Cafea de specialitate MABÓ Ethiopia Benti Nenka

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate MABÓ Ethiopia Benti Nenka

66,00 lei237,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Benti Nenka este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Zona Guji a primit o atenție deosebită în ultimii ani. Această stație de spălat din cartierul Guji din kebele (cartierul) Benti Neka primește cafea de la peste 700 de producători din zonă. Micii proprietari de terenuri din zonă au proprietăți cu altitudini cuprinse între 1850m și 2100m. Aceste altitudini sunt de fapt puțin scăzute în comparație cu Yirgacheffe, vecinul din nord, și este în medie cu aproximativ 2 grade Celsius mai cald în această zonă din Guji.

Această diferență de temperatură are probabil un impact asupra profilului gustului cafelei, cu toate acestea, este foarte dificil de stabilit exact cum. Începând cu agricultura, care este în mare parte organică pasivă (aproape naturală asemănătoare pădurilor), fermele la scară mică ar putea avea doar 120 de copaci pe proprietatea lor de îngrijit. Un efort concentrat pe răspândirea compostului și a căderii morților pe fiecare copac este foarte fezabil. În momentul recoltării, când vine vorba de cules, familia este toată implicată, iar cireșul este așezat pe proprietate după cules și înainte de depunerea la stația de spălat. Cafeaua este culesă pentru a se asigura că sunt incluse numai cireșe coapte.

Există trei membri principali ai Wete Ambela Coffee, Mekuria Mergia, soția sa Enatenesh Desalegn și Elias Yifter. Au un birou la etajul al patrulea al unei clădiri din centrul capitalei Addis Abeba. Au două stații de spălat, una la Wote Konga din Yirgachefe și alta la Hambela din Guji, așa că numele Wete Ambela este o combinație a celor două locuri.

Wete Ambela Coffee este un startup fondat în 2018 care a beneficiat de ușurința reglementării ECX. Modificările aduse regulilor ECX din 2017 au făcut relativ mai ușoară obținerea unei licențe de export care a permis comerțul direct în cadrul sistemului.
Numărul producătorilor independenți a crescut în Etiopia. În timp ce majoritatea cafelei etiopiene este produsă în loturi mari în câteva sute de pungi, multe altele vor fi probabil etichetate clar cu numele fermei sau al producătorului atașat, așa cum este cazul în America Centrală, și va exista mai multă diversitate în procesare. metode și varietatea de cafele.

Mekuria are legături solide între micii proprietari și acces la cafea de calitate de-a lungul anilor. Există un lucru pe care el l-a apreciat întotdeauna pentru a construi o relație de încredere cu producătorii. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-a făcut este să construiască încredere cu producătorii; a creat un mediu de viață bun pentru micii proprietari.

Poporul etiopian este elegant în felul în care se poartă și rochiile lor sunt elegante, modul lor de viață este simplu și nu te face să te gândești la sărăcie. Cele mai importante lucruri pentru ei sunt banii, mâncarea și educația. Considerăm aceste lucruri de la sine înțeles în fiecare zi, așa că nu le vedem ca ne motivează să muncim.

Fermentare Washed / spălată

Procesul de spălare (sau cafea uscată în pergament) este utilizat pe scară largă în America Latină și în părți din Africa de Est. Aceasta implică îndepărtarea pulpei și mucilagiului din jurul pergamentului, fie prin frecare, fie prin fermentare și cu volume mari de apă. Cele mai comune practici ale diferitelor etape ale acestui proces sunt prezentate mai jos:

Cireșele culese selectiv nu necesită un control amplu al calității. După ce cireșele au fost încărcate într-un sifon, se poate aprecia cu ușurință uniformitatea gradului de coacere. Apa este folosită pentru separarea plutitorilor și pentru transportul cireșelor;

Cireșele scufundate sunt transportate la pulperul care forțează ieșirea semințelor din cireșe prin mijloace mecanice. În această etapă, boabele sunt încă acoperite cu un strat de mucilagiu care se lipește de pergament;

Mucilagiul lipicios este îndepărtat lent printr-un proces de fermentație, adesea sub apă. Timpul de fermentație poate varia în funcție de temperatura mediului ambiant (adică, 16 – 72 de ore) și procesul este finalizat odată ce mucilagiul este complet îndepărtat. În prezent, există multe experimente în fermele de cafea cu diferite protocoale de fermentație;

Apa este folosită apoi pentru a opri fermentația prin curățarea pergamentului de microorganisme și materii organice. Această apă conduce apoi semințele către instalațiile de uscare. În plus, boabele pot fi separate în canale de spălare după densitate.

Uscarea cafelei se face pe terase, paturi africane înălțate sau uscătoare mecanice.

Procesul de spălare este metoda de prelucrare cu cea mai mare cantitate de resurse. A fost dezvoltat în regiunile ecuatoriale, unde ploile frecvente au necesitat timpi rapizi de procesare.

Varietate Mixed Heirloom

Numele Etiopian Heirloom este folosit pentru a descrie soiurile de moștenire indigene care rezultă din încrucișarea între specii și soiuri, mai degrabă decât provin dintr-un anumit soi. Soiurile locale din Etiopia sunt numite „Ethiopian Heirloom” sau moștenire etiopiană. Majoritatea cafelelor Heirloom sunt descendenți naturali ai soiurilor Typica sau Bourbon ale speciei Coffea Arabica. Se estimează că Etiopia găzduiește câteva mii de soiuri diferite de cafea.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Etiopia
Regiune: Guji, Hambela Wamena, Oromia
Producător: Benti Nenka
Procesare: Spălare
Varietate: Heirloom
Altitudine: 1.950 – 2.050 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2022
Note cupping: Bergamotă, Caise, Florală, High sweetness, Medium creamy body, Medium malic and citric acidity
Prăjire: OMNI
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Benti Nenka este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Ethiopia Benti Nenka este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0