52,00 lei199,00 lei

+

Această cafea de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Decaf, prăjită de Roastery 29 la Sibiu, te va încânta cu notele de cacao, biscuiți, caramel și prăjitură cu ciocolată. Cafeaua de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Decaf are un scor de degustare de 84,25 în nota SCA.

Mustefa Abakeno este un mic proprietar cu 18 hectare de teren lângă Agaro, în zona Jimma din vestul Etiopiei. Ferma lui este situată la 2.040 metri altitudine și este plantată cu soiuri de cafea de la centrul de cercetare Jimma. Mustefa are un mic pulper cu disc pe care îl folosește pentru a procesa prin spălare jumătate din cafea; cealaltă jumătate este uscată ca natură. Din cauza lipsei de apă în zonă și a spațiului limitat pentru fermentarea cafelei, Mustefa fermentează cafeaua în pulpă pentru o perioadă scurtă (8 ore) înainte de a o muta în paturile de uscare (timp de 13-16 zile). Naturalele durează 24-27 de zile să se usuce pe paturile africane (înălțate).

Cafeaua verde intră într-un vas de „pretratare” unde este curățată și umezită cu apă înainte de a fi adusă în contact cu dioxidul de carbon lichid sub presiune. Când boabele de cafea verzi absorb apa, se dilată și porii se deschid, ceea ce face ca moleculele de cafeină să devină mobile. După ce apa a fost adăugată, boabele sunt apoi aduse în contact cu dioxidul de carbon lichid sub presiune care se combină cu apa pentru a forma, în esență, apă minerala. Dioxidul de carbon circulă prin boabe și acționează ca un magnet, atrăgând moleculele mobile de cofeină. Apa minerală intră apoi într-un evaporator care precipită din apă dioxidul de carbon bogat în cofeină. Apa acum fără cofeină este pompată înapoi în vas pentru un nou ciclu. Acest ciclu se repetă până când se atinge nivelul necesar de cofeină reziduală. Odată ce s-a întâmplat acest lucru, circulația dioxidului de carbon este oprită și cafeaua verde este descărcată într-un uscător. Cafeaua decofeinizată este apoi uscată ușor până când atinge conținutul inițial de umiditate, după care este gata pentru prăjire. Există mai multe beneficii în utilizarea acestui proces pentru decofeinizare:

Modul în care funcționează procesul înseamnă că ceilalți compuși din cafeaua verde sunt lăsați neatinse, ceea ce înseamnă că decofeinizarea nu are niciun efect asupra aromei și aromei produsului finit. Dioxidul de carbon este foarte selectiv și nu extrage carbohidrații și proteinele din cafeaua verde care contribuie la aroma și mirosul. Structura celulară a bobului verde și a boabei prăjite finite este neschimbată, ceea ce este un mare avantaj atunci când se lucrează cu cafele de specialitate.

Savurează

Atunci când vrei să savurezi o cafea bună la orice oră!

Brand: Roastery 29
Țară de origine: Etiopia
Regiune: Agaro
Producător: Mustefa Abba Keno
Procesare: decofeinizare prin procesarea cu CO2 lichid
Varietate: Heirloom
Altitudine: 2.100 – 2.300 m
Scor degustare: 84+ în nota SCA
Anul recoltei: 2022
Note cupping: Biscuiți, Cacao, Caramel, Prăjitură cu ciocolată
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Decaf este prăjită la prăjitoria 29 Roastery din Sibiu și este o cafea de specialitate fără cofeină.

În mod standard, cafeaua de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Decaf este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze în funcție de data la care ai plasat comanda.

Cafeaua de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Decaf este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită și tipul de măcinare înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0