Cafea de specialitate GUIDO Etiopia Koke Shalaye

Savurează

Atunci când vrei să te răsfeți cu o cafea cu adevărat specială!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate GUIDO Etiopia Koke Shalaye

95,00 lei

+

GUIDO Etiopia Koke Shalaye este o cafea de specialitate prăjită de cei de la GUIDO Coffee, în București.

Koke Shalaye este o facilitate din Yirgacheffe, care procesează cireșe de cafea provenite de la 1890 de fermieri locali. Se diferențiază printr-o metodă nouă de procesare, “super naturală”, care completează procesul tradițional de uscare naturală la soare prin creșterea oportunității de fermentare aerobică controlată în timpul uscării.

Procesarea clasică naturală presupune uscarea cireșelor la soare, așezate într-un strat subțire pe un pat ridicat. În cazul celei super naturale, cireșele sunt culese manual, selecționate cu ajutorul măsurătorilor Brix la maturitatea lor optimă și distribuite uniform într-un strat gros pe suporturi de uscare ridicate căptușite cu folie de plastic.

Foliile sunt apoi rulate, si fructele lăsate la fermentat pentru o anumită perioadă de timp, iar spre deosebire de fermentarea strict anaerobă, aceasta permite o oxigenare limitată. După fermentare, cafeaua este uscată la umbră în straturi groase.

Procesul exact este un secret bine păstrat și diferă de la o stație de spălare la alta, ajustând timpul de fermentare, cantitatea de cireșe și grosimea stratului la uscare. Odată ce conținutul optim de umiditate a fost atins (aproximativ 12,5%), cireșele sunt lăsate să se odihnească într-un mediu răcoros înainte de parte a doua a procesării. (decorticarea, clasificarea, sortarea, selecția manuală și împachetarea pentru export).

Savurează

Atunci când vrei să te răsfeți cu o cafea cu adevărat specială!

Brand: GUIDO Coffee
Țară de origine: Etiopia
Regiune: Yirgacheffe
Producător: Koke Shalaye
Varietate: Heirloom
Procesare: Super Naturală
Altitudine: 1.970 m
Anul recoltei: 2023
Note cupping: Căpșune, Miere, Zmeură
Gramaj: 200 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Cold brew, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Moka Pot, V60
Conținut cofeină: Cu cofeină
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate GUIDO Etiopia Koke Shalaye este prăjită la București, de GUIDO Coffee, una dintre primele prăjitorii de cafea de specialitate din România.

La GUIDO Coffee originile de cafea sunt selectate cu grijă, iar pentru fiecare dintre ele este testat și ales un profil de prăjire care să evidenţieze diferitele arome naturale pe care cafeaua de specialitate le dezvăluie în ceașca fiecăruia.

De asemenea, cei de la GUIDO Coffee observă, testează și apoi recomandă perioada optimă de maturare a cafelelor GUIDO, respectiv numărul de zile de la prăjire în care boabele își dezvăluie buchetul cu claritate si eleganță.

După selecția și prăjirea cafelei de cea mai bună calitate, urmează ambalarea unde sunt folosite ambalaje de ultimă generație, pungi căptușite cu folie și valvă de aerisire pentru a păstra cafeaua proaspătă o perioada cât mai îndelungată.

Cafeaua de specialitate GUIDO Etiopia Koke Shalaye este disponibilă în pungi de 200 de grame.

Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspăt prăjită este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile, în funcție de plasarea comenzii. Termenul nostru de livrare este influențat de faptul că cei de la GUIDO prăjesc cafeaua în fiecare săptămână și stocul de cafea proaspăt prăjită poate să varieze de la o zi la alta.

GUIDO Etiopia Koke Shalaye este o cafea de specialitate din categoria VISION a celor de la GUIDO Coffee și care te va încânta cu notele de zmeură, căpșuni și miere.

Cafelele din categoria Vision de la GUIDO Coffee sunt mai exigente în preparare, dar te vor recompensa cu o experiență fără egal. Merită să urmezi fiecare pas din rețetă, pentru că doar atunci vei obține rezultatul dorit. Aici aducem din când în când cafele excepționale în loturi mici, care se cam termină repede. Prin urmare… te așteptăm să revii.

Modul de preparare recomandat de GUIDO Coffee este în special pentru filtru, dar se poate prepara de asemenea la ibric sau espresso.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0