Cafea de specialitate Roastery 29 El Salvador Santa Ana

Cafea de specialitate Roastery 29 El Salvador Santa Ana

59,00 lei227,00 lei

+

Această cafea de specialitate Roastery 29 El Salvador Santa Ana, prăjită de Roastery 29 la Sibiu, te va încânta cu notele de prune, căpșuni, kiwi și cremă de ciocolată neagră

Cafeaua de specialitate Roastery 29 El Salvador Santa Ana are un scor de degustare de 86 în nota SCA.

Finca Bosque Lya a atins faima în cercurile de cafea de specialitate când a ocupat primul loc în competiția Cup of Excellence din 2004. În timp ce competiția se concentrează numai pe cupping, dacă s-ar acorda puncte suplimentare pentru frumusețea unei ferme, atunci Bosque Lya ar fi într-o poziție și mai puternică. Aceasta este o fermă de 96 de hectare – dintre care 64 sunt dedicate cafelei, restul fiind lăsat ca pădure tropicală naturală. Cu toate acestea, în multe părți ale fermei este dificil să recunoaștem ce este pădure pură, deoarece sunt folosiți atât de mulți copaci de umbră. Există o abundență de animale sălbatice, inclusiv păsări, cum ar fi colibri, oriole și șoimi și multe specii de păsări migratoare.

Mamiferele includ pisici sălbatice, căprioare și opossum. Există nesfârșite flori frumoase, inclusiv orhidee rare colorate și epifite care cresc pe ramurile copacilor. Privelistile de la această fermă sunt, de asemenea, uluitoare, cu munții și vulcanii din vestul El Salvador și Guatemala la orizont. Vulcanul falnic El Chingo ocupă centrul scenei în această scenă dramatică. Finca Bosque Lya este situată în municipiul Santa Ana, la poalele muntelui Ilamatepec.

Bosque Lya – sau ferma „pădurea lui Lya” este aproape de vulcanul Santa Ana din lanțul Munților Apaneca din vestul El Salvador. Ferma a fost înființată în 1932, când Gustavo Vides Valdes și-a numit proprietatea în onoarea fiicei sale nou născute, Lya.

Bourbon este cel mai răspândit soi la fermă – în principal roșu, dar există și puțin portocaliu și galben – deși există multe alte soiuri cultivate pentru experimentare și diversitate, inclusiv Pacamara, Caturra și Typica. Altitudinea cuprinsă între 1.473 și 1.650 de metri deasupra nivelului mării oferă cafele de o mare complexitate, dulci și vii.

Cireșele roșii coapte sunt culese manual între ianuarie și martie și duse la un punct de colectare pentru a fi sortate manual de culegători înainte de a fi duse la moara El Borbollon. La sosire, cireșele sunt golite în rezervoare separate pentru diferite loturi de la fermele din regiune.

Apa este folosită pentru a muta cireșele într-o pompă și într-un depulper „Pacas” (de origine El Salvadorian) care funcționează folosind un cilindru care împinge un perete metalic pentru a îndepărta coaja cireșei de pe cafea. Coaja este compostata cu calciu și apoi redistribuit între fermieri folosind moara ca îngrășământ pentru următoarea recoltă. Boabele lipicioase sunt apoi mutate în canale în rezervoarele de fermentație unde se vor odihni timp de 13 până la 15 ore și bacteriile și microbii prezenți în mod natural descompun zaharurile și alcoolii din mucilagiul bobului.

Savurează

Atunci când vrei să ai o zi ca o vacanță!

Brand: Roastery 29
Țară de origine: El Salvador
Regiune: Apaneca Ilamatepec, Santa Ana
Producător: Finca Bosque Lya, Gustavo Vides Valdes
Procesare: Natural
Varietate: Red Bourbon
Altitudine: 1.400 – 1.650 m
Scor degustare: 86 în nota SCA
Anul recoltei: 2022
Note cupping: Căpșune, Ciocolată neagră, Kiwi, Prune
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Boabe: 100% Arabica

Cafeaua de specialitate Roastery 29 El Salvador Santa Ana este prăjită la prăjitoria 29 Roastery din Sibiu.

În mod standard, cafeaua de specialitate Roastery 29 El Salvador Santa Ana este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze în funcție de data la care ai plasat comanda.

Cafeaua de specialitate Roastery 29 El Salvador Santa Ana este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită și tipul de măcinare înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0