Cafea de specialitate MABÓ Guatemala Las Brisas

Cafea de specialitate MABÓ Guatemala Las Brisas

51,00 lei185,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Guatemala Las Brisas este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

New Oriente

New Oriente, situată drept cea mai estică regiune producătoare de cafea din Guatemala, a apărut ca o adăugare relativ recentă în domeniul cultivării cafelei cu aproximativ 70 de ani în urmă. Amplasat în departamentul Chiquimula, lângă granițele sale cu Honduras și El Salvador, New Oriente a dedicat eforturi substanțiale pentru a stimula creșterea economiei sale de cafea. În trecut, cultivarea cafelei era întreprinsă în primul rând de micii producători, ca o cultură suplimentară, alături de altele. Cu toate acestea, peisajul s-a transformat de-a lungul timpului, prezentând acum ferme mai mari și o accesibilitate îmbunătățită facilitată de infrastructura rutieră îmbunătățită.

Caracterizată de o climă ploioasă, înnorată și temperată, regiunea New Oriente este poziționată pe un interval vulcanic inactiv. Solurile își păstrează bogăția, lăudându-se cu un echilibru mineral cu o concentrație notabilă de rocă metamorfică.

În 1990, Marvin și-a achiziționat parcela inițială de teren în această regiune. De-a lungul deceniilor care au urmat, el și-a extins proprietățile prin achiziționarea diferitelor parcele pe măsură ce afacerea lui a înflorit. De-a lungul anilor, Marvin a îmbunătățit practicile fermei, a întinerit copacii în vârstă și a introdus un sistem de management al umbrei pentru a crește calitatea generală a fermei. În prezent, el supraveghează nu numai Finca Las Brisas, dar operează și o moară umedă.

În cadrul morii umede, Marvin este dedicat asigurării utilizării judicioase a apei, cu un accent deosebit pe procesarea meticuloasă a apei uzate. În absența unei epurări adecvate, apele uzate prezintă un risc de contaminare atât a solului, cât și a surselor de apă. Sistemul inovator al lui Marvin încorporează opt iazuri de apă uzată, culminând cu apariția apei curate după a opta etapă de epurare. În plus, el folosește o pompă de apă pentru a recircula această apă purificată, contribuind la o reducere a consumului total de apă la moară.

Informații despre lot:

Cafeaua este supusă unui proces de spălare și uscare. După etapa de depulpare, cafeaua se lasă la fermentat aproximativ 12 ore. Ulterior, suferă o spălare temeinică înainte de a fi așezat pe terasă pentru a trece prin procesul de uscare.

Marvin aspiră să susțină creșterea și să ridice calitatea cafelei produse în ferma sa. Angajamentul său se extinde la încorporarea de îngrășăminte din ce în ce mai organice și durabile, cu un accent continuu pe îmbunătățiri progresive în fiecare an.

Potrivit lui Marvin, impactul pozitiv al cafelei se extinde dincolo de propria fermă. Pe lângă cultivarea cafelei pe Las Brisas, el se implică activ cu comunitatea locală, cumpărând cireșe de la producătorii vecini și prelucrându-le pentru Primavera. Marvin subliniază că industria cafelei nu numai că a sporit veniturile și oportunitățile de angajare pentru producătorii locali de cafea, dar a catalizat și îmbunătățiri ale infrastructurii comunitare. Pe măsură ce economia locală a cafelei se extinde, Marvin constată îmbunătățiri tangibile, cum ar fi drumuri îmbunătățite, școli mai bune și înființarea unei clinici de sănătate pentru comunitate.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Guatemala
Regiune: Jalapa, New Oriente
Producător: Las Brisas, Marvin Carias
Procesare: Spălare
Varietate: Catuai, Pache
Altitudine: 1.600 – 1.700 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Ciocolată cu lapte, Fructe roșii, High body, High sweetness, Vanilie, Low to Medium Acidity
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 500 g, 1000 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P12
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Guatemala Las Brisas este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Cafeaua de specialitate MABÓ Guatemala Las Brisas este disponibilă în pungi cu gramaje de 250, 500 și 1.000 de grame.

Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0