Cafea de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso (washed Geisha)

Cafea de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso (washed Geisha)

87,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso (washed Geisha) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Cafeaua de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso (washed Geisha) face parte din categoria MABÓ Black Rarities și te va încânta cu notele de căpșuni, vanilie și boabe de cacao.

În urmă cu 5 ani, Nestor Lasso și fratele său Adrian au preluat ferma familiei și s-au ramificat spre cafea de specialitate și experimentare, mai degrabă decât să cultive cafea ca părinții lor. Astăzi, la 22 și 24 de ani, cei doi frați au făcut echipă cu Jhoan Vergara, și el copilul unui fermier de cafea, pentru a crea El Diviso. El Diviso reunește fermele cu două familii, El Diviso (Nestor și Adrian Lasso) și Las Flores (Jhoan Vergara), aproape de orașul Pitalito, din regiunea Huila din Columbia. Acest parteneriat a fost grozav deoarece acești 3 tineri și-au unit cunoștințele pentru a îmbunătăți calitatea.

Apoi, în urmă cu 3 ani, Cat & Pierre, fondatorii CATA Export, și cei 3 producători au început o călătorie de încercare și eroare pentru a defini procesele și protocoalele de fermentație la fermă, cu scopul de a lega aceste cafele direct de piața din Marea Britanie. Acest proces de învățare a consumat timp și bani, dar cu un rezultat interesant ca și astăzi, aceste cafele au fost folosite în multe competiții de barista din Europa. A câștigat recent locul 1 la Brewers Cup din Irlanda și locul 3 în Austria.

Prietenia lui Nestor și Cat este un bun exemplu a ceea ce face Cata Export, lucrul direct de la ferme este un proces foarte îmbogățitor pentru ei nu numai pentru complexitatea temelor precum agronomia, ci și pentru relațiile pe care le construiește Cata care se traduce în cele din urmă într-un beneficiu economic. pentru comunitatea lui Cata, în acest fel mulți alți producători tineri precum Nestor au rămas la cafea și au avut șansa de a-și construi o carieră.

Fermentare Spalată (extinsă)

pasul 1 – selectarea cireșelor coapte;
pasul 2 – proces anaerob într-un rezervor de plastic timp de 40 de ore la o temperatură de 16-18 °C;
pasul 3 – 20 ore oxidare în tolvă (pivniță). În timpul acestui proces, ei colectează cafeaua mosto (sucul care provine din cireșe);
pasul 4 – cireșele se depulpează;
pasul 5 – oxidarea boabelor cu mucilagiul timp de 20 de ore adăugând mosto de cafea care a fost colectat anterior;
pasul 6 – fermentare subacvatică la temperatură de 39 °C timp de 12 ore;
pasul 7 – uscare solară în marquesinas (corturi) la temperatura maximă de 30 °C, timp de 18-24 zile.

Varietate Arabica Geisha (Gesha)

Acest soi a fost colectat inițial din pădurile de cafea din Etiopia în anii 1930. De acolo, a fost trimis la stația de cercetare Lyamungu din Tanzania și apoi adus la Centro Agronómico Tropical de Investigación y Enseñanza (CATIE) din America Centrală în 1953, unde a fost înregistrat ca acces T2722. A fost distribuit în toată Panama prin CATIE în anii 1960, după ce a fost recunoscut pentru toleranță la rugina frunzelor de cafea. Cu toate acestea, ramurile plantei erau casante și nu erau favorizate de fermieri, așa că nu a fost plantată pe scară largă.

Cafeaua a devenit cunoscută în 2005, când familia Peterson din Boquete, Panama, a intrat în competiția și licitația „Best of Panama”. A primit note excepțional de mari și a doborât recordul de atunci pentru prețurile la licitația cafelei verde, vânzându-se cu peste 20 USD/liră. Există o confuzie semnificativă cu privire la Geisha, deoarece există mai multe tipuri de plante distincte genetic, care au fost denumite Geisha, multe dintre ele au origini geografice similare în Etiopia. Ortografiile Geisha și Gesha sunt adesea folosite în mod interschimbabil, în legătură cu faptul că nu există o traducere stabilită din dialectele Etiopiei în engleză.

Cafeaua a fost înregistrată pentru prima dată în înregistrările de germoplasmă cu ortografia „Geisha”, iar cercetătorii de cafea și băncile de germoplasmă au menținut în mare parte această ortografie de-a lungul a mai multor decenii, ceea ce a făcut ca ortografia să fie promovată și utilizată mai întâi în industria cafelei. Cafeaua a fost colectată inițial în Etiopia, într-o regiune aproape de un munte al cărui nume este redat cel mai frecvent în engleză ca Gesha. În consecință, mulți din industria cafelei au preferat să salveze această ortografie.

Savurează

Atunci când vrei să ai o dimineață ca o vacanță plină de aventuri!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Columbia
Regiune: Huila, Pitalito
Producător: Finca El Diviso, Nestor Neffer Lasso Zuñiga
Procesare: Spălare
Varietate: Geisha
Altitudine: 1.750 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Florală, High sweetness, Iasomie, Medium malic and citric acidity, Pomello
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 200 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Moka Pot, V60
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso (washed Geisha) este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Cafeaua de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso (washed Geisha) face parte din categoria MABÓ Black Rarities și te va încânta cu notele florale de iasomie și pomelo.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso (washed Geisha) este disponibilă în pungi de 200 grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0