Cafea de specialitate MABÓ Ethiopia Limu

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca în prima zi de vacanță!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate MABÓ Ethiopia Limu

68,00 lei244,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Limu este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Limu este situat în zona Jimma, din regiunea Oromia. Într-un oraș din apropiere din Jimma, vei găsi un muzeu, universitatea Jimma, mai multe piețe și un aeroport, dar vei găsi și Centrul de Cercetare Jimma. Condus de Institutul Etiopian de Cercetări Agricole, centrul este specializat în cercetarea agricolă care, printre alte culturi, servește la îmbunătățirea randamentului cafelei și condimentelor. În întreaga zonă, oamenii iubesc în mod deosebit fotbalul, iar tricourile echipelor sunt disponibile pentru cumpărare în multe tarabe din piață.

Temperatura medie în Jimma variază între 12 – 28 °C, iar soarele se arata pe cer între 4 – 8 ore pe zi. Unice zonei de cafea Limu, cafelele sunt intitulate pe baza metodelor de procesare folosite. Cafelele procesate naturale din această regiune se numesc cafele Jimma, în timp ce cafelele procesate spălate se numesc Limu. Credem că este o informatie generală ideală pentru un test trivia, daca ar fi sa ne dam mari.

Pomii de cafea din toată Etiopia sunt cultivați în mare parte de micii fermieri și, de obicei, în curțile fermierilor. Aceasta este cunoscută sub numele de „cafea de grădină”, iar când vine timpul recoltării, toate cafelele de grădină din zonă se adună pentru a ne oferi cafeaua Limu (sau Jimma).
Această cafea a fost obținută prin Project Origin și ne-a fost livrată prin amabilitatea Artisan Green Bean.

Detalii de procesare

Cireșele se recoltează în perioada octombrie – ianuarie și se duc la stația de spălare unde sunt combinate loturile micilor proprietari.
Cafeaua este de-pulpată, iar plutitorii sunt separati înainte de a intra în rezervoare mari pentru fermentare.
Cafeaua de-pulpată este acoperită cu apă și fermentată umed timp de 12-24 de ore pentru a îndepărta mucilagiul.
După fermentare, boabele de cafea sunt clătite temeinic în canale pentru a îndepărta ultimele bucăți de mucilagiu și pentru a separa în continuare orice substanțe plutitoare.
Boabele de cafea sunt apoi mutate pe paturi africane la soare pentru a se usuca timp de 10-15 zile, până când nivelul de umiditate atinge 10-12%.
În zilele foarte calde, când boabele de cafea sunt pe paturi înălțate, acestea pot fi acoperite cu plastic pentru a controla viteza de uscare.
Partenerul local, Primrose, efectuează un control suplimentar al calității și sortare. Ca minim, fac o trecere triplă printr-un sortator de culori și o trecere triplă prin mesele de sortare manuală pentru a îmbunătăți calitatea generală.
Varietate arabica: Heirloom

Care este semnificatia „mostenirei”?

Conform definiției oferite de Oxford English Dictionary, termenul „moștenire” înseamnă un articol valoros care a fost într-o familie de mai multe generații. În domeniul cafelei, este utilizat pe scară largă pentru a descrie soiurile vechi ale plantei Coffea Arabica din Etiopia.

În contextul etiopian, „moștenirea” se referă frecvent la soiurile de cafea care sunt indigene țării, dintre care multe încă există în stare naturală. Etiopia se mândrește cu aproximativ 10.000 până la 15.000 de soiuri de cafea moștenire (heirloom), majoritatea fiind încă supuse identificării genetice oficiale.

Aceste soiuri de cafea moștenire sunt, în general, clasificate în două grupuri: soiuri JARC și rase regionale. Soiurile JARC sunt cele care au fost dezvoltate și cercetate de Centrul de Cercetare Agricolă Jimma, de obicei selectate pentru trăsături de dorit, cum ar fi rezistența la boli sau randamentul crescut. Pe de altă parte, rasele locale regionale constau din arbori de cafea care cresc în mod natural în sălbăticie.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca în prima zi de vacanță!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Etiopia
Regiune: Jimma, Oromia, Limu
Producător: Primrose
Procesare: Spălare
Varietate: Heirloom
Altitudine: 1.700 – 1.900 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Caise, Caramel, Dulce, Măr verde, Medium creamy body, Medium malic and citric acidity, Mușețel, Nectarine
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 500 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P12
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Limu este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Limu este disponibilă în pungi cu gramaje de 250, 500 și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0