Cafea de specialitate GUIDO Congo Luhihi

Savurează

Atunci când vrei să bei o cafea ca o vacanță exotică!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate GUIDO Congo Luhihi

55,00 lei

+

GUIDO Congo Luhihi este o cafea de specialitate prăjită de cei de la GUIDO Coffee, în București.

Luhihi este o varietate de cafea produsă de cooperativa SOPACDI, formată din peste 5600 de fermieri în Republica Democrată Congo de Est. În ciuda anilor de conflict și sărăcie, ei produc acum cafea de înaltă calitate certificată Fairtrade, promovând unitatea și speranța pentru viitorul lor. SOPACDI a finalizat de curând construcția primei stații de spălare a cafelei din regiune în peste 40 de ani.

De obicei, cireșele de cafea sunt livrate în ziua recoltării la stația de spălare, unde sunt decojite și fermentate în rezervoare deschise timp de 12-18 ore. Adesea, cafeaua fermentată este ulterior lăsată la înmuiat pentru încă 8-12 ore înainte de a fi trecută prin canalele de spălare, unde se îndepărtează mucilagiul și se sortează cafeaua. În unele cazuri, cafeaua va fi înmuiată din nou timp de 12 ore, dar în alte cazuri va fi mutată pe patul de uscare și lăsată 20-30 de zile.

Deși varietatea exactă a cafelei nu este știută, este probabil o combinație de Bourbon, Caturra și Catuai. Cafelele SOPACDI sunt lăudate pentru profilele lor de gust distincte, reflectând microclimatul divers din jurul Lacului Kivu.

GUIDO Congo Luhihi este o cafea de specialitate din categoria EXPLORE a celor de la GUIDO Coffee, care te va încânta cu notele de zahăr brun, tartă de lămâie și măr.

Savurează

Atunci când vrei să bei o cafea ca o vacanță exotică!

Brand: GUIDO Coffee
Țară de origine: Congo
Regiune: Kivu
Producător: Luhihi Micro-station
Varietate: Bourbon, Catuai, Caturra
Procesare: Spălare
Note cupping: Mere, Zahăr brun, Tartă de lămâie
Gramaj: 250 g
Anul recoltei: 2023
Altitudine: 1.600 – 1.800 m
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Cold brew, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Moka Pot, V60
Conținut cofeină: Cu cofeină
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate GUIDO Congo Luhih este prăjită la București, de GUIDO Coffee, una dintre primele prăjitorii de cafea de specialitate din România.

La GUIDO Coffee originile de cafea sunt selectate cu grijă, iar pentru fiecare dintre ele este testat și ales un profil de prăjire care să evidenţieze diferitele arome naturale pe care cafeaua de specialitate le dezvăluie în ceașca fiecăruia.

De asemenea, cei de la GUIDO Coffee observă, testează și apoi recomandă perioada optimă de maturare a cafelelor GUIDO, respectiv numărul de zile de la prăjire în care boabele își dezvăluie buchetul cu claritate si eleganță.

După selecția și prăjirea cafelei de cea mai bună calitate, urmează ambalarea unde sunt folosite ambalaje de ultimă generație, pungi căptușite cu folie și valvă de aerisire pentru a păstra cafeaua proaspătă o perioada cât mai îndelungată.

Cafeaua de specialitate GUIDO Congo Luhih este disponibilă în pungi de 250 de grame.

Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspăt prăjită este posibil ca termenul de livrare să varieze 1-2 zile, în funcție de plasarea comenzii. Termenul nostru de livrare este influențat de faptul că cei de la GUIDO prăjesc cafeaua în fiecare săptămână și stocul de cafea proaspăt prăjită poate să varieze de la o zi la alta.

GUIDO Congo Luhihi este o cafea de specialitate din categoria EXPLORE a celor de la GUIDO Coffee, care te va încânta cu notele de zahăr brun, tartă de lămâie și măr.

Cafelele din categoria EXPLORE, de la GUIDO Coffee, au o aciditate mai crescută și sunt potrivite pentru cei care vor să experimenteze note fructate și florale. Puțină rigurozitate te va ajuta să le dezvălui caracterul unic. Experimentează și te asigur că nu te vei plictisi niciodată.

Modul de preparare recomandat de GUIDO Coffee este pentru espresso și ibric.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0