Cafea de specialitate MABÓ - Sasaba Kercha, Ethiopia

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ETICHETE

Cafea de specialitate MABÓ - Sasaba Kercha, Ethiopia

60,00 lei208,00 lei

Golește
+

Cafeaua de specialitate MABÓ Sasaba Kercha Ethiopia este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Cafeaua de specialitate MABÓ Sasaba Kercha Ethiopia are un scor de 87 în nota SCA și crește în zonele fertile din districtul Kercha, Tsegay Hagos Tesfaye, fondatorul și proprietarul Sasaba, a înființat două stații de spălare și mori – dintre care una este Sasaba.

Echipat cu un pulper mare și peste 600 de paturi africane de uscare, Sasaba prelucrează cafeaua primită de la peste 500 de mici fermieri care lucrează pe dealurile din jurul morii umede. La fel ca o mare parte din Kercha, micile terenuri din jurul Sasaba stau la altitudini mari în jurul valorii de 2.000 de metri.

Micii fermieri Sasaba sunt un amestec de fermieri Gedeo și Guji, dintre care mulți au locuit aici de generații, cultivând cafea una lângă alta. Similar cu restul districtului Kercha, majoritatea fermierilor se identifică ca creștini protestanți în această zonă.

Cafeaua lor crește pe versanții dealurilor din jurul Sasaba, umbrită de un amestec de copaci forestieri existenți și cei plantați de fermieri, cum ar fi copacii de enset (banane false).

Moara Sasaba lucrează cu fermierii mai experimentați din zonă. Aceștia sunt fermieri bine pregătiți și care au dovedit că produc în mod constant cafea de înaltă calitate. Lucrând singuri, ar fi mai greu pentru acești fermieri să își comercializeze și să-și vândă cafeaua. În trecut, aceștia și-ar fi vândut cireșele roșii proaspăt culese direct comercianților privați din zonă la tarife mici.

La stația de spălare Sasaba, cireșele roșii sunt colectate de la sfârșitul lunii octombrie până în decembrie și aduse la stația de spălare Sasaba. Cireșele, destinate procesării spălate, sunt procesate la fața locului și fermentate timp de aproximativ 48 până la 72 de ore înainte de a fi așezate pe paturile de uscare timp de aproximativ 7 până la 8 zile.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Etiopia
Regiune: Guji, Kercha district
Producător: Tsegay Hagos Tesfaye
Procesare: Spălare
Varietate: Mixed Heirloom
Altitudine: 2.150 m
Scor degustare: 87 în nota SCA
Anul recoltei: 2021
Note cupping: High sweetness, High vibrant citric and malic acidity, Oolong Tea, Peach, Strawberry
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Recomandat pentru: Espresso, Filtru
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Sasaba Kercha Ethiopia este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Sasaba Kercha Ethiopia este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 150 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 150 lei taxa fixă de transport este de 15 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ETICHETE

Coș cumpărături
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0