Cafea de specialitate MABÓ Nicaragua Los Placeres

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate MABÓ Nicaragua Los Placeres

59,00 lei214,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Nicaragua Los Placeres este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Fincas Mierisch cuprinde 9 ferme de cafea în Nicaragua și 3 ferme de cafea în Honduras. În Nicaragua, fermele sunt situate în departamentele Matagalpa și Jinotega. Matagalpa găzduiește 6 ferme, în timp ce Jinotega, puțin mai departe spre nord-vest, găzduiește 3 ferme. Fiecare fermă are un microclimat și o compoziție unică a solului, ceea ce face ca managementul lor și calitatea cafelei să fie cu adevărat distincte una de cealaltă.

Începem cu cireșele optim coapte, culese manual. Apoi este vorba despre grija și diligența în timpul procesării, fermentației, uscării lente, măcinarii și sortării. Este nevoie de ani de încercare și eroare, de experimentare a soiurilor și a proceselor, fără a fi niciodată complet mulțumiți, a recunoaște că nu știm totul, a nu ne mulțumi niciodată cu status quo-ul și a face îmbunătățiri personale și financiare pentru a ne ajuta să trecem la următorul nivel. Fiecare recoltă știm că putem îmbunătăți ceva și încercăm mereu.

Este un efort care poate fi realizat doar prin concentrarea pe o cireasa, un copac, o zi și o pungă la un moment dat. Această concentrare ne permite să realizăm o separare completă a loturilor – dându-ne ocazia să căutăm bijuteriile de pe masa de cupping.

Nu este pentru cei ușor frustrați sau nerăbdători. În unele cazuri, este nevoie de până la 4 ani pentru a gusta rezultatele unui experiment. Răsplata acestei lucrări este amploarea calităților unice ale cupei din loturile pe care le oferim.
Cafeaua ține de consistență. Vrei ca cafeaua ta să aibă același gust pe tot parcursul zilei și an după an. Ne străduim să oferim clienților noștri aceeași calitate, sau mai bună, fiecărei recolte. Putem realiza acest lucru prin protocoalele noastre stricte și detaliate de recoltare și procesare. Suntem conștienți că toti clienții noștri doresc să aibă parte de consecvență.

Varientate Arabica Ethiosar

Ethiosar este un hibrid al soiului etiopian Rume Sudan și Sarchimor. Soiurile respective sunt ele însele hibrizi. Rume Sudan este o mutație Typica din Etiopia, Sarchimor este un hibrid de Villa Sarchi, o mutație pitică naturală a lui Bourbon și Timor.

Fermentare spălată

Procesul de spălare este utilizat pe scară largă în America Latină și părți din Africa de Est. Aceasta implică îndepărtarea pulpei și mucilagiului din jurul pergamentului, fie prin frecare, fie prin fermentare și cu volume mari de apă. Cea mai comună practică a diferitelor etape ale acestui proces este prezentată mai jos:

– Cireșele recoltate selectiv nu necesită un control extins al calității. După ce cireșele au fost încărcate într-un sifon, se poate aprecia cu ușurință uniformitatea gradului de coacere. Apa este folosită pentru separarea plutitorilor și pentru transportul cireșelor.

– Cireșele scufundate sunt transportate la pulperul care forțează semințele din cireș prin mijloace mecanice. În această etapă, boabele sunt încă acoperite cu un strat de mucilagiu care se lipește de pergament.

– Apa este apoi folosită pentru a opri fermentația prin curățarea pergamentului de microorganisme și materii organice. Această apă conduce apoi boabele către instalațiile de uscare. În plus, boabele pot fi separate în canale de spălare după densitate.

– Uscarea cafelei se face pe terase, paturi africane înălțate sau uscătoare mecanice. Procesul de spălare este metoda de prelucrare cu cea mai mare cantitate de resurse. A fost dezvoltat în regiunile ecuatoriale, unde ploile frecvente au necesitat timpi rapizi de procesare.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Nicaragua
Regiune: Matagalpa, Yasica Sur
Producător: Fincas Mierisch, Los Placeres Fincas, Oscar Guadalupe Ramos
Procesare: Spălare
Varietate: Ethiosar
Altitudine: 840 – 970 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2022
Note cupping: Aciditate citrică echilibrată, Caramel, High sweetness, Medium creamy body, Nougat, Pere
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Nicaragua Los Placeres este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Cafeaua de specialitate MABÓ Nicaragua Los Placeres este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0