Cafea de specialitate MABÓ Costa Rica Los Campos (microlot)

Cafea de specialitate MABÓ Costa Rica Los Campos (microlot)

78,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Los Campos este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Los Campos, procesată natural anaerobic, face parte din categoria MABÓ Black Rarities și te va încânta cu notele de merișoare, ciocolată neagră și rom învechit.

Ferma Los Campos

Deținut de familia Ramirez-Navarro, fondatorul acesteia și tatăl familiei, domnul Alexis Ramirez a fost un fermier care și-a dedicat întreaga viață agriculturii.
În 2015, ca o provocare de depășire, ei au făcut pasul cel mare de a construi propria lor micro-moră, „Los Campos”, cu ideea de a procesa ei înșiși cafeaua pentru a se concentra pe calitatea și trasabilitatea microloturii lor și a nu mai depinde de sistemul cooperativ. Lucrul prin comerț direct a fost întotdeauna un vis pentru familie, aliniindu-se și la valorile noastre.

Principalul soi pe care îl cultivă este Caturra-Catuai, deși fac noi pași în plantarea soiurilor F-1 Hybrid în ferma lor. Acum au și soiul Esperanza. Deci ne putem aștepta să vedem noi inovații genetice în oferta lor viitoare.

Multe dintre loturile lor sunt procesate folosind tehnici de fermentație (aerobă și anaerobă), motiv pentru care cafeaua lor tind să fie complexe, dulci și fructate.

Arabica Cultivar Esperanza

Este un hibrid F-1, încrucișat dintre Sarchimor T-5296 și soiul sălbatic Etiopia ET-25, dezvoltat de diverse institute de cercetare a cafelei din America Centrală, inclusiv World Coffee Research. Esperanza combină calitatea înaltă a cupei cu rezistența ridicată la boli.

Esperanza înseamnă speranță în engleză, pentru a indica speranța că soiurile experimentale ca aceasta oferă viitorul culturii cafelei într-un climat în schimbare. Alcătuiește o ceașcă foarte complexă, bogată, cremoasă, ușor dulce și siropoasă, cu note curate de citrice.

Fermentare aerobă naturală

1. Culegerea fructelor.
2. Cireșele întregi se rulează în plastic negru pentru a fermenta în interiorul serei sau uscătorului solar. Microbii anumiți rezistă la temperatura de 40-45C fermentând fiecare lot la o temperatură constantă. Expunerea la căldură începe să descompună zaharurile naturale ale cireșelor de cafea, caramelizându-le parțial.
3. Se usucă la soare timp de aproximativ 30 de zile.
4. Se păstrează în pergament până la pregătirea pentru export.
Acest proces inventiv conferă cafelei o aromă excepțional de funky, dulce și fructată, precum și o ceașcă rotundă și echilibrată.

Savurează

Atunci când vrei să ai o zi ca o vacanță!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Costa Rica
Regiune: Los Santos, Tablón del Guarco
Producător: Don Alexis Coffee, Finca Los Campos
Procesare: Anaerobic natural
Varietate: Esperanza, F-1 hybrid
Altitudine: 1.750 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Ciocolată neagră, High maltic acidity, High sweetness, Medium creamy body, Merișoare, Rom
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 200 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Moka Pot, V60
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Los Campos este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Los Campos face parte din categoria MABÓ Black Rarities și te va încânta cu notele de merișoare, ciocolată neagră și rom învechit.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Los Campos este disponibilă în pungi de 200 grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0