Cafea de specialitate Ethnic Plantation Coffee – Kenya Iyego Marimira (microlot)

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca în prima zi de vacanță!

SHARE

ETICHETE

Cafea de specialitate Ethnic Plantation Coffee – Kenya Iyego Marimira (microlot)

88,00 lei176,00 lei

+

Cafeaua de specialitate Kenya Iyego Marimira, prăjită de Ethnic Plantation Coffee din București, provine din regiunea Murang’a și este o cafea cu o aromă distinctă, rafinată, și o dulceață intensă.

Cafeaua de specialitate Kenya Iyego Marimira este procesată prin spălare după care boabele de cafea sunt uscate la soare și este parte a unui micro lot special, disponibil într-o cantitate limitată.

Cu un scor de 88,5 + în nota SCA, cafeaua de specialitate Kenya Iyego Marimira este produsă la ferma Iyego Farmer’s Cooperative Society aflată la altitudini cuprinse între 1.500 și 1.700 de metri. Vei avea în ceașcă o cafea rafinată cu note de portocalp, iasomie și măceșe, cu o aciditate citrică mare.

Fabrica Marimira a fost înființată în 1966 și se află într-o regiune ecologică, naturală, cu o mare varietate de floră (copaci și arbuști indigeni) și faună (antilope, șacali, iepuri) dar și numeroase specii de păsări precum cele țesătoare, vrăbii și corbi. Societatea care se ocupă de cultivarea cafelei a inițiat și numeroase proiecte pentru conservarea mediului înconjurător, toate procesele de cultivare, culegere și pregătire a cafelei fiind făcute în mod natural.

Cireșele de cafea sunt culese manual, depulpate, apoi separate boabele dense de cele plutitoare (Mbuni – „floaters” fiind boabe ușoare) prin drenare cu apă și trimise apoi în tancurile de fermentare, unde sunt ținute pentru 24 de ore.

Urmeaza o altă etapă de spălare cu apă și apoi sunt păstrate în alte tancuri de fermentare, pentru 12 – 24 de ore. În final, în a treia etapă de spalare se urmărește separarea boabelor dense de cele ușoare și îndepărtarea mucilagiului rămas pe boabe, după procesul de fermentare.

Boabele de cafea rămân apoi în tancuri cu apă curată pentru alte 24 de ore, astfel aminoacizii, proteinele din boabe reacționează și se dezvoltă acea aciditate înaltă precum și aromele complexe care aparțin doar acestor sortimente de cafea din Kenya.

Apoi boabele de cafea se așează pe mese, în straturi subțiri, timp de 6 ore, perioadă în care pierd cam 50% din umiditatea lor și apoi sunt transferate pe paturile suspendate unde sunt ținute timp de 5 – 10 zile și unde se finalizează uscarea la soare.

Aceste boabe sunt trimise la moară unde se îndepărtează și această coaja de „pergament” care acoperă semințele de cafea. Se așează apoi în „bodegas” pentru odihnire, unde cafeaua continuă să „respire” înainte să fie ambalată în saci și expediată în întreaga lume.

Savurează

Atunci când vrei să te simți ca în prima zi de vacanță!

Brand: Ethnic Plantation Coffee
Țară de origine: Kenya
Regiune: Division Muguru, Murang’a West District
Producător: Iyego Farmer’s Cooperative Society
Procesare: Spălare, Uscare la soare
Altitudine: 1.500 – 1.700 m
Anul recoltei: 2021
Varietate: Ruiru 11, SL28, SL34
Note cupping: Aciditate citrică intensă, Dulce, Iasomie, Măceșe, Portocale
Scor degustare: 89,5+ în nota SCA
Gramaj: 250 g, 500 g
Mod de râșnire: Aeropress, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric
Conținut cofeină: Cu cofeină
Recomandat pentru: Espresso, Filtru, Ibric
Boabe: 100% Arabica

În mod standard, cafeaua este boabe în pungă. Poate fi râșnită în funcție de preferințele tale selectând opțiunea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Cafeaua de specialitate Kenya Iyego Marimira, prăjită de Ethnic Plantation Coffee din București, este procesată prin spălare după care boabele de cafea sunt uscate la soare.

Ethnic Plantation Coffee este o microprajitorie de cafea de specialitate unde întâlnești pasiunea pentru calitate și cafele exotice! Cantitățile de cafea importate sunt mici, iar cafeaua este prăjită săptămânal. Acest lucru poate influența termenul nostru de livrare așa că te rugăm să ții cont de acest lucru. Pentru că știm cât de important este să ai mereu o cafea proaspătă este posibil ca termenul de livrare să varieze în funcție de plasarea comenzii și de momentul prăjirii cafelei.

Cafeaua de specialitate Kenya Iyego Marimira este disponibilă în pungi cu gramaje de 250 și 500 de grame. Poți selecta cantitatea dorită înainte de finalizarea comenzii.

Livrarea comenzilor

  • Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu compania de curierat FAN COURIER.
  • Comenzile cu o valoare de peste 180 lei beneficiaza de transport gratuit.
  • Pentru comenzile de până în 180 lei taxa fixă de transport este de 20 lei.

Primirea coletului si plata acestuia

Produsele se predau pe baza de semnatura, de catre reprezentantul care incaseaza si contravaloarea comenzii (daca este cazul). Primirea coletului o poate face orice persoana. In colet pe langa produsele comandate, veti regasi si factura (transmisa si catre email-ul dvs.).

Pentru mai multe informații referitoare la livrare și retur, accesați pagina Livrare și plată.

Coș cumpărături0
There are no products in the cart!
Continuă cumpărăturile
0