Cafea de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso (natural anaerobic 180h)

Cafea de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso (natural anaerobic 180h)

79,00 lei

+

Cafeaua de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea. El este responsabil cu elaborarea profilelor de prăjire pentru a dezvălui aromele și notele unice ale fiecărei cafele.

Cafeaua de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso face parte din categoria MABÓ Black Rarities și te va încânta cu notele de căpșuni, vanilie și boabe de cacao.

În urmă cu 5 ani, Nestor Lasso și fratele său Adrian au preluat ferma familiei și s-au ramificat spre cafea de specialitate și experimentare, mai degrabă decât să cultive cafea ca părinții lor. Astăzi, la 22 și 24 de ani, cei doi frați au făcut echipă cu Jhoan Vergara, și el copilul unui fermier de cafea, pentru a crea El Diviso. El Diviso reunește fermele cu două familii, El Diviso (Nestor și Adrian Lasso) și Las Flores (Jhoan Vergara), aproape de orașul Pitalito, din regiunea Huila din Columbia. Acest parteneriat a fost grozav deoarece acești 3 tineri și-au unit cunoștințele pentru a îmbunătăți calitatea.

Apoi, în urmă cu 3 ani, Cat & Pierre, fondatorii CATA Export, și cei 3 producători au început o călătorie de încercare și eroare pentru a defini procesele și protocoalele de fermentație la fermă, cu scopul de a lega aceste cafele direct de piața din Marea Britanie. Acest proces de învățare a consumat timp și bani, dar cu un rezultat interesant ca și astăzi, aceste cafele au fost folosite în multe competiții de barista din Europa. A câștigat recent locul 1 la Brewers Cup din Irlanda și locul 3 în Austria.

Prietenia lui Nestor și Cat este un bun exemplu a ceea ce face Cata Export, lucrul direct de la ferme este un proces foarte îmbogățitor pentru ei nu numai pentru complexitatea temelor precum agronomia, ci și pentru relațiile pe care le construiește Cata care se traduce în cele din urmă într-un beneficiu economic. pentru comunitatea lui Cata, în acest fel mulți alți producători tineri precum Nestor au rămas la cafea și au avut șansa de a-și construi o carieră.

Fermentare Anaerobă Naturală 180h
pasul 1 – selectarea cireselor recolate boabele copte, oxidare 12 ore la temperatura de 25 °C;
pasul 2 – fermentarea anaerobă în tanvă de plastic timp de 50 ore la temperatura de 18-16 °C, apoi cafeaul stă într-un rezervor de oxidare 60 ore, la temperatura maximă de 42 °C;
pasul 3 – ciresele se pun in saci de 50 kg pentru fermentare anaeroba timp de 30 ore, la temperatura 16-20 °C
pasul 4 – cafea este scufundată în apa la 45 °C, apoi se aplică recircularea lesiatului timp de 70 ore;
pasul 5 – uscare în marcă (cort) la temperatura maximă de 32 °C, uscarea se întrerupe la 18% umiditate, apoi cafeaua se transferă în sacuri de plastic negre în pivnită fără lumina și se lasă 60 de ore și apoi continuă uscarea până obținerea 11 % umiditate.

Varietate Arabica Bourbon Roz

Bourbon este cel mai faimos dintre soiurile descendente de bourbon. Este un soi înalt, caracterizat prin producție relativ scăzută, susceptibilitate la boli majore și calitate excelentă la ceașcă. Numele acestui soi provine de la frumoasa culoare roz a cireșelor complet coapte.

Misionarii francezi l-au introdus pe Bourbon din Yemen pe insula Bourbon (acum La Réunion) – dându-i numele pe care îl are astăzi – la începutul anilor 1700. Până la mijlocul secolului al XIX-lea, bourbonul nu a părăsit insula. Dar începând cu mijlocul anilor 1800, varietatea s-a răspândit în noi părți ale lumii, pe măsură ce misionarii s-au mutat pentru a stabili puncte de sprijin în Africa și Americi.

Soiul bourbon a fost introdus în Brazilia în jurul anului 1860 și de acolo s-a răspândit rapid spre nord în alte părți ale Americii de Sud și Centrale, unde este cultivat și astăzi. Aici s-a amestecat cu alte soiuri legate de bourbon, introduse din India, precum și cu rase locale etiopiene. În prezent, multe soiuri asemănătoare bourbonului se găsesc în Africa de Est, dar niciuna nu se potrivește exact cu soiul distinct Bourbon găsit în America Latină.

Astăzi, în America Latină, bourbonul în sine a fost în mare parte înlocuit de soiuri care descind din el (in special, inclusiv Caturra, Catuai și Mundo Novo), deși bourbonul în sine este încă cultivat în El Salvador, Guatemala, Honduras, Peru și Columbia.

Savurează

Atunci când vrei să ai o dimineață ca o vacanță plină de aventuri!

Brand: MABÓ
Țară de origine: Columbia
Regiune: Huila, Pitalito
Producător: Finca El Diviso, Nestor Neffer Lasso Zuñiga
Procesare: Natural Anaerobic 180h
Varietate: Pink Bourbon
Altitudine: 1.750 m
Scor degustare: N/A
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Boabe de cacao, Căpșune, High maltic acidity, High sweetness, Medium creamy body, Vanilie
Prăjire: OMNI light
Perioada de repaus: 14 zile espresso, 7 zile filtru
Gramaj: 200 g
Mod de râșnire: Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Moka Pot, V60
Conținut cofeină: Cu cofeină
Prăjit cu: PROBAT P5
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso este prăjită de Bogdan Georgescu, campion național și vice campion mondial la prăjit cafea.

Cafeaua de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso face parte din categoria MABÓ Black Rarities și te va încânta cu notele de căpșuni, vanilie și boabe de cacao.

Bogdan Georgescu prăjește cafeaua în două zile pe săptămână: marți și joi. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile în funcție de plasarea comenzii.

Cafeaua de specialitate MABÓ Colombia Finca El Diviso este disponibilă în pungi de 200 grame.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0