Cafea de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul Geisha (microlot)

Cafea de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul Geisha (microlot)

93,00 lei395,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul Geisha (microlot) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul Geisha (microlot), procesată yellow honey, face parte din categoria MABÓ Black Rarities și te va încânta cu notele sale tropicale.

La începutul secolului al XIX-lea, când producția de cafea era la începuturile sale în America, fără să știe, doi pionieri și antreprenori, Alejo C. Jiménez în Costa Rica și Wilhelm Kahle în sudul Mexicului, împărtășeau același vis: „Să producă cea mai bună cafea din lume” pentru a satisface noua piață europeană de gurmanzi exigenți.

Astăzi, descendenții acestor fermieri vizionari încă produc cafea în conformitate cu aceleași idealuri de excelență și calitate superioară care i-au inspirat pe strămoșii lor și continuă tradiția în Costa Rica.

Procesul de producție începe cu plantarea arborilor de cafea pe sol vulcanic extrem de fertil, la peste 1400 de metri deasupra nivelului mării (SHB), în 3 regiuni diferite din Costa Rica.

În prezent, descendenții lui Don Alejo C. și Don Wilhelm doresc să îmbunătățească și mai mult principiile de calitate moștenite de la fondatorii noștri, adăugând valoarea conservării resurselor naturale, prin achiziționarea de extensii de pădure tropicală naturală pentru protecția și conservarea acesteia. Aceste fapte, nu doar cuvinte, sunt mici acțiuni întreprinse de o singură familie pentru a reduce poluarea aerului și încălzirea globală.

Varietatea Arabica Geisha

Această varietate a fost colectată inițial din pădurile de cafea din Etiopia în anii 1930. De acolo, a fost trimisă la stația de cercetare Lyamungu din Tanzania și apoi adusă la Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza (CATIE) din America Centrală în 1953, unde a fost înregistrată ca accesie T2722. A fost distribuită în toată Panama prin intermediul CATIE în anii 1960, după ce a fost recunoscută pentru toleranța sa la rugina frunzelor de cafea. Cafeaua a devenit proeminentă în 2005 când familia Peterson din Boquete, Panama, a înscris-o în competiția și licitația „Best of Panama”. A primit note excepțional de ridicate și a doborât recordul de atunci pentru prețurile la licitație ale cafelei verzi, vânzându-se cu peste 20 de dolari pe livră.

Există o confuzie semnificativă în jurul Geisha deoarece există multiple tipuri de plante genetic distincte care au fost denumite Geisha, multe dintre ele având origini geografice similare în Etiopia. Analizele recente de diversitate genetică efectuate de World Coffee Research confirmă că Geisha panameză, descendentă din T2722, este distinctă și uniformă. Este asociată cu o calitate extrem de ridicată a ceștii atunci când plantele sunt bine gestionate la altitudine mare și este cunoscută pentru aromele sale delicate de flori, iasomie și piersică.

Ortografiile Geisha și Gesha sunt adesea folosite interschimbabil, legate de faptul că nu există o traducere fixă din dialectele etiopiene în engleză. Cafeaua a fost înregistrată inițial cu ortografia „Geisha” și cercetătorii de cafea au menținut în mare parte această ortografie de-a lungul multor decenii. Cafeaua a fost colectată inițial în Etiopia într-o regiune apropiată de un munte al cărui nume este cunoscut în engleză ca Gesha.

Fermentare Yellow Honey

Emergența relativ recentă a unui stil de procesare cunoscut sub numele de honey a devenit proeminentă în toate țările producătoare de cafea din America Centrală, poate cel mai notabil în Costa Rica. Acest proces păstrează unele dintre caracteristicile dorite ale unei cafele fermentate complet natural (corpolență puternică, dulceață fructată cu aciditate redusă, note de ciocolată profundă), în timp ce accelerează semnificativ procesul de uscare și reduce unele dintre riscurile de deteriorare, mucegai și alte defecte care pot apărea cu o cireașă de cafea complet intactă pe terasele sau mesele de uscare.

Beneficiul cel mai evident al procesului Honey față de naturalele strict este viteza și eficiența procesului de uscare, precum și diversele caracteristici de aromă care pot apărea prin fermentare și expunere. Pe de altă parte, materialul fructului expus creează un risc mai mare pentru producători, deoarece necesită mai multă muncă în procesul de uscare pentru a preveni dezvoltarea impurităților. Aceste cafele vor avea adesea și o aparență inegală sau inconsistentă în formele lor verzi, ceea ce poate fi nepotrivit pentru prăjitorii care sunt obișnuiți cu curățenia mai uniformă a unei cafele spălate.

Savurează

Atunci când vrei să ai o zi ca o vacanță!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Costa Rica
Regiune: Alajuela, Central Valley, Alejo Castro Kahle
Producător: Hacienda Colima, Volcan Azul
Procesare: Yellow Honey
Varietate: Geisha
Altitudine: 1.400 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2024
Note cupping: Fructe tropicale, High sweetness, Medium creamy body, Trandafiri, Low to Medium Acidity
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 200 g, 500 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Moka Pot, V60
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P12
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul Geisha (microlot) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul Geisha (microlot) face parte din categoria MABÓ Black Rarities și te va încânta cu notele sale tropicale.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Volcan Azul Geisha (microlot) este disponibilă în pungi de 200, 500 și 1.000 de grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0