Cafea de specialitate MABÓ Colombia Finca El Jardín

Cafea de specialitate MABÓ Colombia Finca El Jardín

65,00 lei240,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Colombia Finca Buenavista (procesată natural) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Finca El Jardín este situată în nordul orașului Huila, în municipiul Algeciras, la 1600 de metri deasupra nivelului mării. Algeciras a fost un teritoriu afectat de conflictul armat din Columbia, motiv pentru care cultivarea cafelei în această zonă a fost necunoscută multă vreme. Abia în 2010 aproximativ a fost descoperit și se păstrează până în prezent potențialul de cultivare a cafelei dezvoltat în această zonă.

Edwin Sambrano este proprietarul Finca Buenavista și are una dintre cele mai bune plante naturale din Columbia, caracterizată prin faptul că este foarte fructată și curată.

Procesul de fermentație naturală a acestei Caturra se face în rezervoare de 40 de litri cu capcane de aer pentru a elibera dioxid de carbon și a împiedica pătrunderea aerului. Timpul de fermentație depinde de cantitatea de zahăr și de microorganisme din cireș și poate dura de la 36 la 72 de ore, bazat în principal pe viteza de eliberare a dioxidului, deoarece pe măsură ce procesul de fermentație este finalizat, eliberarea dioxidului încetinește.

Varietate Arabica

Caturra este o mutație naturală a soiului Bourbon. A fost descoperită într-o plantație din statul Minas Gerais din Brazilia cândva între 1915 și 1918. Caturra are o mutație cu o singură genă care face ca planta să devină mai mică (numită nanism). Numele său derivă din cuvântul Guarani care înseamnă „mic”. Se mai numește și „Nanico”. După descoperirea lui Caturra, selecțiile au fost făcute de Instituto Agronomico (IAC) din statul Sao Paulo din Campinas, Brazilia, începând cu 1937.

Crescătorii au fost interesați de dimensiunea mică a lui Caturra, care permite ca plantele să fie plasate mai aproape una de cealaltă, și de ramurile sale secundare apropiate. , care îi permit să producă mai multe fructe în același spațiu.

Procesul de selecție pentru Caturra s-a numit selecție în masă, ceea ce înseamnă că un grup de indivizi este selectat pe baza performanței lor superioare, semințele din aceste plante sunt mărite pentru a forma o nouă generație, iar apoi procesul se repetă. Soiul nu a fost niciodată lansat oficial în Brazilia, dar a devenit comun în America Centrală.

A fost introdus în Guatemala în anii 1940, dar adoptarea comercială pe scară largă nu a avut loc timp de trei decenii. Din Guatemala, a fost introdus în Costa Rica, Honduras și Panama.

Astăzi, este una dintre cele mai importante cafele din America Centrală, în măsura în care este adesea folosită ca un „referent” față de care sunt testate noile soiuri. În Columbia, se credea că Caturra reprezintă aproape jumătate din producția țării, până când un program sponsorizat de guvern care a început în 2008 a stimulat renovarea a peste trei miliarde de arbori de cafea cu soiul Castillo rezistent la rugina frunzelor (care are descendență Caturra).

​Fermentare naturală

Procesul natural, procesul uscat, nespălat sau uscat natural la soare se referă toate la aceeași metodă de procesare care implică de obicei uscarea cireșelor de cafea fie pe terase, fie pe paturi înălțate la soare. Pentru a preveni stricarea cireșelor, acestea sunt greblate și răsucite pe tot parcursul zilei și apoi acoperite noaptea sau în timpul furtunilor.

Acest proces, care poate dura 3-6 săptămâni în mod normal, este metoda mai tradițională de prelucrare a cafelei. Acest proces de uscare a cireșelor la soare a apărut în locuri fără acces sigur la apă și, de obicei, funcționează cel mai bine în zone cu umiditate scăzută și ploi rare – cum ar fi părți din Etiopia și Yemen – deși există fermieri care folosesc procesul natural în alte locuri, precum America Centrală sau de Sud.

După ce cireșele au fost uscate la nivelul optim, acestea sunt trimise la mori pentru a separa semințele de restul fructelor uscate, cunoscute altfel ca fiind „decojite”.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca după o zi la spa!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Columbia
Regiune: Algeciras, Huila
Procesare: Natural
Varietate: Caturra
Altitudine: 1.600 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Cireșe, High body, High sweetness, Medium malic and citric acidity, Prune, Rom
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 250 g, 500 g, 1000 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P12
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Colombia Finca El Jardín este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Colombia Finca El Jardín este disponibilă în pungi cu gramaje de 250, 500 și 1.000 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0