Cafea de specialitate MABÓ Ethiopia Koke (microlot)

Cafea de specialitate MABÓ Ethiopia Koke (microlot)

97,00 lei414,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Koke (microlot) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Koke (microlot) face parte din categoria MABÓ Black Rarities și te va încânta cu notele de ananas, bergamotă, zmeură, lavandă și mango.

Stația de spălat KOKE

Când vizitezi o plantație de cafea, te aștepți să întâlnești arbori de cafea verzi, plini de frunze, aranjați în linii ordonate pentru a optimiza eficiența și bine curațați pentru a îmbunătăți producția. Dar, dacă ai ocazia să vizitezi pădurea din Koke, este posibil să rămâi surprins, măcar un pic. Arborii sunt subțiri și prezintă mai multe tulpini care pornesc direct din sol. Nu sunt plantați în mod deliberat astfel, cât mai degrabă cresc liber, oriunde decid să răsară din pământ.

Aceasta a fost definiția vizuală a cafelei sălbatice: mutații naturale ale copacilor Arabica care formează pădurea sălbatică ce crește densă pe dealurile din jurul stațiilor de spălat. Drumurile de pământ roșu duc către paturi de uscare înălțate, care stau acolo unde pământul este plat, în timp ce razele soarelui pătrund prin aerul uscat, infuzând aromele cireșelor în boabele verzi, creând ceea ce inevitabil știm: vor fi cafele cu un gust incredibil de delicios. Cafea cultivată din copaci sălbatici, netăiați, neplantați.

Varietate arabica: Heirloom

Care este semnificatia „heirloom”?

Conform definiției oferite de Oxford English Dictionary, termenul „heirloom” înseamnă un articol valoros care a fost într-o familie de mai multe generații. În domeniul cafelei, este utilizat pe scară largă pentru a descrie soiurile vechi ale plantei Coffea Arabica din Etiopia.
În contextul etiopian, „heirloom” se referă frecvent la soiurile de cafea care sunt indigene țării, dintre care multe încă există în stare naturală. Etiopia se mândrește cu aproximativ 10.000 până la 15.000 de soiuri de cafea (heirloom), majoritatea fiind încă supuse identificării genetice oficiale.
Aceste soiuri de cafea heirloom sunt, în general, clasificate în două grupuri: soiuri JARC și rase regionale. Soiurile JARC sunt cele care au fost dezvoltate și cercetate de Centrul de Cercetare Agricolă Jimma, de obicei selectate pentru trăsături de dorit, cum ar fi rezistența la boli sau randamentul crescut. Pe de altă parte, rasele locale regionale constau din arbori de cafea care cresc în mod natural în sălbăticie.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca în prima zi de vacanță!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Etiopia
Regiune: Kebele Koke, Woreda Yirgacheffe
Producător: Koke, Primrose
Procesare: Super Naturală
Varietate: Heirloom
Altitudine: 1.900 – 1.980 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2024
Note cupping: Ananas, Bergamotă, High sweetness, Lavandă, Mango, Medium creamy body, Medium malic and citric acidity, Zmeură
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 200 g, 500 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Moka Pot, V60
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P12
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Koke (microlot) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Koke (microlot) face parte din categoria MABÓ Black Rarities și te va încânta cu notele de ananas, bergamotă, zmeură, lavandă și mango.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Koke (microlot) este disponibilă în pungi de 200, 500 și 1.000 de grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0