Cafea de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul (microlot)

Cafea de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul (microlot)

93,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul face parte din categoria MABÓ Black Rarities și te va încânta cu notele de vanilie, afine și sirop de arțar.

Ferma Volcan Azul

La începutul secolului al XIX-lea, când producția de cafea era la începuturile sale în America, fără să știe, doi pionieri și antreprenori, Alejo C. Jiménez în Costa Rica și Wilhelm Kahle în sudul Mexicului, împărtășeau același vis: „De a produce cea mai bună cafea din lume” pentru a satisface noua piață gurmet europeană exigentă.

Astăzi, descendenții acestor fermieri vizionari produc cafea cu aceleași idealuri de excelență și calitate superioară care i-au inspirat pe strămoșii lor care continuă cu tradiția din Costa Rica.

Procesul de producție începe cu plantarea arborilor de cafea pe un sol vulcanic extrem de fertil la peste 1400 de metri deasupra nivelului mării (SHB) în 3 regiuni diferite din Costa Rica. În prezent, descendenții lui Don Alejo C. și Don Wilhelm doresc să sporească și mai mult principiile de calitate moștenite de fondatorii noștri prin adăugarea valorii de conservare a resurselor naturale, prin achiziționarea de extensii de pădure tropicală naturală pentru protecția și conservarea acesteia.

Aceste fapte, nu doar cuvinte, sunt mici acțiuni întreprinse de o familie pentru a reduce contaminarea aerului și încălzirea globală. Aceasta este contribuția pe care doresc să o aducă omenirii, aceasta este noua conștientizare pe care doresc ca generațiile noastre viitoare să o moștenească.

Alejo Castro: Pentru familia noastră, conservarea resurselor naturale este de primă valoare, motiv pentru care ne angajăm să protejăm extinderile vaste de păduri tropicale din Costa Rica încă din anii 80. Am ajuns să achiziționăm peste 1.500 de hectare de pădure tropicală pentru conservarea ecologică în zonele în care ne cultivăm cafeaua, precum și în Peninsula Osa, o regiune din sudul Costa Rica-ului cunoscută pentru că deține 2,5% din biodiversitatea Pământului, mândri să știm că familia noastră contribuie la reducerea efectelor încălzirii globale. Aceasta este atitudinea față de mediu pe care dorim să o transmitem copiilor noștri și generațiilor viitoare ale familiei noastre.

Arabica Cultivar San Ramon
San Ramon provine din soiul de cafea Typica. Arborele este cunoscut a fi tolerant la vânt, rezistent la secetă, productiv și de dimensiuni mici (din cauza nanismului). Arborele are ramuri scurte și produce puține fructe de pădure în comparație cu alte soiuri Typica. De asemenea, este rezistent la boli.

Fermentare anaerobă naturală

Anaerob este un proces de fermentație, în care cireșele de cafea sunt introduse în rezervoare de fermentație fără aer timp de câteva zile (în funcție de rezultatul dorit), în cazul nostru fermentația anaerobă are loc timp de 6 zile, apoi sunt plasate pe paturi de uscare africane pentru un timp total de 8 zile, după aceasta, procesul de uscare continuă 24 de ore într-o Guardiola. Acesta este un proces emergent care câștigă rapid popularitate datorită aromelor incredibile și unice pe care le poate produce din procesul cunoscut sub numele de fermentație anaerobă.

Savurează

Atunci când vrei să ai o zi ca o vacanță!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Costa Rica
Regiune: Alajuela Province
Producător: Alejo Castro Kahle, F.C.J. VOLCAN AZUL
Procesare: Anaerobic natural
Varietate: San Ramon
Altitudine: 1.600 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2022
Note cupping: Afine, High sweetness, Medium malic and citric acidity, Sirop de arțar, Vanilie
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 200 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Moka Pot, V60
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul face parte din categoria MABÓ Black Rarities și te va încânta cu notele de vanilie, afine și sirop de arțar.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul este disponibilă în pungi de 200 grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0