Cafea de specialitate MABÓ Costa Rica Brunca Marespi

Savurează

Atunci când vrei să descoperi aromele cafelelor din Costa Rica!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate MABÓ Costa Rica Brunca Marespi

72,00 lei260,00 lei

+

Această cafea de specialitate MABÓ Costa Rica Brunca Marespi este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Producătorul Olman Ureña, un fermier din a treia generație, deține și produce cafea în ferma sa de peste 25 de ani. Micromoara Marespi (cunoscută și sub numele de Beneficio) unde este procesat microlotul său de miere roșie din Costa Rica este de ultimă generație; include terase pentru uscare la soare, paturi înalte pentru uscare mai riguroasă și pentru vreme mai nefavorabilă, o seră și uscătoare cu tambur special concepute.

Fiecare lot de cafea care trece prin Marespi este complet separat pentru a asigura trasabilitatea deplina si calitatea constanta a ceasilor. Moara în sine este situată în apropiere, între Valea Centrală și regiunile Tarrazu din Costa Rica; o locație ideală pentru o operațiune de măcinat, permițându-le să proceseze cafeaua din cele mai bune ferme din aceste regiuni de creștere renumite.

Procesarea mierii a devenit oarecum populară pentru un profil de gust diferit din multe țări de cafea în ultimii câțiva ani. Folosind metoda mierii, cireșele de cafea sunt de-pulpate, dar mare parte din fructele de cireș sunt lăsate pe boabe. Rămășițele de cireșă vor fermenta apoi în fasole – operatorii morii uscand și rotind boabele cu mare atenție, astfel încât să nu existe nicio șansă de putrezire care ar putea strica lotul.

Când este făcut corect, așa cum este cazul microlotului Mr. Ureña’s Costa Rica Honey, procesul de miere are ca rezultat un profil de ceașcă cu un gust foarte plăcut, cu dulceață accentuată, corp și nuanțe citrice.

Arabica Varietate Red Catuai

O încrucișare între Mundo Novo extrem de productiv și Caturra compact, realizat de Instituto Agronomico (IAC) din statul Sao Paulo din Campinas, Brazilia. Planta este foarte productivă în comparație cu Bourbon, în parte din cauza dimensiunilor sale mici, care permite ca plantele să fie strâns distanțate; poate fi plantat la aproape dublul densității. Forma plantei face relativ ușor să se aplice tratamente împotriva dăunătorilor și bolilor.

Se caracterizează în principal prin vigoare mare și înălțimea sa redusă; este mai puțin compact decât Caturra. Este foarte sensibil la rugina frunzelor de cafea. Catuaí derivă din Guarani multo mom, adică „foarte bun”. Astăzi, se consideră că are o calitate bună, dar nu foarte bună. Există tipuri cu fructe galbene și fructe roșii și de atunci au fost multe selecții în diferite țări. Soiul a fost creat în 1949 dintr-o încrucișare dintre Caturra galben și Mundo Novo și a fost inițial numit H-2077.

Soiul a fost lansat în Brazilia în 1972 după selecția pedigree (selectarea plantelor individuale prin generații succesive) și este în cultivare largă acolo. În Brazilia, există mai multe linii de Catuai disponibile; unele se remarcă prin productivitatea lor ridicată. Liniile Catuaí transferate în America Centrală par a fi mai puțin productive; studiile din Honduras și Costa Rica au constatat că nu au fost observate diferențe semnificative de productivitate între Caturra și Catuaí.

Este important din punct de vedere economic în Costa Rica, unde a fost introdus în 1985 un Catuai cu fructe galbene, ai cărui descendenți s-au răspândit pe scară largă prin țară. A fost introdus în Guatemala în 1970; în prezent, aproximativ 20% din producția țării este Catuai. Are o prezență neglijabilă în alte țări din America Centrală.

Fermentare Red Honey

Apariția relativ recentă a unui stil de procesare cunoscut sub numele „honey” a devenit proeminentă în țările producătoare de cafea din America Centrală, poate cel mai notabil în Costa Rica. Acest proces păstrează unele dintre caracteristicile dezirabile ale unei cafele fermentate naturale complet (corp greu, fructat dulce cu aciditate mai scăzută, note profunde de ciocolată), accelerând în același timp procesul de uscare considerabil și reducând unele dintre riscurile de deteriorare, mucegai și alte defecte. care poate apărea cu o cireșă de cafea complet intactă pe terasele sau mesele de uscare.

Cel mai evident beneficiu al procesului honey față de naturalele stricte este viteza și eficiența procesului de uscare, precum și diferitele caracteristici de aromă care pot apărea prin fermentare și expunere. Pe de altă parte, materialul de fructe expus creează mai mult risc pentru producători, deoarece necesită mai multă muncă la uscare pentru a preveni apariția impurităților. Aceste cafele vor avea, de asemenea, adesea un aspect neuniform sau inconsecvent în formele lor verzi, ceea ce poate fi neatrăgător pentru prăjitorii care sunt obișnuiți cu curățenia mai uniformă a unei cafele spălate / washed.

Savurează

Atunci când vrei să descoperi aromele cafelelor din Costa Rica!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Costa Rica
Regiune: Buenavista, Pérez Zeledón
Producător: Beneficio Marespi S. A., Olman Ureña Ulloa
Procesare: Red honey
Varietate: Red Catuai
Altitudine: 1.600 – 1.800 m
Anul recoltei: 2022
Note cupping: Grapefruit, High sweetness, Măr, Medium creamy body, Medium malic and citric acidity, Vișine
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Brunca Marespi este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Costa Rica Brunca Marespi este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 grame și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Coffee se regăsește în aproximativ 60 de cafenele din țară și străinătate.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0