Cafea de specialitate MABÓ Ethiopia Hambela

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate MABÓ Ethiopia Hambela

78,00 lei282,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Hambela este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Despre Hambela

Hambela, tradus vag înseamnă „a merge mai departe” sau „a călători pentru”. Amplasat în regiunea Oromia, Woreda Hambela se află în imediata apropiere a Woredas Idido și Kochere din Zona Gedeo. Dacă călătoriți în zonă, veți găsi rânduri peste rânduri de paturi de uscare înălțate, stivuite cu cireșe, înconjurate de pădurea etiopienă frumos deasă și verde.

Micii fermieri din zonă cresc arbori de cafea complet organici și fără pesticide, parțial din cauza lipsei de fonduri necesare achiziționării de produse chimice, dar și a lipsei de nevoie de acestea, având în vedere solul natural incredibil de bogat în nutrienți. Pomii sunt lăsați să crească sălbatic și liber, cu tăiere minimă implicată, iar în timpul recoltării cireșele sunt transportate zilnic la stațiile de spălat, și mai ales pe jos.

Există o minune naturală în jurul cafelei din Etiopia și cu foarte puțină implicare și îngrijire a arborilor de cafea de către oameni, putem gusta cu adevărat efectele naturale pe care le oferă acest pământ.

Această cafea a fost obținută prin Project Origin și ne-a fost livrată prin amabilitatea Artisan Green Bean.

Detalii de procesare

Cireșele se recoltează în perioada octombrie – ianuarie și se duc la stația de spălare unde sunt combinate loturile micilor proprietari.
Cafeaua este sortată manual pentru a elimina cireșele sub și supracoapte și pentru a selecta cireșe între 18-22 brix.
Cireșele sunt uscate pe paturi înălțate în plin soare pentru a permite boabelor să absoarbă dulceața și fructul din pulpa și coaja cireșei.
În timpul uscării, cireșele sunt întoarse în mod regulat pentru a asigura o uscare uniformă și pentru a menține limpezimea. În zilele foarte calde, cireșele sunt acoperite cu plastic pentru a controla viteza de uscare.
Cireșele rămân pe paturi înălțate și sunt întoarse frecvent timp de 18-30 de zile până când umiditatea ajunge la 10-12%.
Boabele uscate sunt păstrate întregi și apoi depozitate pentru a maximiza absorbția zahărului și a aromei fructelor până la decorticare și prepararea exportului.
Primrose efectuează în continuare controlul calității și sortarea în timpul procesării. Se face o trecere triplă printr-un sortator de culori și o trecere triplă prin mesele de sortare manuală pentru a îmbunătăți calitatea generală.
Varietate arabica: Heirloom

Care este semnificatia „mostenirei”?

Conform definiției oferite de Oxford English Dictionary, termenul „moștenire” înseamnă un articol valoros care a fost într-o familie de mai multe generații. În domeniul cafelei, este utilizat pe scară largă pentru a descrie soiurile vechi ale plantei Coffea Arabica din Etiopia.

În contextul etiopian, „moștenirea” se referă frecvent la soiurile de cafea care sunt indigene țării, dintre care multe încă există în stare naturală. Etiopia se mândrește cu aproximativ 10.000 până la 15.000 de soiuri de cafea moștenire (heirloom), majoritatea fiind încă supuse identificării genetice oficiale.

Aceste soiuri de cafea moștenire sunt, în general, clasificate în două grupuri: soiuri JARC și rase regionale. Soiurile JARC sunt cele care au fost dezvoltate și cercetate de Centrul de Cercetare Agricolă Jimma, de obicei selectate pentru trăsături de dorit, cum ar fi rezistența la boli sau randamentul crescut. Pe de altă parte, rasele locale regionale constau din arbori de cafea care cresc în mod natural în sălbăticie.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Etiopia
Regiune: Gedeo Zone, Oromia, Hambela Woreda
Producător: Primrose
Procesare: Natural
Varietate: Heirloom
Altitudine: 1.700 – 1.900 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Afine, Banane, Ciocolată cu lapte, High sweetness, Medium creamy body, Medium malic and citric acidity, Pepene verde
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 500 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P12
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ MABÓ Ethiopia Hambela este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ MABÓ Ethiopia Hambela este disponibilă în pungi cu gramaje de 250, 500 și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0