Cafea de specialitate MABÓ Ethiopia Nazimu Abamecha

Cafea de specialitate MABÓ Ethiopia Nazimu Abamecha

73,00 lei263,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Nazimu Abamecha (honey) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Nazimu Abamecha este un copil din Botto, un sat în care familia lui produce cafea de câteva generații. A moștenit ferma tatălui său și speră că unul dintre copiii lui va gestiona într-o zi pământul ca el aici. Nazimu, un bărbat în vârstă de patruzeci de ani plin de energie, este preocupat să dezvăluie cele mai bune cafele ale lui Jimma.
În urmă cu zece ani, a creat cooperativa Duromina pentru a asigura o mai bună recunoaștere a producției de cafea din regiune. A fost managerul acestei cooperative timp de 8 ani. Deci, cunoștințele sale despre produs, tranzacționare și dedicarea lui pentru această muncă sunt uriașe. Dar conștient că o creștere a valorii cafelei este legată de o mai bună trasabilitate, el a decis, în urmă cu 2 ani, să-și vândă cafeaua în mod independent, pentru a asigura o calitate superioară a loturilor sale.
Ferma lui Nazimu este situată la sud de Jimma, în districtul Gomma, în satul Botto. Părinții lui Nazimu obișnuiau să lucreze acest pământ înaintea lui și au produs și cafea pe el. Ferma se întinde pe 8 ha și este scufundată într-o frumoasă pădure de cafea din specii indigene.
Acest sistem agrosilvic complex asigură producerea de cafea de înaltă calitate, unde cireșele se coc încet la umbra copacului dens. Nazimu lucrează pentru a menține în viață acest sistem agricol străvechi prin întreținerea pădurii. De asemenea, deține câteva animale care îl ajută să-și lucreze câmpurile de porumb, o cultură care îi ajută să-și suplimenteze veniturile.
Nazimu își administrează arborii de cafea cu mare grijă, împărțindu-i în diferite loturi de la ferma sa în funcție de vârsta lor. Cele mai vechi plante ale lui de aici au 32 de ani, cele mai noi 4 ani
Fermentare Honey
Apariția relativ recentă a unui stil de procesare cunoscut sub numele de honey a devenit proeminentă în țările producătoare de cafea din America Centrală, poate în special în Costa Rica. Acest proces păstrează unele dintre caracteristicile dezirabile ale unei cafele fermentate naturale complet (corp greu, fructat dulce cu aciditate mai scăzută, note profunde de ciocolată), accelerând în același timp procesul de uscare considerabil și reducând unele dintre riscurile de deteriorare, mucegai și alte defecte, care poate rămâne cu o cireașă de cafea complet intactă pe terasele sau mesele de uscare.
Cel mai evident beneficiu al procesului Honey față de Naturale este viteza și eficiența procesului de uscare, precum și diferitele caracteristici de aromă care pot apărea prin fermentare și expunere. Pe de altă parte, materialul de fructe expus creează mai mult risc pentru producători, deoarece necesită mai multă muncă la uscare pentru a preveni apariția impurităților. Aceste cafele vor avea, de asemenea, adesea un aspect neuniform sau inconsecvent în formele lor verzi, ceea ce poate fi neatrăgător pentru prăjitorii care sunt obișnuiți cu curățenia mai uniformă a unei cafele spălate.
Varietate mixtă Heirloom
Numele Etiopian Heirloom este folosit pentru a descrie soiurile de moștenire indigene care rezultă din încrucișarea dintre specii și soiuri, mai degrabă decât provin dintr-un anumit soi. Soiurile locale din Etiopia sunt numite „Heirloom etiopian” sau moștenire etiopiană. Majoritatea cafelelor Heirloom sunt descendenți naturali ai soiurilor Typica sau Bourbon ale speciei Coffea Arabica. Se estimează că Etiopia găzduiește câteva mii de soiuri diferite de cafea.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Etiopia
Regiune: Gomma Woreda, Jimma
Producător: Nazimu Abamecha
Procesare: Honey
Varietate: Heirloom
Altitudine: 1.800 – 2.100 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Caise, Medium creamy body, Medium malic and citric acidity, Pere, Portocale
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Nazimu Abamecha (honey) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Nazimu Abamecha (honey) este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0