Cafea de specialitate MABÓ Panama Bonita Springs

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate MABÓ Panama Bonita Springs

84,00 lei302,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Panama Bonita Springs este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Bonita Springs

Am avut plăcerea să vizitez ferma Bonita Springs în ianuarie și trebuie să spun că peisajul m-a lăsat cu totul captivat. Îmi amintesc de când savurat cafeaua încântătoare de la Finca Bonita în urmă cu câțiva ani, ceea ce era excepțional la acea vreme Acum, sunt convins că este și mai ieșit din comun.

Dăruirea familiei Miró este cu adevărat remarcabilă și este încurajator să o vezi pe Yessie Hartmann, fiica lui Ratibor și a lui Tessie Hartmann, gestionând cu pricepere ferma. Întinzându-se pe 36 de hectare de teren curat de cultivare a cafelei, amplasată în inima văii Boquete, ferma este un refugiu bogat în apă. Este înconjurată de două râuri, patru pâraie, cinci izvoare naturale și două cascade încântătoare care se împletesc cu grație prin pământ, îmbogățind solul și hrănind o gamă diversă de floră și faună locală. Precipitațiile generoase ale văii, împreună cu clima sa umedă și interacțiunea dintre vânturile răcoritoare ale Atlanticului și brizele mai calde din Pacific, oferă proprietății o amprentă de microclime distinctive. În mod remarcabil, acest tezaur se află la doar o o călătorie de 10 minute de centrul vibrant al orașului Boquete.

Renumiti pentru boabele lor de cafea Catuaí și Caturra procesate în mod natural, sunt încântați să-și extindă ofertele, dând o nouă viață culturii lor de cafea. Afacerile lor recente au văzut introducerea soiurilor Pacamara, SL-28, Wush Wush și Laurina, completând prețuita lor cafea Catuaí/Caturra. Privind în perspectivă, ei anticipează cu nerăbdare să își diversifice în continuare gama, păstrând în același timp cu fermitate calitatea excepțională și aromele distinctive care provin din terroir-ul lor unic.

Cu toate acestea spuse, aș dori să mulțumesc din suflet întregii familii: Pamela, Juan, Olmedo și Yessie. Dăruirea ta colectivă și munca grea sunt cu adevărat admirabile.

Fermentare naturală

Procesul natural, procesul uscat, nespălat sau uscat natural la soare se referă toate la aceeași metodă de procesare care implică de obicei uscarea cireșelor de cafea fie pe terase, fie pe paturi înălțate la soare. Pentru a preveni stricarea cireșelor, acestea sunt greblate și răsucite pe tot parcursul zilei și apoi acoperite noaptea sau în timpul furtunilor. Acest proces, care poate dura 3-6 săptămâni în mod normal, este metoda mai tradițională de prelucrare a cafelei.

Acest proces de uscare a cireșelor la soare a apărut în locuri fără acces sigur la apă și de obicei funcționează cel mai bine în zone cu umiditate scăzută și ploi rare – cum ar fi părți din Etiopia și Yemen – deși există fermieri care folosesc procesul natural în alte locuri. la fel, precum America Centrală sau de Sud.

După ce cireșele au fost uscate la nivelul optim, acestea sunt trimise la mori pentru a separa semințele de restul fructelor uscate, cunoscute altfel ca fiind „decojite”.

Varietate Arabica Caturra / Catuai

Caturra este un hibrid natural de Bourbon, una dintre cele mai importante soiuri de cafea arabica din punct de vedere cultural și genetic din lume. Dar, deși Bourbon-ul își are originea în Etiopia, primele semințe de Caturra au fost găsite la mai mult de 10.000 km distanță, la granițele dintre Minas Gerais și Espírito Santo din Brazilia.

Catuai este o încrucișare între Mundo Novo extrem de productiv și Caturra compact, realizat de Instituto Agronomico (IAC) din statul Sao Paulo din Campinas, Brazilia. Planta este foarte productivă în comparație cu Bourbon, în parte din cauza dimensiunilor sale mici, care permite ca plantele să fie strâns distanțate; poate fi plantat la aproape dublul densității. Se caracterizează în principal prin vigoare mare și înălțimea sa redusă; este mai puțin compact decât Caturra.

Este foarte sensibil la rugina frunzelor de cafea. Catuaí derivă din Guarani multo mom, care înseamnă „foarte bun.” Soiul a fost creat în 1949 dintr-o încrucișare dintre Caturra galben și Mundo Novo și inițial numit H-2077.

Soiul a fost lansat în Brazilia în 1972, după selecția pedigree plante individuale prin generații succesive) și este în larg cultivare acolo.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Panama
Regiune: Boquete, Alto Lino
Producător: Bonita Springs, familia Miro
Procesare: Natural
Varietate: Catuai, Caturra
Altitudine: 1.300 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Ciocolată, High body, High sweetness, Medium malic and citric acidity, Stafide, Esență de rom, Medium to high body
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 500 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P12
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Panama Bonita Springs este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Panama Bonita Springs este disponibilă în pungi cu gramaje de 250, 500 și 1.000 de grame.

Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0