Cafea de specialitate MABÓ Columbia Rio Negro & Iquira

Cafea de specialitate MABÓ Columbia Rio Negro & Iquira

49,00 lei177,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Columbia Rio Negro & Iquira (spălată) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Columbia este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de cafea Arabica, iar de-a lungul anilor țara a devenit sinonimă cu cafeaua de calitate. Țara și-a alimentat industria cafelei de-a lungul anilor și spiritul de inovație este puternic; noi soiuri de cafea și inovații de procesare au venit din Columbia, precum și loturi clasice, echilibrate, îndrăgite de băutorii de cafea.

Cea mai mare parte a cafelei țării este cultivată de mici producători împrăștiați în numeroasele sale regiuni de cultivare a cafelei. Acești cultivatori de cafea din Columbia rurală au cunoscut decenii de conflicte politice de intensitate scăzută între grupuri paramilitare, grupuri de gherilă și guvern, deși un acord de pace aprobat în 2016 a făcut progrese mari în procesul de pace și reconciliere.

Cei 60-70 de producători care au contribuit la acest lot de cafea locuiesc în orașele fermecătoare Tesalia și Teruel. Departamentul Huila se învecinează cu Tolima și este regiunea cu cea mai mare producție din țară. Huila se mândrește cu un lanț de vulcani, Nevado de Huila, care din punct de vedere istoric a îmbogățit solurile regiunii, creând condiții ideale de creștere a cafelei. Huila are propria sa denumire de origine și produce cafele renumite pentru aciditatea lor strălucitoare, corpul echilibrat și dulceața bogată.

Fermentare Washed / spălată

Procesul de spălare (sau cafea uscată în pergament) este utilizat pe scară largă în America Latină și în părți din Africa de Est. Aceasta implică îndepărtarea pulpei și mucilagiului din jurul pergamentului, fie prin frecare, fie prin fermentare și cu volume mari de apă. Cele mai comune practici ale diferitelor etape ale acestui proces sunt prezentate mai jos:

Cireșele culese selectiv nu necesită un control amplu al calității. După ce cireșele au fost încărcate într-un sifon, se poate aprecia cu ușurință uniformitatea gradului de coacere. Apa este folosită pentru separarea plutitorilor și pentru transportul cireșelor;

Cireșele scufundate sunt transportate la pulperul care forțează ieșirea semințelor din cireșe prin mijloace mecanice. În această etapă, boabele sunt încă acoperite cu un strat de mucilagiu care se lipește de pergament;

Mucilagiul lipicios este îndepărtat lent printr-un proces de fermentație, adesea sub apă. Timpul de fermentație poate varia în funcție de temperatura mediului ambiant (adică, 16 – 72 de ore) și procesul este finalizat odată ce mucilagiul este complet îndepărtat. În prezent, există multe experimente în fermele de cafea cu diferite protocoale de fermentație;

Apa este folosită apoi pentru a opri fermentația prin curățarea pergamentului de microorganisme și materii organice. Această apă conduce apoi semințele către instalațiile de uscare. În plus, boabele pot fi separate în canale de spălare după densitate.

Uscarea cafelei se face pe terase, paturi africane înălțate sau uscătoare mecanice.

Procesul de spălare este metoda de prelucrare cu cea mai mare cantitate de resurse. A fost dezvoltat în regiunile ecuatoriale, unde ploile frecvente au necesitat timpi rapizi de procesare.

Savurează

Atunci când vrei să începi ziua cu gust de aventură!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Columbia
Regiune: Huila, Iquira, Rio Negro
Producător: Tesalia si Teruel
Procesare: Spălare
Varietate: Castillo, Caturra, Tabi
Altitudine: 1.600 – 1.700 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2022
Note cupping: Ciocolată albă, High body, High sweetness, Medium malic and citric acidity, Mere roșii, Toffee
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 500 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Recomandat pentru: Espresso
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Columbia Rio Negro & Iquira (spălată) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Columbia Rio Negro & Iquira (spălată) este disponibilă în pungi cu gramaje de 250, 500 și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Coffee se regăsește în aproximativ 60 de cafenele din țară și străinătate.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0