Cafea de specialitate MABÓ Guatemala San Antonio

Cafea de specialitate MABÓ Guatemala San Antonio

59,00 lei211,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Guatemala San Antonio este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Cafeaua provine de la micii fermieri din Huehuetenango în fiecare an, amestecată cu atenție pentru a oferi consumatorilor de pe tot globul un profil echilibrat și clasic. Fiecare lot distinct vine cu o transparență completă, permițând trasabilitatea înapoi la nivelul fermei specifice. Pentru crearea amestecului Sisterhood, au fost alese cu meticulozitate doar cafele produse de femeile cultivatoare de cafea. Mai mult, aceste femei excepționale primesc o primă pentru contribuțiile lor valoroase la acest amestec special.

Primavera Sisterhood reprezintă un amestec regional binecunoscut din Huehuetenango. În industria cafelei, atingerea echității de gen a fost o provocare persistentă, deoarece femeile cultivatoare de cafea se confruntă adesea cu acces limitat la pământ, credit, formare și educație de bază, în ciuda rolurilor lor cruciale în îngrijirea plantelor, recoltarea și prelucrarea cafelei. Studiile au demonstrat că împuternicirea femeilor să ia decizii, în special cele financiare referitoare la fermele lor de cafea, duce la un succes mai mare pentru familiile și comunitățile lor, împlinindu-și nevoile unice.

Fermentare Washed / spălată

Procesul de spălare (sau cafea uscată în pergament) este utilizat pe scară largă în America Latină și în părți din Africa de Est. Aceasta implică îndepărtarea pulpei și mucilagiului din jurul pergamentului, fie prin frecare, fie prin fermentare și cu volume mari de apă. Cele mai comune practici ale diferitelor etape ale acestui proces sunt prezentate mai jos:

Cireșele culese selectiv nu necesită un control amplu al calității. După ce cireșele au fost încărcate într-un sifon, se poate aprecia cu ușurință uniformitatea gradului de coacere. Apa este folosită pentru separarea plutitorilor și pentru transportul cireșelor;

Cireșele scufundate sunt transportate la pulperul care forțează ieșirea semințelor din cireșe prin mijloace mecanice. În această etapă, boabele sunt încă acoperite cu un strat de mucilagiu care se lipește de pergament;

Mucilagiul lipicios este îndepărtat lent printr-un proces de fermentație, adesea sub apă. Timpul de fermentație poate varia în funcție de temperatura mediului ambiant (adică, 16 – 72 de ore) și procesul este finalizat odată ce mucilagiul este complet îndepărtat. În prezent, există multe experimente în fermele de cafea cu diferite protocoale de fermentație;

Apa este folosită apoi pentru a opri fermentația prin curățarea pergamentului de microorganisme și materii organice. Această apă conduce apoi semințele către instalațiile de uscare. În plus, boabele pot fi separate în canale de spălare după densitate.

Uscarea cafelei se face pe terase, paturi africane înălțate sau uscătoare mecanice.

Procesul de spălare este metoda de prelucrare cu cea mai mare cantitate de resurse. A fost dezvoltat în regiunile ecuatoriale, unde ploile frecvente au necesitat timpi rapizi de procesare.

Arabica Variety Caturra, Catuai, Bourbon

Caturra este o mutație naturală a soiului bourbon. A fost descoperit pe o plantație din statul Minas Gerais din Brazilia cândva între 1915 și 1918. Caturra are o mutație cu o singură genă care face ca planta să devină mai mică (numită nanism). Numele său derivă din cuvântul Guarani care înseamnă „mic”. Se mai numește și „Nanico”. După descoperirea lui Caturra, selecțiile au fost făcute de Instituto Agronomico (IAC) din statul Sao Paulo din Campinas, Brazilia, începând cu 1937. Crescătorii au fost interesați de dimensiunea mică a lui Caturra, care permite ca plantele să fie plasate mai aproape una de cealaltă, și de ramurile sale secundare apropiate. , care îi permit să producă mai multe fructe în același spațiu.

Catuaí este o încrucișare între Mundo Novo extrem de productiv și Caturra compact, realizat de Instituto Agronomico (IAC) din statul Sao Paulo din Campinas, Brazilia. Planta este foarte productivă în comparație cu Bourbon, în parte din cauza dimensiunilor sale mici, care permite ca plantele să fie strâns distanțate; poate fi plantat la aproape dublul densității. Forma plantei face relativ ușoară aplicarea tratamentelor împotriva dăunătorilor și bolilor. Se caracterizează în principal prin vigoare mare și înălțimea sa redusă; este mai puțin compact decât Caturra. Este foarte sensibil la rugina frunzelor de cafea.

Bourbon este cel mai faimos dintre soiurile descendente de bourbon. Este un soi înalt caracterizat prin producție relativ scăzută, susceptibilitate la bolile majore și calitate excelentă la ceașcă.

Misionarii francezi l-au introdus pe Bourbon din Yemen pe insula Bourbon (acum La Réunion) – dându-i numele pe care îl are astăzi – la începutul anilor 1700. Până la mijlocul secolului al XIX-lea, bourbonul nu a părăsit insula. Dar începând cu mijlocul anilor 1800, varietatea s-a răspândit în noi părți ale lumii, pe măsură ce misionarii s-au mutat pentru a stabili puncte de sprijin în Africa și Americi.

Soiul Bourbon a fost introdus în Brazilia în jurul anului 1860 și de acolo s-a răspândit rapid spre nord în alte părți ale Americii de Sud și Centrale, unde este cultivat și astăzi.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Guatemala
Regiune: Huehuetenango, San Antonio Huista
Producător: ferme mici din regiune
Procesare: Spălare
Varietate: Bourbon, Catuai, Caturra
Altitudine: 1.550 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Aciditate citrică echilibrată, Afine, Alune, Ciocolată cu lapte
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Guatemala San Antonio este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Cafeaua de specialitate MABÓ Guatemala San Antonio este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0