Cafea de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Beshasha

Cafea de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Beshasha

58,00 lei223,00 lei

+

Această cafea de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Beshasha, prăjită de Roastery 29 la Sibiu, te va încânta cu notele de piersici, prosecco, lime și ceai de plante. Cafeaua de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Beshasha are un scor de degustare de 87,25 în nota SCA.

Mustefa Abakeno este un mic proprietar cu 18 hectare de teren lângă Agaro, în zona Jimma din vestul Etiopiei. Ferma lui este situată la 2.040 metri altitudine și este plantată cu soiuri de cafea de la centrul de cercetare Jimma. Mustefa are un mic pulper cu disc pe care îl folosește pentru a procesa prin spălare jumătate din cafea; cealaltă jumătate este uscată natural. Din cauza lipsei de apă în zonă și a spațiului limitat pentru fermentarea cafelei, Mustefa fermentează cafeaua în pulpă pentru o perioadă scurtă (8 ore) înainte de a o muta în paturile de uscare (timp de 13-16 zile). Naturalele durează 24-27 de zile să se usuce pe paturile africane (înălțate).

Mustefa s-a înregistrat ca exportator abia în 2018 pentru a-și vinde cafeaua direct cumpărătorilor, ceea ce a putut să facă după modificările aduse reglementărilor în acel an. Mica moară umedă pe care a înființat-o (numită Beshasha) este folosită pentru a-și procesa cafeaua proprie și a cultivatorilor, pe care o ține separată și o usucă pe paturi înalte lângă casa lui. Cultivatorii lui Mustefa sunt toți vecini și fiecare are între 4 și 10 hectare de teren.

În 2020, Mustefa a achiziționat o a doua stație de spălat, Kabira, pentru a primi cireșe de la producătorii locali. Datorită diferențelor subtile de locație și microclimat, Beshasha prelucrează acum aproape exclusiv loturi spălate, în timp ce Kabira, care are mai mult spațiu pentru paturile de uscare, este mai potrivită pentru prelucrarea natural. Acesta este motivul pentru care am redenumit loturile după stațiile de spălare unde au fost procesate.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: Roastery 29
Țară de origine: Etiopia
Regiune: Agaro, Beshasha
Producător: Mustefa Abba Keno
Procesare: Spălare
Varietate: Heirloom
Altitudine: 2.000 – 2.200 m
Scor degustare: 87,25 în nota SCAE
Anul recoltei: 2022
Note cupping: Ceai de plante, Lime, Piersică, Prosecco
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Beshasha este prăjită la prăjitoria 29 Roastery din Sibiu.

În mod standard, cafeaua de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Beshasha este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze în funcție de data la care ai plasat comanda.

Cafeaua de specialitate Roastery 29 Ethiopia Agaro Beshasha este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită și tipul de măcinare înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0