Cafea de specialitate MABÓ – Ethiopia Kayon Mountain

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ETICHETE

Cafea de specialitate MABÓ – Ethiopia Kayon Mountain

60,00 lei230,00 lei

Golește
+

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Kayon Mountain (organic natural) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Kayon este cafeaua care crește între 2.220 și 2.400 de metri peste nivelul mării, în zona Shakiso Guji.

Are arome florale și note dulci de fructe tropicale. Aceste fructe sunt prezente și în aciditatea sa, care este medie și dulce. Alte note prezente sunt vanilie, cireșe și cacao. Ca espresso, veți obține fructe de piatră și cacao, care se vor transforma în cheesecake ca băutură pe bază de lapte.

Ferma de cafea Kayon Mountain a fost înființată în 2012 cu scopul de a produce cafea de calitate superioară într-un mod responsabil din punct de vedere social și ecologic. Ferma este situată în partea de sud a Etiopiei, în regiunea Oromia, zona Guji, care se află la aproximativ 500 de kilometri de capitala Addis Abeba. Ferma este proprietatea privată a lui Ato Esmael și a familiei sale.

Guji este o adăugare recentă la gama de cafele extraordinare exportate din Etiopia. Din punct de vedere istoric, a fost exportată ca tip Sidamo, dar după mulți ani de lobby, guvernul etiopian i-a acordat lui Guji propria sa distincție geografică. În timp ce profilul este destul de asemănător cu cafeaua Sidamo, unii oameni simt că exista un „ceva special” în terroirul din Guji.

Au fost plantați noi arbori de cafea Heirloom pe acest teren de 240 de hectare, în sol fertil de argila nisipoasă, sub baldachinul unei păduri naturale. Procesele organice sunt utilizate la fermă, balegă de animale fiind principala sursă de îngrășământ. Cafeaua este recoltată din octombrie până în februarie de către oamenii din satele locale.

O parte din acestea sunt spălate, fermentate și uscate pe pături ridicate, iar restul este lăsat pentru producerea de cafea naturală procesată de înaltă calitate. Cireșele de cafea proaspăt culese sunt spălate cu boabele cu densitate redusă fiind canalizate pentru o calitate inferioară. Cafelele curate de înaltă calitate sunt apoi așezate pe paturi ridicate, unde timp de aproximativ 12 până la 20 de zile de uscare sunt răsucite meticulos manual și preluate pentru a elimina boabele defecte. În cele din urmă, cireșele uscate sunt depulpate pentru a dezvălui frumoasele boabe de cafea naturale procesate care sunt supuse unei sortări suplimentare pentru a elimina orice boabe defecte rămase.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Etiopia
Regiune: Guji, Oromia
Producător: Ato Esmael
Procesare: Natural
Varietate: Mixed Heirloom
Altitudine: 2.000 – 2.200 m
Scor degustare: 88 în nota SCA
Anul recoltei: 2020
Note cupping: Aciditate citrică echilibrată, Ceai negru, Cireșe, Floral, Fructe de pădure
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Recomandat pentru: Espresso, Filtru
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Kayon Mountain (organic natural) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Kayon Mountain (organic natural) este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 150 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 150 lei taxa fixă de transport este de 15 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ETICHETE

COȘ CUMPĂRĂTURI
Nu ai produse în coș!
Continuă cumpărăturile
0