Cafea de specialitate MABÓ El Salvador Finca Himalaya

Cafea de specialitate MABÓ El Salvador Finca Himalaya

66,00 lei237,00 lei

+

Această cafea de specialitate MABÓ El Salvador Finca Himalaya este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Divisadero – Finca Himalaya

Finca Himalaya cultivă cafea încă din 1875 și este considerată a fi printre primele ferme de cafea de specialitate din El Salvador. Producătorul Mauricio Salaverría este de asemenea pionierul procesului Project Origin Supernatural. Finca Himalaya cultivă mare parte din cafeaua sa în condiții de umbră, ceea ce oferă un habitat pentru o faună variată și ajută la creșterea cireșelor pentru a produce arome extraordinare.

Varietatea Arabica Red Bourbon

Bourbon este cea mai faimoasă dintre varietățile descendențe ale bourbon. Este o varietate înaltă caracterizată de o producție relativ scăzută, susceptibilitate la principalele boli și o calitate excelentă a cafelei. Numele acestui cultivar provine de la frumoasa culoare roșie a cireșelor complet coapte. Misionarii francezi au introdus Bourbonul din Yemen pe Insula Bourbon (acum La Réunion) – dându-i numele pe care îl are astăzi – la începutul anilor 1700. Până la mijlocul secolului al XIX-lea, bourbonul nu a părăsit insula. Dar, începând cu mijlocul anilor 1800, varietatea s-a răspândit în noi părți ale lumii pe măsură ce misionarii s-au mutat pentru a stabili puncte de sprijin în Africa și America.

Varietatea bourbon a fost introdusă în Brazilia în jurul anului 1860 și de acolo s-a răspândit rapid spre nord în alte părți ale Americii de Sud și Centrale, unde este încă cultivată astăzi. Aici a devenit amestecată cu alte varietăți înrudite cu bourbon, introduse din India, precum și cu varietăți etiopiene. În zilele noastre, există multe varietăți asemănătoare cu bourbonul în Africa de Est, dar niciuna nu se potrivește exact cu distincta varietate Bourbon care poate fi găsită în America Latină. Astăzi, în America Latină, bourbonul însuși a fost în mare parte înlocuit de varietăți care descind din el (incluzând Caturra, Catuai și Mundo Novo), deși bourbonul însuși este încă cultivat în El Salvador, Guatemala, Honduras, Peru și Colombia.

Fermentare Naturală

Procesul natural, procesul uscat, sau uscarea naturală la soare se referă toate la aceeași metodă de procesare care implică de obicei uscarea cireșelor de cafea la soare fie pe terase de beton, fie pe paturi ridicate. Pentru a preveni stricarea cireșelor, acestea sunt greblate și întoarse pe tot parcursul zilei și apoi acoperite noaptea sau în timpul ploilor. Acest proces, care poate dura de obicei 3-6 săptămâni, este o metodă tradițională de procesare a cafelei. Această metodă de uscare a cireșelor la soare își are originea în locuri cu acces limitat la apă și de obicei funcționează cel mai bine în zone cu umiditate scăzută și ploi rare – cum ar fi părți din Etiopia și Yemen – deși există fermieri care utilizează procesul natural și în alte locuri, cum ar fi America Centrală sau de Sud. După ce cireșele au fost uscate la nivelul optim, acestea sunt trimise la moară pentru a separa semințele de restul fructului uscat.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: MABÓ
Țară de origine: El Salvador
Regiune: Ahuachapán, Concepción de Ataco
Producător: Mauricio Salaverria, Divisadero – Finca Himalaya
Procesare: Natural
Varietate: Red Bourbon
Altitudine: 1.300 – 1.650 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2024
Note cupping: Ciocolată, Cireșe, Medium creamy body, Medium malic and citric acidity, Medium Sweetness, Tartă de lămâie
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 500 g, 1000 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P12
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ El Salvador Finca Himalaya este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Cafeaua de specialitate MABÓ El Salvador Finca Himalaya este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame, 500 de grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Coffee se regăsește în aproximativ 60 de cafenele din țară și străinătate.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0