Cafea de specialitate MABÓ - Guatemala Acatenango DECAF

Savurează

Atunci când vrei să savurezi o cafea bună, chiar dacă e miezul nopții!

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ETICHETE

Cafea de specialitate MABÓ - Guatemala Acatenango DECAF

66,00 lei230,00 lei

Golește
+

Această cafeaa de specialitate MABÓ Guatemala Acatenango DECAF este prăjită de Bogdan Georgescu, vice campion mondial și campion național la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele de specialitate MABÓ.

Cafeaua de specialitate MABÓ Guatemala Acatenango DECAF provine din fermele membrilor cooperativei Acatenango din Guatemala, cooperativă situată în Acatenango, Chimaltenango, pe versanții vulcanului Acatenango, care este al treilea ca înălțime din lanțul Americii Centrale și dă numele cooperativei.

Cooperativă a fost înființată în martie 1967, de către 24 de membri care doreau să obțină un preț mai bun pentru cafeaua lor. Doi ani mai târziu, acești pionieri ai cafelei au ajutat și la stabilirea exportatorului Fedecocagua, de la care acum ne aprovizionăm cu o mare cantitate din cafeaua noastră preferată din Guatemala, iar până în 2018 cooperativa a crescut până la 351 de membri.

Volcan de Acatenango este situat aproape de Volcan de Fuego, Volcan de Agua fiind aproape de Palin. Solul vulcanic poate aduce o mulțime de beneficii în ceea ce privește nutrienții plantelor, dar așa cum am văzut în iunie 2018, există întotdeauna o amenințare de perturbare și pierdere de vieți pe care o pot aduce erupțiile.

După cules, cafeaua este spălată și pulverizată înainte de uscare timp de o zi pe terase și apoi este mutată în guardiolas pentru uscare controlată. Aceasta cuprinde de obicei 40 de ore la 45 de grade înainte ca temperatura să fie coborâtă la 30 de grade și în cele din urmă la 15 grade până când se atinge conținutul optim de umiditate. Scăderea temperaturii asigură uniformitatea uscării, ceea ce înseamnă că viața verde a cafelei este cea mai bună posibilă. Apoi este expediat în pergament la uzina Fedecocagua din Palin, Escuintla pentru gradare finală și pregătire pentru export.

Pentru a pregăti boabele pentru îndepărtarea cofeinei, acestea sunt curățate și hidratate cu apă locală, pură, apoi boabele sunt introduse într-un mediu dezvoltat intern.

Cafeaua de specialitate MABÓ Guatemala Acatenango DECAF este decofeinizată prin metoda Swiss Water Process care este o opțiune organică, 100% fără substanțe chimice. A fost descoperită în anii 1930 în Schaffhausen, Elveția, și este comercializată de Swiss Water Decaffeinated Coffee Company Inc, fondată în 1988.

Această metodă nu necesită adăugarea de substanțe chimice, ci se bazează pe o soluție suprasaturată de cafea verde numită Green Coffee Extract (GCE). Pentru a decofeiniza cafeaua, GCE proaspăt este introdus într-un lot de cafea verde. Deoarece GCE este deja saturat cu toți compușii solubili în apă găsiți în cafeaua verde, minus cofeina, moleculele potrivite nu vor difuza din boabele de cafea, dar cofeina o va face. Aroma este păstrată în boabe în timp ce cofeina este îndepărtată.

Procesul este monitorizat timp de aproximativ 10 ore și nivelurile de cofeină sunt verificate, precum și timpul și controlul temperaturii, până când cafeaua este 99,9% fără cofeină.

Rezultatul este o cafea minunată, bogată, aromată – doar fără cofeină!

Este o modalitate excelentă de a savura o cafea bună fără să vă faceți griji cu privire la efectele secundare ale unei cantități prea mari de cafeină, pastrând beneficiile pentru sănătate ca și cafeaua obișnuită, dar niciunul dintre efectele secundare.

Femeile însărcinate, adolescenții și persoanele care iau anumite medicamente pot opta, de asemenea, pentru cafeaua decafeinizată în locul cafelei obișnuite.

Savurează

Atunci când vrei să savurezi o cafea bună, chiar dacă e miezul nopții!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Guatemala
Regiune: Acatenango
Producător: numeroase ferme din cooperativa Acatenango
Procesare: decofeinizare prin metoda Mountain Water Process Decaffeination, Spălare
Varietate: Bourbon, Catuai, Caturra, Typica
Altitudine: 1.200 – 1.800 m
Anul recoltei: 2021
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Fără cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Recomandat pentru: Espresso, Filtru
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Guatemala Acatenango DECAF este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Cafeaua de specialitate MABÓ Guatemala Acatenango DECAF este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ se regăsește în aproximativ 60 de cafenele din țară și străinătate.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 150 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 150 lei taxa fixă de transport este de 15 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ETICHETE

COȘ CUMPĂRĂTURI
Nu ai produse în coș!
Continuă cumpărăturile
0