Cafea de specialitate MABÓ - Suke Quto, Ethiopia

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ETICHETE

Cafea de specialitate MABÓ - Suke Quto, Ethiopia

68,00 lei235,00 lei

Golește
+

Cafeaua de specialitate Suke Quto, Ethiopia (honey) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Tesfaye Bekele este fondatorul fermei Suke Quto care se întinde peste ținuturile înalte și văile din Woreda Odo Shakisso. Solul vulcanic găsit în fermă este foarte fertil. Tesfaye menține solul în formă prin reciclare organică. Cafele Suke Quto sunt toate certificate Organic and Rainforest Alliance.

Tesfaye lucrează împreună cu 171 de cultivatori care livrează cireșe la stația de spălare și uscare Suke Quto. În afară de parteneriatul cu acesti cultivatori, el deține încă 221 de hectare în zonele înalte din Guji. Peste 200 de lucrători sezonieri sunt necesari pentru a alege și prelucra cafele Suke.

La stația de spălare Suke Quto, cafele spălate sunt prelucrate cu o mașină Agared. Acesta este un pulper care nu îndepărteaza mucilagiul. Boabele de cafea sunt fermentate aproximativ 35-48 de ore (în funcție de vreme) în rezervoare de fermentare. Există trei lagune pentru depozitarea apelor uzate. Cafelele naturale Suke sunt uscate între 9 și 15 zile pe paturi ridicate.

Împreună cu Haile Gebre, de la ferma Shakisso, Tesfaye este una dintre forțele inovatoare care au modelat succesul cafelei Guji.

Fermentare Honey

Apariția relativ recentă a unui stil de procesare cunoscut sub numele de Honey (miere) a devenit proeminentă în toate țările producătoare de cafea din America Centrală, probabil în special în Costa Rica. Acest proces păstrează unele dintre caracteristicile dorite ale unei cafele naturale complete (corp greu, fructat dulce cu aciditate mai scăzută, note de ciocolată profundă) în timp ce, de asemenea, accelerează considerabil procesul de uscare și reduce unele dintre riscurile de deteriorare, mucegai și alte defecte care poate apărea la cireșele de cafea complet intacte pe terase sau mese de uscare.

Cel mai evident beneficiu al procesului Honey față de Natural, sunt viteza și eficiența procesului de uscare, precum și diferitele caracteristici aromatice care pot apărea prin fermentare și expunere. Pe de altă parte, materialul fructifer expus creează un risc mai mare pentru producători, deoarece necesită mai multă forță de muncă la uscare pentru a preveni apariția petelor. Aceste cafele vor avea, de asemenea, adesea un aspect inegal sau inconsecvent în formele lor verzi, care pot fi neplăcute pentru prăjitorii obișnuiți cu curățenia mai uniformă a unei cafele spălate.

Soiul Kurume

Kurume este unul dintre soiurile terestre regionale din Etiopia din Yirgacheffe. Sondajele efectuate între 1989 și 1994 ajută la identificarea raselor terestre locale după nume. Înainte de anii 1970, nu exista în esență o selecție intenționată de reproducere sau varietate la nivel național în Etiopia.

Kurume este una dintre rasele terestre regionale identificate în zona Yirgacheffe. Ca și în cazul multor rase regionale, denumirile aplicate soiurilor de cafea sunt împrumutate de la numele copacilor indigeni. Arborele Kurume aduce fructe mici, cu un randament anual bun, similar cu cireșele mici ale cafelei Kurume și recolta abundentă. Kurume este un soi cultivat în mod obișnuit în rândul fermierilor din zonele Guji și Gedeo, care include Yirgacheffe.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Etiopia
Regiune: Woreda Odo Shakisso
Producător: Tesfaye Bekele
Procesare: Honey
Varietate: Kurume
Altitudine: 1.800 – 2.200 m
Scor degustare: 87 în nota SCA
Anul recoltei: 2021
Note cupping: Aciditate citrică echilibrată, Apricots, Green tea, High body, High sweetness, Honeysuckle
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Recomandat pentru: Espresso, Filtru
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Suke Quto, Ethiopia (honey) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Cafeaua de specialitate MABÓ Suke Quto, Ethiopia (honey) este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 150 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 150 lei taxa fixă de transport este de 15 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ETICHETE

COȘ CUMPĂRĂTURI
Nu ai produse în coș!
Continuă cumpărăturile
0