Cafea de specialitate Ethnic Plantation Coffee – Yemen Mocha Harazi

Savurează

Atunci când vrei să savurezi o cafea cu adevărat specială!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate Ethnic Plantation Coffee – Yemen Mocha Harazi

66,00 lei165,00 lei

+

Cafeaua de specialitate Yemen Mocha Harazi, prăjită de Ethnic Plantation Coffee din București, provine din regiunea cu cele mai vechi plantații de cafea din lume.

Cafeaua de specialitate Yemen Mocha Harazi este procesată natural iar fructele sunt uscate, timp de 10 – 14 zile, direct pe acoperișurile caselor sau pe terasamente special amenajate. După perioada de uscare cojile fructului se îndepărtează manual pentru a se obține boabele de cafea.

Cu un scor de 91,5 + în nota SCA, cafeaua de specialitate Yemen Mocha Harazi provine din munții Harazi și crește la altitudini cuprinse între 1.800 și 2.400 de metri. Vei avea în ceașcă o cafea cu un corp plin, o aciditate citrică medie, cu un parfum exotic, foarte intens, sălbatic, cu note de condimente exotice, dar și arome de pomelo și nuci.

Cafeaua de specialitate Yemen Mocha Harazi, prăjită de Ethnic Plantation Coffee din București, este o cafea rară, cantitățile de cafea din Yemen fiind reduse din cauza războaielor. În plus, populația este nevoită să caute zone mai puțin periculoase și o parte din plantații sunt distruse de război, altele își pierd din calitate fiindcă nu are cine să le îngrijească.

Aici se găsesc însă în continuare arbori de cafea extrem de vechi ca și origine care dau un exotism unic cafelei pe care o bei.

Nu există o confirmare oficială, dar se presupune că în jurul anului 1450 călugării Sufisi au plantat în Yemen semințe provenite din pădurile etiopiene aduse aici de comercianții somalezi care călătoreau cu cămilele. Aproximativ 90% din plantațiile de cafea provin din semințele luate din Yemen în secolele 16 – 17 și plantate apoi în diverse colțuri ale lumii.

Timp de 200 de ani Yemenul a monopolizat comerțul internațional de cafea, iar portul Al Mokha era locul de unde porneau pe ape tonele de boabe de cafea spre destinații din întreaga lume.

 

Savurează

Atunci când vrei să savurezi o cafea cu adevărat specială!

Brand: Ethnic Plantation Coffee
Țară de origine: Yemen
Regiune: Harazi District, vestul capitalei Sana’a
Producător: ferme mici din regiunea Harazi
Procesare: Natural
Altitudine: 1.800 – 2.400 m
Anul recoltei: 2021
Varietate: Heirloom istoric, Ismaili, Typica
Note cupping: Aciditate citrică echilibrată, Condimente exotice, Nuci, Pomello
Scor degustare: 91,5+ în nota SCA
Gramaj: 100 g, 200 g, 250 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Recomandat pentru: Espresso, Filtru, Ibric
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate Yemen Mocha Harazi, prăjită de Ethnic Plantation Coffee din București, este o cafea rară, cantitățile de cafea din Yemen fiind reduse din cauza războaielor.

Ethnic Plantation Coffee este o microprajitorie de cafea de specialitate unde întâlnești pasiunea pentru calitate și cafele exotice! Cantitățile de cafea importate sunt mici, iar cafeaua este prăjită săptămânal. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze în funcție de plasarea comenzii și de momentul prăjirii cafelei.

Cafeaua de specialitate Yemen Mocha Harazi este disponibilă în pungi cu gramaje de 100, 200 și 250 grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0