Cafea de specialitate MABÓ Ethiopia Gimbo

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate MABÓ Ethiopia Gimbo

63,00 lei228,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Gimbo este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele. 

Această cafea de pădure, de la Kaffa, provine dintr-un mediu bogat. Produsă de Habtamu, un producător implicat, această cafea este cultivată prin protejarea acestui ecosistem frumos. Copacii bătrâni oferă umbră ideală pentru boabele de cafea. Fertilitatea și calitatea solurilor sunt păstrate prin agricultura țărănească durabilă.

Situată la 12 km de orașul Bonga, în regiunea Kaffa, ferma Habtamu se întinde pe 97 de hectare. 90 de hectare au fost folosite pentru cultivarea cafelei, din 2006. Habtamu si managerul acestei ferme, Mabratu, un tanar agronom inteligent si calificat, lucreaza aceasta ferma cu o echipa puternica. O atenție deosebită este acordată conservării pădurii. Sunt reprezentate peste 10 specii diferite, iar cele mai multe dintre ele sunt cu adevărat utile pentru producția de cafea.

De exemplu, frunzele de Wanza (Cordia africana) constituie, prin degradare, un excelent compost natural. Acest arbore este folosit si la confectionarea mobilierului si poate oferi venituri suplimentare, urmand un bun management al modelului agrosilvic. Frunzele Bisana (Croton macrostachyus) susțin și fertilitatea solului, în timp ce vârful Sasa (Albizia schimperiana) – deschis ca o umbrelă de soare – oferă umbră bună arborilor de cafea.

În această fermă, Habtamu și Mabratu cultivă soiurile 74110 și 74112, recomandate de centrul de cercetare Jimma. Aceste soiuri sunt împărțite în două loturi de 45 de hectare fiecare. Ei produc în mare parte cafele spălate, precum și naturiste. Stația de spălat este înființată în Matapa Michiti. Există, de asemenea, 70 de paturi africane și un depozit de depozitare. În timpul de cules, aici lucrează peste 180 de persoane.

Pe lângă cafea, Habtamu produce ghimbir pe jumătate de hectar, ceai (1 hectar) și banane. În pădurea de cafea există și 45 de stupi, un element suplimentar al acestui sistem agrosilvic complet.

Fermentare naturală

Procesul natural, procesul uscat, nespălat sau uscat natural la soare se referă toate la aceeași metodă de procesare care implică de obicei uscarea cireșelor de cafea fie pe terase, fie pe paturi înălțate la soare. Pentru a preveni stricarea cireșelor, acestea sunt greblate și răsucite pe tot parcursul zilei și apoi acoperite noaptea sau în timpul furtunilor.

Acest proces, care poate dura 3-6 săptămâni în mod normal, este metoda mai tradițională de prelucrare a cafelei. Acest proces de uscare a cireșelor la soare a apărut în locuri fără acces sigur la apă și de obicei funcționează cel mai bine în zone cu umiditate scăzută și ploi rare – cum ar fi părți din Etiopia și Yemen – deși există fermieri care folosesc procesul natural în alte locuri. la fel, precum America Centrală sau de Sud.

După ce cireșele au fost uscate la nivelul optim, acestea sunt trimise la mori pentru a separa semințele de restul fructelor uscate, cunoscute altfel ca fiind „decojite”.

Varietate Arabica 74110&74112
NUME 74 (anul creării) și 110/112 (mostre din arborele mamă)
CARACTERISTICI
Varietatea 74110/74112 este răspândită în Etiopia. Au fost dezvoltate de Centrul de Cercetare Agricolă Jimma (JARC) în 1974.
Se caracterizează prin cireșe mici și frunze mici care formează un baldachin scurt și dens. Are o rezistență bună la boli (cum ar fi ciuperca Colletotrichum kahawae și rugina) iar timpul de uscare este rapid conform producătorilor.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Etiopia
Regiune: Guji, Hambela Wamena, Oromia
Producător: Habtamu & Mabratu
Procesare: Natural
Varietate: Heirloom 74110, Heirloom 74112
Altitudine: 2.000 – 2.400 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Caise, Mandarine, Medium creamy body, Medium malic and citric acidity
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Gimbo, este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Gimbo este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Coffee se regăsește în aproximativ 60 de cafenele din țară și străinătate.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0